czernobyl10 Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Tak i nawet bedzie dodany polski i rosyjski protokół radiowy a Siły Obronne Liwonii noszą mundury w kamuflażu przypominającym polską "Pumę" tylko plamy są bardziej kańciaste. Ten teren to pewnie płn- wsch. Polska bo graniczy z ensklawą i sojusznikami CSAT a SOL to nasze wojska BOT(Bataliony Obrony Terytorialnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 To dlc to na bank wymyślił Macierewicz pewnie nasi Terytorialsi będą po lasach zasadzki robić na ufoki Ale tak bez jajec ciekawe jakie będą modele ufoków czy tylko jakieś ludzkie, czy może jakieś bardziej fikuśne ale boje się jak by to wyszło z ich poruszaniem się. Ale Specnaz wyglada spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 3 godziny temu, Czujny napisał: Widzę, że ARMA stacza się co raz bardziej. Nie dziwi mnie to specjalnie. Lata świetności ma już za sobą. @Czujny otóż to nie tak. ARMA nie stacza się coraz niżej, po prostu na horyzoncie jest wydanie nowej gry z serii. To DLC to czarny koń ponieważ dodaje nową mapę z terenami środkowoeuropejskimi. Właśnie ta mapa będzie dość popularna. Powstaną nowe misje i kampanię. Wyrwanie kasy od fanów a potem jeszcze jakieś darmowe małe DLC i publikacja ARMA 4 jako wczesny dostęp. Nie zapominajmy że to podstawa dla moddingu tak jak poprzednie odsłony serii. Sama gra jest uboga a dopiero dodanie modów i addonów czyni z niej pełnoprawną produkcję. Tylko jedno jest pewne, nowa gra spowoduje "śmierć" poprzedniej gry. Pewne jest że prace trwają, silnik ma być ten sam co w grze DayZ. Wszystkie świetne misje, kompanie i mody oraz addony nie będą działać. To smutne a wystarczy dodać nowe elementy i poprawić skopaną optymalizację. Dlaczego tego nie robi BiS ponieważ silnik jest niewydolny. Widać to w czasie gry gdy z 40 FPS nagle spada do kilku FPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jedna z lepszych map do rozgrywania ciekawych misji to Falujah która pierwotnie powstała dla AII. Mapa typowo miejska z ciasną zabudową i poprzecinana licznymi drogami. Jeżeli lubicie powalczyć w terenie zurbanizowanymto ta mapa jest najlepsza. Ciekawa misja z serii FHQ i w końcu udało mi się wykonać wszystkie zadania a grałem w tą misję kilkakrotnie. Napewno znajomość mapy i misji pomaga ale za każdym razem misja toczy się inaczej. W tej misji musimy uwolnić pilota zestrzelonego samolotu, wysadzić wrak i udać się do miejsca ewakuacji. Po prostu zagrać trzeba. Na jednym ze screenów macie podpowieź co trzeba zrobić aby misja zakończona została pomyślnie Zupełne świeżynki bo grałem w te misje pierwszy raz. Pierwsza misja ma kilka lat, podobna misja była zrobiona do AII. W tej misji walczymy po stronie CSAT-u. Naszym zadaniem jest zdobycie kontrolowanego przez przeciwnika lotniska. Zniszczenie wyrzutni zamontowanych na pojazdach opancerzonych. Potem udajemy się do punktu ewakuacyjnego. Misja oparta na modzir RHS. Kolejna nowa misja i to misja znana z AII tym razem gramy Brytyjczykami. Oczyszczmy sektory z sił talibów. Odnajdujemy materiały wybuchowe które miały służyć do przygotowania bomb pułapek. Niszczymy je i ewakuacja. Polecam, krótko ale treściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Nowy filmik o dodatku z ufokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 https://store.steampowered.com/app/107410/Arma_3/ Oczywiście mamy szóste urodziny gry, z tej okazji na steamie jest wyprzedaż urodzinowa gier z serii ARMA. Za dobrą cenę można nabyć najnowszą odsłonę gry jak i części wcześniejsze. Aktualnie postanowiłem powrócić do ARMAII/OA/CO i kilku modów a właściwie jednego CWR2. Jak zwykle polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Nadawałoby się takie laboratorium do Stalkera, a to część podziemna mapy do nowego modu survivalowego do Arma 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Nawet nie wiedziałem, że BiS postanowił wyjść z inicjatywą płatnych modów, z jednej strony fajny pomysł dla twórców ale to nie przejdzie u community. No i widzę, że pół roku temu wyszło pierwsze tego typu dlc. Creator DLC: Global Mobilization - Cold War Germany https://store.steampowered.com/app/1042220/Arma_3_Creator_DLC_Global_Mobilization__Cold_War_Germany/?l=polish Na steamie kosztuje to to 80zl i zajmuje 60Gb. Widzę, że "studio", które zrobiło tego moda to międzyinnymi starzy wyjadacze z modderów, którzy tworzyli mody do gier bisu. Co na plus: DLC w klimatach Zimnej Wojny, sprzęt z lat 80. Czuć klimat starego Flashpointa i moda CWR. W premierowej wersji były armie wschodnich i zachodnich Niemiec, kampania z 10 misjami rozgrywająca się na nowej mapie (ponad 400km^2), kilkanaście misji MP/COOP więc możliwe, że dałoby się popykać w nie w singlu. Teraz wyszedł update 1.1 i coś co może zainteresować nas dodano oprócz nowej armii duńskiej także Polaków. Tu kawałek changeloga: Poland as new faction Added: PL Army SKOT-2A/OT-64A APC Added: PL Army PT76B Light Tank Added: PL Army T55 Added: PL Army T55A with Dshk Heavy Machinegun Added: PL Army Infantry '80 Added: PL Army Backpack "Kostka" Added: PL Army Field Cap wz. 0433 Added: PL Army Field Suit wz. 4652 Added: PL Army Field Suit wz. 4652 (Rolled) Added: PL Army Field Suit wz. 4652 (Autumn) Added: PL Army Field Suit wz. 4652 (Winter) Added: PL Army Helmet wz. 67 and variants Added: PL Army Vests and variants Added: AKM Assault Rifle Added: AKMN Assault Rifle Added: C7A1 Assault Rifle Added: GV M/95 Assault Rifle Added: M16A1 Assault Rifle Added: M16A2 Assault Rifle Added: SVD Rifle Added: C79A1 scope Added: PSO-1 scope Added: ZFK 4x25 scope Jest i transporter SKOT i PT76 ? Niestety nie widzę informacji czy dla nowych frakcji są chociaż jakieś nowe misje, o kampanii to już nawet nie myślę. Teraz minusy: Płatne dlc to i zainteresowanie znikome, na szybko zetknąłem to nie widzę misji i kampanii robionych przez graczy. Jest chyba też niewiele serwerów z tym "modem" to ciężko by znaleźć jakieś grupy, które robią jakieś fajne misje. Dlc raczej martwe więc zwykły gracz nie będzie miał co robić i nie wykorzysta potencjału. A nawet jak umiesz robić misje i kampanie, to w swoje rzeczy nigdy nie gra się tak samo fajnie jak w czyjeś. No i ile czasu minie zanim sobie coś samemu zrobisz. Także jak dla mnie zmarnowany potencjał i coś co umarło zaraz po urodzeniu. Jakby to by był normalny darmowy mod, mógłby być tym czym CWR dla army i army 2, odpowiednikiem Flashpointa dla army 3. A tak ciekawostka dla fanatyków army. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Added: PL Army SKOT-2A/OT-64A APC Added: PL Army PT76B Light Tank Added: PL Army T55 Added: PL Army T55A with Dshk Heavy Machinegun Added: PL Army Infantry '80 Added: PL Army Backpack "Kostka" Added: PL Army Field Cap wz. 0433 Added: PL Army Field Suit wz. 4652 Added: PL Army Field Suit wz. 4652 (Rolled) Added: PL Army Field Suit wz. 4652 (Autumn) Added: PL Army Field Suit wz. 4652 (Winter) Added: PL Army Helmet wz. 67 and variants Added: PL Army Vests and variants Added: AKM Assault Rifle Added: AKMN Assault Rifle Added: C7A1 Assault Rifle Added: GV M/95 Assault Rifle Added: M16A1 Assault Rifle Added: M16A2 Assault Rifle Added: SVD Rifle Added: C79A1 scope Added: PSO-1 scope Added: ZFK 4x25 scope
czernobyl10 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Jak dobrze wiemy CWR nigdy nie powstanie do ARMA3. Powstał natomiast płatny mod który będzie sukcesywnie rozwijany i do złudzenia będzie przypominał moda CWR. Niestety misji jest mało i nie cieszy się zbytnim zainteresowaniem. Moi ulubieni twórcy misji wykorzystują do tworzenia misji mody z serii CUP które w całości przeniosły mapy, uzbrojenie, jednostki oraz pojazdy z wcześniejszych wersji gry. W moim przypadku do gry wystarcza mieć zrobione trzy paczki z misjami opartymi na modach CUP, RHS oraz mniejszych addonach. Jeżeli chodzi o DLC Contact to polecam mieć zainstalowane to rozszerzenie ale nie aktywowane ponieważ zmienia wyświetlanie mapy, danych misji. Oczywiście dla mnie gra jest najlepsza, gram z małymi przerwami ale gra jest świetna i warta poznania. Może granie od czasu wydania tj rok 2013 spowodowało że gra została rozpracowana. Nie mniej jeżeli zdecydujecie się na zakup ARMA3 to bardzo polecam. Najważniejsze to zainstalować mody które diametralnie zmieniają rozgrywkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Jak zwykle na steam ukazał się SITREP twórców ARMA III. Najważniejsze informację dotyczą dalszej pracy nad grą a właściwie informują iż produkcja została ukończona a obecnie nie przewiduję się żadnych większych aktualizacji gry za wyjątkiem DLC Creator Global Mobilization. Jeżeli chodzi o stabilność gry to twórcy twierdzą iż sama produkcja jest stabilna a żadne większe ingerencje w silnik nie będą miały miejsca. Jeszcze jedna informacja to zapowiedź udostępnienia szerokiemu gronu zawartości źródłowej w celu możliwości własnego wykonywania modyfikacji. Tak samo było z zawartością wcześniejszej gry gdy planowano wydać ARMAIII. Można spodziewać się że w okresie 2-4 lat zostanie zapowiedziana nowa gra z serii. Poczekajmy co z tego wyniknie. Najsłabszym elementem gry jest jej silnik który nieoficjalnie w najnowszej wersji gry oparty będzie na silniku DayZ. Na początku roku wydana została najnowsza wersja moda CWR2 - oznaczona numerkiem 1.7. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Ekipa, która robiła moda CSLA do Flashpointa, Arma 1-3, robi teraz dlc do Arma 3 o tej samej nazwie. https://arma3.com/news/arma-3-creator-dlc-csla-iron-curtain-is-coming-soon#.X2zoE1M9czR To byl mój drugi ulubiony mod po CWR do każdej z tych gier, świetne i ciekawe modele (szczególnie u Czechów i frakcji partyzantów, bo amerykańskie to raczej nikogo nie zaskakiwały), zawsze ciekawa i długa kampania. No i armia Czechosłowacji "podobna" do naszej to fajnie się grało. Ciekawe czy w "płatnym modzie" będzie podobnie jeśli chodzi o dobrą kampanię bo na razie jest wspomniane o "scenariuszach sp i mp" co może trochę niepokoić fanów singla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 25 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Już dawno nie pisałem. Ciekawa informacja ale to kolejny sposób na wyciąganie kasy od graczy. Mnóstwo darmowego sprzętu i frakcji dostajemy w darmowym modzie z serii CUP. Oczywiście sam grałem w CSLA do ARMA II ze względu na ciekawą kampanię i misję. Powiem szczerze że cena pewnie będzie oscylowała w granicach 100 zł. Czy warto wydać taką kwotę tego nie wiadomo ale zapewne pojawią się zaraz misję które zmuszą graczy do kupna tego dodatku. Jak dla mnie powinna wyjść wersja okrojona moda tak jak ma to miejsce w przypadku Global Mobilization gdzie sami twórcy opublikowali wersję okrojoną ale darmową. Dlaczego to piszę ponieważ tak można sprawdzić czy taki mod będzie przydatny ale myślę że tak ponieważ dla graczy ten mod to kawał historii. Jak na razie nie gram ponieważ mam przesyt ponad 4000 godzin w samą ARMA III a ponad 5000 godzin gry w całą serię. Nie mówię że nie kupię ale najpierw poobserwuję rozwój moda i to co będzie dostępne na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Taka kiepska informacja jeśli chodzi o Arma 4 https://www.google.com/amp/s/www.gry-online.pl/S013-amp.asp%3fID=127423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 8 godzin temu, tom3kb napisał: Taka kiepska informacja jeśli chodzi o Arma 4 https://www.google.com/amp/s/www.gry-online.pl/S013-amp.asp%3fID=127423 Myślę że jednak to dobra informacja, choć obecnie nie gram bo zrobiłem sobie przerwę to ARMA III jest jak do tej pory najlepszą odsłoną z całego cyklu. Oczywiście mody i dodatki dodają bardzo wiele do rozgrywki. Polecam bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 W drugim kwartale tego roku Bis wreszcie chyba wyda jakiś ciekawy i odświeżający dodatek do Arma 3 (no ma wyjść jeszcze CSLA). Przenosimy się do czasów wojny w Wietnamie Dokładne informacje co w dodatku, plus sporo zdjęć w karcie dlc na steamie. Co nowego: nowa mapa o rozmiarze 300km^2, cztery strony konfliktu. Ponad 50 nowych broni z tego okresu, taka sama liczba pojazdów. Wiele obiektów, w tym różnorodne pułapki 😈 Mamy dostać kampanię co-op aż dla 14 graczy (ale wygląda, ze znowu raczej krótkie pierdoły jak w poprzednich dlc, bo całość to 6 misji chociaż możliwe, że misje będą długawe). 9 "misji" do multi i 8 raczej od dawna popularnych w community trybów (Battle royale, Exile, King of the hill itp) więc tu nie jest źle, i 5 do singla (z tego ze 2 to showcase-y czyli pokazówki, więc ja bym tego nie liczył nawet. Jak zwykle więc stworzenie misji i kampanii szczególnie do singla spadnie na community ale, że tematyka ciekawa i wreszcie wracamy do realnego konfliktu to i zainteresowanie powinno być spore. Aż bym sam odpalił edytor, zapuścił dla klimatu I coś podlubał. Ale kurde ile to już lat minęło KLIK :D Tu też filmik z wrażeniami z tego dlc od gościa co testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Super i pięknie. Jeszcze nie wydali CSLA a już dodatek o wojnie w Wietnamie. Koszt zakupu obydwóch dodatków to tylko granica około 150-200 zł. Tak naprawdę to mamy darmowy i ciągle rozwijany mod UNSUNG oraz olbrzymiego moda lub mody z serii CUP które dodają całą zawartość ze wszystkich poprzednich edycji gry. Obecnie nie gram aktywnie ponieważ wersja 2.02 gry wywala błąd braku pamięci i uniemożliwiający rozgrywki w trybie gry pojedynczej. Powróciłem do wersji 2.00 i czekam na aktualizację do stabilnej wersji 2.04 która ma naprawić błąd. Kolejny sposób na wyciąganie kasy z kieszeni graczy. Nie wiem czy kupię skoro mam wybór pomiędzy wersją darmową a płatną. Jeżeli chodzi o grę to jest to najlepsza odsłona z całej serii i nadal polecam. Po tych kilku latach gry stwierdzam że jest dość łatwa choć początki są naprawdę ciężkie i zniechęcające. Radosna informacja: rozwijany jest mod CWR III https://www.armaholic.com/page.php?id=36596 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 6 godzin temu, czernobyl10 napisał: Radosna informacja: rozwijany jest mod CWR III https://www.armaholic.com/page.php?id=36596 A W0lle tak się zarzekał, że nie będzie robił CWR do Arma 3 niestety szkoda, że tak późno się za to zabrali. Te duże dlcki też odsuwają moim zdaniem premierę Army 4, jak sami ludzie z Bisu mówili na kolejną grę poczekamy lata 😞 Te dlcki nawet nieźle się sprzedają jak na "płatne mody", Cold War Germany przez dwa lata rozeszło w 130tyś egzemplarzy razy 80zł trochę kaski jest A robiło go bodajże dwuosobowe 😲 studio, nie wiem jaka część kasy im przypadła ze sprzedaży ale jak na dzielenie się na dwóch to chyba nieźle na tym wyszli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Skoro wcześniejsze gry nie są tytułami w które grają gracze (multi umarło) więc pozostała najnowsza odsłona i szansa na dalsze zachowanie życia świetnej modyfikacji. Pewnie zagram ponieważ moda pobrałem oraz paczkę z misjami. Czekajcie na relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Najgorsza informacja to stara i najlepsza strona na której mozna było znaleźć tysiące plików do całej serii gier ARMA została zamknięta. Nie ma już www.armaholic.com. Portal został sprzedany. Trwają sposoby zachowania tych wartościowych plików. Jeżeli ktoś posiada zasoby plików do wcześniejszych wersji to są już archiwalne. Wątki z tego tematu należy uznać za archiwalne. Pozostaje najnowsza odsłona gry (już 8 rok). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 @czernobyl10 no nieźle uwalić taką bazę danych do army Ja jakbym chciał to bym samemu mógł zrobić niezłe repozytorium ale do army 2, do Operation Flashpoint, bo wszelkich modów, misji i kampanii to mam tyle płyt, że ciężko policzyć. Sporo rzeczy najpierw publikowało się na forum bisu, potem np na armaholicu to jak komuś zależy to dużo rzeczy można uratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Parę dni temu wchodziłem poszukać najnowszych paczy do Army2 i strona działała a teraz sprawdzam i kaplica. Jak faktycznie wszytko spłukali do kibla to grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 @MOS takie rzeczy jak patche to zawsze skądś ogarniesz, a i zawsze można sobie gdzieś schomikować samemu. Ja chyba stąd bralem lata temu http://www.arma2.com/download Zerknij czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Trochę nowych rzeczy w nowym update do ostatniego dlc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Miałabyć "Future of Arma", a wyszły pierdoły i żadnych konkretów. Tylko Arma Reforger narazie. Lanie wody i nic ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi