muezin70 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 @kondotier,wstawiłem moda na dysk C: zamiast na C:Program Files(x86),czeski błąd a tyle zachodu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Nie rozumiem do końca procesu instalacji patchów. gra w wersji 1.04. Co ja mam wycinać tam tych binów we folderze troszkę jest. Na tą wersję zainstalowałem 1.06 . To tyleNie musisz przenosić. Możesz skopiowac wszystkie pliki z katalogu patches / 1.006 do folderu gry. Ale wtedy pliki z 1.004 zostaną nadpisane. Co za tym idzie, nie wykorzystasz już tej instalacji stalkera do innego moda, który przykładowo będzie potrzebował patcha 1.004. Po to zmieniasz nazwę folderu bin i przenosisz go do folderu patches. @muezin, ja antyczita wrzuciłem na końcu.Przy pierwszym pobycie w Pieczarze zginął jeden stalker z obstawy Górnika. On będzie gdzieś dalej potrzebny w grze?Jeżeli zginie któryś z ważnych dla gry NPC, czyli takich dających, lub potrzebnych w questach, dostaniesz o tym wiadomość na ekran, wielką czerwoną czcionką. Trudno nie zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Hmmm... No to coś poprawka Godlika na nieśmiertelnych NPC kiepsko działa. Ech, Pieczara znów do przejścia od nowa, wrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Hmmm... No to coś poprawka Godlika na nieśmiertelnych NPC kiepsko działa. Ech, Pieczara znów do przejścia od nowa, wrrr....By działała poprawka na nieśmiertelność NPC trzeba uruchomić nową grę. Poza tym poprawka działa tylko na postacie questowe, nie na wszystkich NPC. Tych postaci jest chyba kilkanaście. Jak będe miał trochę czasu to spróbuje znaleźć listę. Ale na pewno nie ma na niej obstawy Górnika Znalazłem. Oto spis chronionych postaci :Wilk, Lis, Fanat, Tolik, Przewodnik, Żwawy, Pietrucha, Sieryj, Bies, Jurik, Prapor, Artiom Kulinar, Woron, Kret, Szerstiuk, Pat, Pataszon, Maks, Kucharz, Czapa, Siergiej Kudłaty, Kula, Maks Luber, Brom, Łysy, dowódca posterunku przy wejściu do Baru z Wysypiska, Pliczko, Zachar, Pietrenko, Iwancow, Woronin Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Spróbowałem zainstalować OP-2 na podstawkę pl repack od Komy i jak na razie nie mam problemów.Tylko ździebko dłużej się ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) By działała poprawka na nieśmiertelność NPC trzeba uruchomić nową grę. Poza tym poprawka działa tylko na postacie questowe, nie na wszystkich NPC. Tych postaci jest chyba kilkanaście. Jak będe miał trochę czasu to spróbuje znaleźć listę. Ale na pewno nie ma na niej obstawy Górnika Znalazłem. Oto spis chronionych postaci :Wilk, Lis, Fanat, Tolik, Przewodnik, Żwawy, Pietrucha, Sieryj, Bies, Jurik, Prapor, Artiom Kulinar, Woron, Kret, Szerstiuk, Pat, Pataszon, Maks, Kucharz, Czapa, Siergiej Kudłaty, Kula, Maks Luber, Brom, Łysy, dowódca posterunku przy wejściu do Baru z Wysypiska, Pliczko, Zachar, Pietrenko, Iwancow, Woronin Czy ja dobrze rozumiem że żeby korzystać z poprawki na nieśmiertelność trzeba grać od nowa? I skąd mam wiedzieć że poprawka w modzie jest i działa. Instalowałem moda według pierwszego postu i Tolik mi zginął..Mam też dodatkowe pytanie czy da się bez szkód wypakować zawartość plików *.db i ponownie je spakować. Przeszkadza mi bardzo głośna muzyczka podczas wczytywania sejwów. Chciałbym te pliki odnaleźć i ściszyć lub zmienić. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 @jurek48 ździebko to chyba 3 razy dłużej i nie będzie to działało dobrze, przerabiałem.@kazik Dzisiaj będzie repack i nie będzie problemów dłużej z żadnymi poprawkamiTrzeba grać od nowa. Plik gamedata/spawns/all.spawn, jeśli jest to znaczy, że działa. Nie wiem o jaką muzykę chodzi bo żadnej muzyki podczas wczytywanie savów nie ma (?)Jeśli chcesz coś zmienić możesz wypakować interesujące Cię pliki do gamedata i nie pakować ich ponownie. Gra nadpisze pliki z DB tymi z gamedata podczas ładowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Godlike napisałem ździebko bo u mnie to jest zaledwie kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jeżeli zamieniłeś gamedaty to licz na szybki wysyp setek błędów, jeśli usunąłeś stare gamedaty i wsadziłeś tylko te z OP-2 to z polskiej podstawki zrobiłeś ruską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jakoś się pogubiłem i nie mogę się doczytać czy jest już ten dodatek aby kwestowi NPC nie ginęli ? Bo właśnie coś mi zabiło Pietruchę :D Na razie wstrzymałem się z graniem bo podobno i tak po instalacji dodatku trzeba zacząć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) @kazik Dzisiaj będzie repack i nie będzie problemów dłużej z żadnymi poprawkamiTrzeba grać od nowa. Plik gamedata/spawns/all.spawn, jeśli jest to znaczy, że działa. Nie wiem o jaką muzykę chodzi bo żadnej muzyki podczas wczytywanie savów nie ma (?)Jeśli chcesz coś zmienić możesz wypakować interesujące Cię pliki do gamedata i nie pakować ich ponownie. Gra nadpisze pliki z DB tymi z gamedata podczas ładowaniaCzyli czekam na repack Co do muzyczki - chodziło mi o muzyczkę dokładnie w momencie gdy "ginę". Jestem na Kordonie w tle lecie cichy ambient a zaraz po śmierci jebudu głośny rock dopiero potem po naciśnięciu spacji wczytywany jest sejw. Chciałby to zmienić tylko jeszcze prosze o podpowiedź jakim programem wypakować plik *.db Program już znalazłem: STALKER game archives unpacker Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jest w Anty-Antyczicie dostępnym w moim poście, zaraz będzie repack wrzucony. Kobal nie chciał tej poprawki pakowac razem z modem i dlatego nie ma go oryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Gram w moda z ruską podstawką i z polską.Jak na razie nie mam żadnych błędów.Sidor gdy daje mi zadanie to słyszę go po polsku.Jak będą jakieś błędy to zrezygnuję i będę ciągnął moda na rus.podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 @kazik nie masz czasem w opcjach AMK - Dynamiczna muzyka wł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Chodzi miodnie. Mały problem jedynie zauważyłem. Zabiłem piesia. Francol ma ogon ale nie mogę przenieść do eq. I to wszystkie tak. A questa na zbioranie ogonów mam. Ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Nóż trzeba mieć aby móc zbierać trofea z mutantów ale skąd go wziąść to nie wiem jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Dziekuję ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) @kazik nie masz czasem w opcjach AMK - Dynamiczna muzyka wł?DZIĘKI Godlike !To nie chodzi o "AMK Dynamiczna muzyka" ta jest jeszcze bardziej wnerwiająca i zwsze mam tą opcję wyłączoną Już wszystko ogarnąłem wpakowałem odpowiednie pliki z gamedata.db7 podmieniłem na inne zmieniłem na odpowiednie nazwy i wrzuciłem do gamedata\sounds\musiczaraz sprawdzę czy zabanglało..CO DO NOŻA !!!kobal wyżej pisał że nóż można dostać za zadanie dla Kuzniecowa na zabicie pijawki lub też można kupić od Adrenaliny na Agropromie . Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Chłopaki na wysypisku umierają bo bandyci w nich faszerują ołowiem. Save powtarzam. Chciałbym wiedzieć czy jest za to jakaś sankcja w późniejszym etapie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jeżeli to ci z hangaru to źle - potem są tam dwaj handlowcy. Jeżeli Bies - to on ma zadnie na kombinezon ze schowka Striełoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Ogarnąłem wszyscy żyją. OP2 zrobione z głowąZnalazłem coś ciekawego wywala przy zapisach. miękkie i twarde savy Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez ShogunShinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 W którym momencie Sidor daje zadanie do wykonania na posterunku wojskowym? Po odnalezieniu dla niego Gwiazdy Wieczornej i odniesieniu fleszki od Żwawego dostałem zadania na Inferno. Tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zadanie na walizkę z posterunku dostajesz jak wrócisz do Sidora z dokumentami z X-18. Tak było zawsze poczynając od waniliowej gry. Ale nie śpiesz się tam za bardzo. A bez granatnika nawet tam nie wchodź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Zdarza wam się wpadać pod mapkę? Wpadam w tekstury. Dziwne ;/ Ide z kordonu i w połowie mapy za mostem są niedograne tekstury no i lecę Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez ShogunShinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Mi się nie zdarza. Jedyne co to przypomina to idąc z Baru w stronę Wysypiska, nie doczytują się tekstury. Widać tylko drogę, pobocza są puste. Wystarczy się na chwile obrócić o 180 stopni i wszystko wraca do normy. Ale to zauważyłem w różnych modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi