Jump to content

Kradzierze w Soljance

Recommended Posts

Gdzieś czytałem, że padniemy ofiarą złodziejstwa. Czy jest sposób żeby tego uniknąć i czy jak już nas okradną to odzyskamy nasze fanty?? No i jeszcze mały pytanie gdzie jest wejście na ATP bo jakoś mam zadanie od Adrenaliny a przejścia jakoś niet.

Sposobem na złodziejstwo jest kłódka od Akima (20 000 rubli plus artefakt skrętak (chyba). Szansa na odzyskanie fantów jest, jeśli będziesz sprawdzał każdego spotkanego NPC-a co ma w swoim plecaku. ALe oni potrafia sie rozleźć po całej Zonie. Wejście na ATP jest w Barze, niedaleko posterunku Powinności od strony Wysypiska, na południe za płotem.

Wie ktoś gdzie można zdobyć więcej i łatwiej amunicję... ciągle chcą artefakty.. ale ja nie uzbieram tyle, szukam i nic. Poza tym jestem w barze, mam zamiar wyruszać niedługo do X18 a nie mogę bo nie mam amunicji, kupiłem karabin sajga od sidorowicza.. miałem amunicję ale już wykorzystałem, zostały mi jakieś dwa magazynki.. nie myślę kolejny raz wracać i kupować u niego bo inni handlarze nie mają.. macie jakiś pomysł ?

Ja nie mam problemu z amunicją jest tyle artów, że spokojnie za nie otrzymasz sporo amunicji do tergo od Worona otrzymasz za ogony potrzebną. W tej chwili mam do śrutówki ponad 300 pestek i mogę mieć więcej. Zależy Ci np. na śrucie, meduzy i do Sidora przejdź się po lokacjach na bank ze 4 znajdziesz. A kłódka jest wystarczającym zabezpieczeniem?? Czy mimo to mogą mi się włamać bo gdzieś mi się obiło, że coś jak quest jest z tym związane. No nie mam tego wejścia nie wiem dlaczego sprawdziłem na głównej mapie gdzie powinno być przebiegłem się tamtędy, bo może nie ma znaczka ale przenosi i lipa nic nul. Komu mam laskę zrobić żeby mnie tam wpuścili (w grze oczywiście) ehhehehe

Generalnie rzecz biorąc kłódka od Akima zabezpiecza praktycznie w 100%. Ale jeśli masz wątpliwości dorzuć do schowka znacznik GPS - będziesz miał na bieżąco kontrolę nad zawartością schowka i nawet jeśli ktoś się dobierze - będzie info.