Anton Gorodecki Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 @anatol czy twój modem i usługa internetowa (taryfa) z której aktualnie korzystasz, obsługują standard przesyłu danych 4G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tak pokazuje mi podłączono internet 100mb/s a jak włącze t mobile 3g to pokazuje 42mb/s Ale problem według mnie leży w położeniu modemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 @metek58 Prędkość pobierania z testu a tej, z którą realnie pobierasz jest zwykle taka sama, bo chodzi o zamianę jednostek: 8Mb/s=8 megaBITÓW na sekundę 8MB/s= 8 mega BAJTÓW na sekundę 1 bit = 1/8 bajta Czyli jak masz internet 8Mb to pobierasz z prędkością 1MB/s lub 1024 kB/s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Dokładnie. Przy 100Mb/s transfer lata około 12 MB/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 No, nareszcie mam internet bez limitu. Pojawił się u mnie zasięg LTE Polsatu - http://www.speedtest.pl/test/127440798 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 1 godzinę temu, smox napisał: mam internet bez limitu. Pojawił się u mnie zasięg LTE Polsatu Przeczytaj skrupulatnie umowę jak pobierzesz pewną ilość danych w zależności od pakietu np. 20GB to będziesz miał obniżony transfer tkz lejek, w moim przypadku to 2Mb/s download i 20Kb/s upload. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Dzięki za info @Kpuc. Mam pakiet 70 GB + pakiet nocny 200 GB. Nawet gdybym to przekroczył, to prędkość 2Mb/s nie jest taka zła. W Orange miałem 16 GB limitu, a po jego przekroczeniu prędkość spadała do 60kb/s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ja mam obecnie +/- 2Mb/s i da się żyć - fakt, że potrafi zamulić, ale ogólnie tragedii nie ma. Lejek zależy też od tego gdzie mieszkasz, @smox - jeśli w większym mieście, gdzie jest automatycznie większe obłożenie sieci, wskakuje praktycznie od razu. No i jeśli przekroczysz limit, to wcale nie jest powiedziane, że w ogóle go dostaniesz; bywa tak, że taki "prezent" otrzymują tylko ci przekraczający limit kilka okresów rozliczeniowych pod rząd. A o współpracy w tym zakresie z pewną pomarańczową firmą nawet nie wspominam, bo jak na razie to tragiczne wspomnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 2Mb/s spokojnie wystarczy do przeglądania sieci w dzisiejszych czasach nawet filmy na YT da się oglądać w 720p, 256KB/s wystarcza do czasu aż chcesz pobrać grę na konsole 48GB wtedy pokazuje ci się licznik 99+ i można iść się za hibernować Ja sobie radze tak że mam dwie karty LTE SIM 2x200GB, szkoda że skasowali pakiet 3G 10GB za 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ja tęsknię za czasami kabla - choćby najmniejsza dostępna prędkość i tak jest dla mnie większym komfortem niż to, co mam teraz. Chyba kwestia charakteru, że choćbym miał i 5 kart po XXGB to i tak mam wrażenie, że mam nad sobą bat i trzeba się kontrolować. Kilka miesięcy temu miałem dostęp do lepszego sprzętu, więc zainstalowałem sobie Steam, przejrzałem bibliotekę i pomyślałem, że pogram zamiennie w Metro 2033 i drugiego Batmana. Przez tydzień leczyłem nerwy, potem wróciłem do Diablo 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Wreszcie jakiś normalny net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @apg2312: Żeby Ci bity nie strzeliły do głowy to mnie udało się uzyskać trochę więcej: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi