Blake Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Expression : error handler is invoked!Function : handler_baseFile : xrDebugNew.cppLine : 777Description : std: out of memory, usage: 1030177 kb, used blocks: 46885888, free blocks: 14569472, heap: 1030177 kbtaki oto error mi wyskakuje mi przy przejsciu z radaru na countryside. gram na wersji angielskiej i mam win xp32. ogolnie malo mialem wylotow wiec gra ,jak dla mnie, dziala stabilnie. z doswiadczenia sprobowalem kilku opcji ale nic to nie dalo, deinstalacja , reinstalacja, bez patcha 1.30013 gra mi nie rusza wcale. z polonizacja tez mam wylot. na forum znalazlem jakis plik `gamedata` ale niestety nie dziala.a ze skonczyly mi sie opcje chybil-trafil, przychodze tu kolejny raz ze swoim problemem i prosze o pomooc. krolestwo i konia dla tego co pomoze ;)... ewentualnie browar lub dwa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puszkin86 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Nie jestem technikiem w choćby jednym promilu, ale błąd "out of memory" jak nazwa wskazuje- problem z pamięcią, przeciążenie pamięci. Gra tak zachowuje się gdy np. proces się zapętli. Jakim pliku "gamedata" mówisz? Ile masz zainstalowanego RAMu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blake Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 2GB ramu, plik wymiany ustawiony na 4096MB. a plik gamedata znalazlem w `dyskusja ogolna - lost alpha` #452 post. z brakiem pamieci mialem juz problemy i 2 kosci po 4gb sa w drodze. moze jak je wsadze w kompa to mam nadzieje ze rozwiaze to moj problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 @blake : tak jak napisał Puszkin86 , po prostu brak pamięci . Na początek , w ustawieniach , zmniejsz gęstość trawy , jakość tekstur itd.- często to pomaga. Na tym forum jeśli chcę komuś podziękować , po prostu klikam strzałkę na zielonym tle przy jego poście i to wystarczy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blake Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 tak tez robilem @gawron. nie pooglo. nowy ram w drodze . do tego momentu pobiegam sobie po zonie bo w poniedzialek do kolchuzu znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) mam win xp32.2GB ramu, plik wymiany ustawiony na 4096MB. a plik gamedata znalazlem w `dyskusja ogolna - lost alpha` #452 post. z brakiem pamieci mialem juz problemy i 2 kosci po 4gb sa w drodze. moze jak je wsadze w kompa to mam nadzieje ze rozwiaze to moj problem...Nie, przy Win XP nic Ci to nie pomoże. To jest system 32 bitowy, i będzie widział i mógł wykorzystać tylko 3,25 GB pamięci RAM. Musiałbyś zainstalować sobie system 64 bitowy (Vista, 7, 8, 8.1), żeby skorzystać z tych 8 GB. Na razie spróbuj ustawić sobie na sztywno plik wymiany na 8192 GB - dwykrotnie większy niż masz teraz. Losta Alpha ma dość wysokie wymagania sprzętowe. Edytowane 10 Lipca 2014 przez apg2312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Blake, ja gram na Lost Alfie na xp sp 2 lub 3 i nie narzekam, ramu mam 2 dałem mniejsze osiągnięccia, cienie itd, i daję radę.Popróbuj na minimalu ąz dojdzieśz do optymalnej wartości co do swojej karty, systemu itd/itp, gdzxies tu na forum sa porady jak gmerac w plikach i zmniejszyc wartości, opis jest chyba przy fotografie co i jak zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi