DaimeneX Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witam forumowiczów. Cóż mam problem z kartą graficzną. Jakiś czas temu zaczął w niej jeden wentylator skakać, a przez to zachacza o coś w karcie i hałasuje że głowa boli. dokładnie ten po prawej stronie zdjęcia.Chciałem zapytać co z tym mogę zrobić bo doprowadza mnie to do szału i na razie mój komputer działa na podstawowej grafce z płyty głównej (intela brrr) a karta jest wykręcona. Chciałem również zapytać czy można gdzieś kupić taki wentylator. Wymiary to mniej więcej 7,2 cm. a było by miło go wymienić na lepszy. Dziękuję za każdą pomoc. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez litosns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Prawdopodobnie siadło łożysko raczej trzeba wymienić całe chłodzenie ew popytać się w serwisie czy nie mają podobnego łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jeśli tak to szkoda, ale na pewno nie można wymienić samego wentylatorka? Coś mi się nie widzi że w domu dadzą kasę na nowy cooling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zobacz ten poradnik http://majsterkowo.pl/jak-naprawic-glosny-wentylator-komputerowy/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Już widziałem :P.Będę musiał się za to później zabrać teraz zadanie na polski robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Możliwe ze spadła albo pękła zawleczka i wentylatorek wysunął się z ośki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 A wiatrak ma luz? Znaczy się czy się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jak dotknąć jednego ze śmigieł to się przechyla i pewnie zachacza o radiator albo o coś innego.Wiem że to wentyl bo jak go przychamować to nic nie słychać. Muszę się tym zająć w końcu bo bez grafiki nie pogram w stalkera :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) To jednak może być łożysko.Musisz go rozebrać i zobaczyć ewentualnie nasmarować smarem silikonowym. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez anatol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzięki. Jak będę miał czas to zerknę na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Słuchaj @litosns, wszystko zależy jaki z Ciebie majsterkowicz. Opcji naprawy jest sporo, ale najtaniej będzie tak - Wykręcić wadliwy wentylator i przymocować na gumki inny dowolny wentylator. Można go podłączyć do płyty. To oczywiście prowizorka, ale taką metodę zastosowałem przy mojej starej karcie (oczywiście miało to być tymczasowo, ale działało do wymiany karty). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dzięki ale udało mi się trochę uciszyć wentyl już :).Jego hałasowanie przy najmniejszych obrotach jest znośne nawet bez słuchawek. Wcześniej to cała obudowa się trzęsła.Dzięki za pomoc a nad tą prowizorką dopóki nie kupię wentylatora (bo łożysko szlag jasny trafił i jakbym go rozebrał to bym się pożegnał) to się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek66 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Siemanko mam pytanko do ciebie bo mam dokładnie taka sama kartę jak ja uciszyles czy może wyaiana wentylatorów pomogła czy nie wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 daimeneX - sklep w miarę dobry - cena i sprzęt: https://proline.pl/?g=Chłodzenie+wentylatory&kat=Wentylatory+komputerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi