Kumpel. Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 AA2 jest do ShoC. Complete współpracuje. Nie zmienia nic w rozrywce, do CoP radzę nie instalować, bo jest do dupy i nie dodaje nic oprócz bugtrapów. Co innego do CS i ShoC gdzie jest świetny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Ok, czyli jak mody to tylko do ShoC i AA2? ach jeszcze bym zapomniał o tym modzie Misery do CoP kiedyś ktoś pisał na torrentach, że ten mod ma mieć polskie napisy i one są dopiero w trakcie tworzenia czy już gotowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 a czy te mody - autumn aurora 2 i complete(do zew prypeci) zmieniają tylko grafikę i działają z grami, które posiadają polską wersję językową? Cień Czarnobyla PL + Autumn Aurora 2 - wymagana jest wersja gry 1.0006 żeby mod graficzny poprawnie działał.Mod dodaje opcję spania w wybranych miejscach - czujnik artefaktów (tak jak jest to w Zewie Prypeci).Pojawia się również opcja naprawy broni i pancerzy.Zew Prypeci PL + Complete - grałem dawno i nie pamiętam szczegułów zmian które mod wprowadzał ale dla samej poprawy grafiki warto w ten zestaw zagrać ! (Z tego co pamiętam to dodanie Complita nie powodowało zwiększenia ilości błęów) Oczywiście diecezja w co i jak zagrać nalezy do Ciebie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 No decyzja to akurat jest ciężka do podjęcia :D na dysku już zainstalowane CoP, więc może od tego zacznę. Nie mam za bardzo kasy żeby kupić pierwszą część, bo jestem goły i wesoły, więc jedyne co zostało to pirat, ale wiadomo jak to bywa z piratami raz działają, a raz nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 No decyzja to akurat jest ciężka do podjęcia :D na dysku już zainstalowane CoP, więc może od tego zacznę. Nie mam za bardzo kasy żeby kupić pierwszą część, bo jestem goły i wesoły, więc jedyne co zostało to pirat, ale wiadomo jak to bywa z piratami raz działają, a raz nie :/ Moim zdaniem możesz śmiało grać najpierw w CoP tylko dodaj sobie do niej mod Complete np. z tego namiaruhttp://www.moddb.com/mods/call-of-pripyat-complete/downloadsZa nim skończysz CoP może nazbierasz na SoC ;) Powodzenia ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Complete do CoP mu dajesz? Kompletnie zgłupiałeś? Nie radzę go pobierać. Do CoPa dodaje tylko bugtrapy. Do wywalenia z dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Complete do CoP mu dajesz? Kompletnie zgłupiałeś? Nie radzę go pobierać. Do CoPa dodaje tylko bugtrapy. Do wywalenia z dysku.Drogi kolego bez wnikania kto ma rację i jak to okresliłeś zgłupiał. Jeśli zwrócisz uwagę na zasadę działania i udziału w forum każdy z nas ma prawo do własnego zdania I jeśli pozwolisz ja również z tego prawa będę korzystał. Poleciłem instalację Complita do CoP poniewaz niesamowicie poprawia grafikę i nie pamiętam żebym miał jakiekolwiek problemy ze stabilnością tego zestawu. Powiem wiecej mam kumpla z którym staramy się (chociaz on gra dużo wiecej) grać jako fani Stalkera w te same mody. Jeśli chodzi o CoP + Complete - zagrał najpierw w samą CoP a potem po moim poleceniu w CoP + Complete. Nie pamiętam żeby dzwonil do mnie w sprawie wylotów na pulpit wręcz przeciwnie było zachwycony tym modem. Żeby nie przedłużać polecam zestaw CoP + Complete ! Pozdrawiam Wszystkich fanów Stalkera :) Edytowane 3 Maja 2014 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Zobacz sobie na tym forum temat o Complete, oraz na konkurencyjnym forum też zobacz sobie temat o tym modzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Zobacz sobie na tym forum temat o Complete, oraz na konkurencyjnym forum też zobacz sobie temat o tym modzie.Witam.Nie bardzo rozumiem jaki sens ma odsyłanie mnie do postów na tym forum lub do konkurencji.Jeśii nawet TU i TAM ktoś zjechał mod za wypady do pulpitu (lub nawet wszyscy) czy to zmienia fakt że u mniei u kolegi o którym wspomniałem nie było żadnych problemów ?Wydaje mi się że nasza dyskusja odbiega od tematu postu.Ja polecam mod bo uważam, że warto go dodać - Ty uważasz inaczej i niech tak zostanie :) Wybór i tak należy do maestro. Pozdrawiam wszystkich fanów Stalkera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Szacowni koledzy nigdy nie pytałem co i z kąd mam pobierać . Zasysam wszystko co wzbudzało moją ciekawość .Po zainstalowaniu można się przekonać , czy było warto . Jeśli nie pasi to w powietrze . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Właśnie pobrałem tego moda do CoP i gra mi przycina strasznie. Wina kompa to raczej nie jest, bo wszystkie najnowsze gry ciągnie na wysokich bez problemu. Do pulpitu mnie akurat nie wyrzucało. Tylko te przycięcia :/ Edytowane 4 Maja 2014 przez maestro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Mi na moim sprzęcie po zainstalowaniu Complete uciąga dynamiczne oświetlenie i jest świetnie. To wielki wyczyn i mam ponad 20FPS przy strzelaninach. Ten mod ma jakieś shadery które powiększają ilość FPS dzięki czemu słabsze kompy mogą uciągnąć opcję o jeden wyższą Statyka. @kazikA czy to, że mam S.T.A.L.K.E.R.y z CD-A, a inni mają z nim problemy a ja nie, upoważnia ich do hejtowania CDA? A no tak, mają prawo. W tym kraju jest wolność słowa. To, że komuś może działać, nie znaczy, że każdemu ma działać. Pozdrawiam, jak ma ktoś zamiar grać w Complete do CoP'a to polecam kupić: AspirynęMaść na ból dupyStoperanaGripexaKetonala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Jeszcze popróbuję. W sumie nie wiem czy pobrałem dobrą wersję, bo na tej stronce był 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Widzę, że jednak nikt mnie tu nie słucha. Lepiej posłuchać kazika który "Ohh jak zarąbiście panie kolego, bo mi i mojemu friendsowi działa a reszcie świata nie, to wiemy lepiej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Szacowni koledzy nigdy nie pytałem co i z kąd mam pobierać . Zasysam wszystko co wzbudzało moją ciekawość .Po zainstalowaniu można się przekonać , czy było warto . Jeśli nie pasi to w powietrze . Popieram !!! , dalej gram w soc, mody do zewu i bagien (czyste niebo) jakoś tak same z siebie (!) ;) niewiele dają, jak w/w po soc-u to tylko odcinanie kupnów, np. pobrałem moda do tzw. wojny w zonie(2-e wesje |Czyste Niebo) i jak zwykle niezwykle wywala co chwilę, kombinowałem z zewem i...i starczy, teraz kombinuję: Upadła Gwiazda, Fotograf, Apokalipsa-powinnośc-Filozofia Wojny oraz zamierzam w LA trochę "pociąć".Jak w/w (gawron) mam podobną metodę: jak się tnie, wywala itd/itp to SS czyli spier..... stąd, to jest tylko gra i ma dawać relaks a nie nerwy, ciśnienie i inne takie od zaburzenia od ;) kontrolerów/burerów... . Moja opinia do: CN - zwiedzanie bagien z nutką małej mieścinyZew prypeci - cóż, jak juz wszystko ubijesz, nie odlecisz to się błąkasz jak zombi po pustej zonie... z uszanowaniem ... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 jeżeli ktoś ma mały transfer to takie pobieranie nikomu nic nie da. Mod o którym mówisz (całkowita wojna frakcji) nie wywala przy zmienieniu Autosave z 180 na 30 oraz wklejeniu poprawki do prac. Mam może dwie wywałki na cztery godziny. I kompletnie nie zgadzam się z tym co piszesz. CS - Random Mod, OGSM Mod, TFW mod, Spowiednik Zony mod, SGM mod...CoP - Misery mod, P.R.T. Mod, SGM mod ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) To zależy od ciebie od czego chcesz zacząć ;) Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Wędrowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi