OldMan Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Jestem na Agropromie i "przy okazji" chciałem zrobić zadanie PDA dla Kreta ale przy wyjściu z tunelu po podniesieniu PDA pojawiają się wojskowi. Nie bardzo mogłem ich zlikwidować (za słaby pancerz i gan) ale pogadałem z ich dowódcą obiecałem skrzynkę wódki ( z tego co zrozumiałem zabrał mi PDA) odbiegłem w stronę kompleksu i potem zlikwidowałem wszystkich z tym że przy żadnym zabitym nie znalazłem tego PDA. Zadanie jest widoczen jako wykonane w połowie że niby znalazłem to PDA. W ekwipunku jest tylko PDA snajperai PDA z informacją. I teraz pytanie czy mogę spokojnie iść do Kreta i zadanie zostanie zakończone czy jednak trzeba cofnąć się w sejwach i iść po to PDA lepiej uzbrojony? Edytowane 14 Września 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Dogadujemy się z dowódcą oddziału, rozchodzimy pokojowo a następnie idziemy porozmawiać z Szerstiukiem, który żąda skrzynkę wódki i 5k pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 To zadanie można zaliczyć na dwa sposoby - polubownie lub na siłę. W pierwszym przypadku, PDA Kreta będzie do odebrania u handlarza od Wojskowych na Agropromie (ale trzeba słono za nie zapłacić). W drugim przypadku, likwidacja oddziału specjalnego, który blokuje wyjście z tunelu. A w praktyce wygląda to mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Odnośnie powyższego filmiku: czy ktoś może wie z jakiego poziomu trudności jest ten materiał? I co się stało z członkami oddziału w 06m 40sek?! Odchodzą spokojnie w stronę tunelu, jak gdyby zapomnieli o GG...Ja także próbowałem wyeliminować żołnierzy - fakt że nie miałem wtedy jeszcze wojskowej egzy - jednak po ok. 30 "zejściach" dałem sobie spokój... Głównym problemem była ucieczka z tunelu właśnie, a na powyższym materiale GG zostaje trafiony TYLKO raz (reszta strzałów jest niecelna)...Dziwne jakieś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 @vitamin1Dowódca oddziału specjalnego wspominał coś o tym, że jeśli nie wróci to wbije wojsko po godzinie i zrówna z ziemią cały agroprom. Pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Niestety nic takiego sobie nie przypominam. Ale ja grałem w OP-2 pół roku temu i generalnie na tym zadaniu właśnie się wyłożyłem i dałem sobie spokój z tym modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Na poziomie (Realizm) w gre wchodzi tylko polubowne załatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Nie ten temat Edytowane 14 Września 2015 przez Łobuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Tak sobie przypomniałem że jak grałem w poprzednią Soljankę to rozwaliłem wszystkich wojaków którzy blokują tunel.Natomiast ostatecznie rozwiązałem inaczej zdanie na PDA dla Kreta. Może komuś się ten sposób przyda.. Znalazłem w necie ten film:Więć zrobiłem zadanie prawie tak jak na filmie z tym że:1. Dałem się złapać w pułapkę w tunelu2. Dogadałem się z dowódcą i obiecałem dostarczyć skrzynkę (20 szt) wódki3. Robiąc inne zadania zaszedłem na Kordon u Sidorowicza kupiłem 40 puszek konserw - każda po 200 rubli4. Zaszedłem na Dolinę Mroku do Kreta zagadałem z nim przepraszał mnie za kłopoty ze Specnazem i wspomniał w rewanżu o swoim schowku na Agropromie5. Potem poszedlem do Żyły (handlarz w Dolinie mroku) i wymieniłem 40 puszek na 20 butelek wódki6. Zaniosłem wódkę na Agroprom do Szerstiuka który przechowywał PDA Kreta zrobiłem zamianę + dopłata (5 tyś) i odniosłem Kretowi jego PDA.Gdyby zrobił tak jak filmie i kupiłbym wódkę u latającego handlarza (butelka prawie 2400 rubli) wydałbym całą kase jaką miałem potem zabrakłoby jeszcze 5 tyś rubli dla Szerstiuka.I tak zamiast wydać około 45 tyś na całość wydałem 8,5 tyś Zadanie zaliczone i kupę grosza pozostało w kieszeni ! Edytowane 15 Września 2015 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Czyli zrobiłeś tak jak się to powinno zrobić, i jak pewnie każdy je zrobił. Celem zadania jest zdobycie 20 butelek wódki by wykupić PDA. Jak to zrobisz to już twoja inwencja. Jak masz dużo kasy, możesz kupić wódkę u Szarego i szybko zakończyć questa. Albo kombinować z różnicami w cenach asortymentu u handlarzy. Albo po prostu czekać aż sama sie ta wódka nazbiera. Bo prędzej czy później ją uzbierasz a Szerstiuk i Kret nigdzie nie uciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam, wie ktoś gdzie potem odszukać tego gościa wojskowego handlarza od którego trzeba odebrać pda kreta, w którym miejscu on jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dokładnie już nie pamiętam, ale chyba chodzi o chorążego Krysiuka on stoi pod słupem nie daleko tej bazy skąd masz zabrać walizkę dla barmana, ale w nocy go nie znajdziesz tam zawsze chodzi spać na bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 @up Tak o niego chodzi ;) Żeby być dokładniejszym to pod słupem wysokiego napięcia w pobliżu bazy wojskowych na Agropromie. Nie daleko tego wejścia co jest rozbity śmigłowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 OK,ale mam zadanie na tą walizkę z bazy i w jakiej kolejności wykonać te zadania , dokumenty wykraść po cichu , czy można rozwalić całą bazę i czy wtedy będzie ten gość pod słupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Po cichu to raczej nie dasz rady czeka cię ciężka przeprawa ze specnazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 1 godzinę temu, kanon1022 napisał: Witam, wie ktoś gdzie potem odszukać tego gościa wojskowego handlarza od którego trzeba odebrać pda kreta, w którym miejscu on jest. Lokalizacja Szerstiuka: 37 minut temu, kanon1022 napisał: ...dokumenty wykraść po cichu , czy można rozwalić całą bazę i czy wtedy będzie ten gość pod słupem. Wykraść walizkę można na dwa sposoby: siłowo i po cichu. W wariancie eliminacji żołnierzy trzeba uważać, ponieważ Szerstiuk lubi niekiedy w dzień siedzieć w budynku naprzeciw wejścia do głównego bloku. Jeśli zostanie uwikłany w walkę to nici z zadania (Szerstiuk daje również inne zadania). Sołdat po prostu nie lubi kiedy w pobliżu niego strzelają i odpowiada tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Trzeba również dodać, że wariant po cichu jest arcytrudny do wykonania bo silnik w grze nigdy nie pozwalał na porządne "skradanie". Polecam wpaść tam drugim wyjściem z podziemi agropromu i zadekować się w jakimś domku po czym kasować wszystkich wchodzących Do zdobycia jest tam "Egzoszkielet wojskowy", który będzie Ci służył przez długi czas więc warto zrobić zadymę. Trzeba też pamiętać żeby zacząć strzelaninę w ciągu dnia bo w nocy Szerstiuk sobie śpi w baraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi