vidkunsen Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Tytuł oryginalny: Конец света 2: Последний восход Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 19.09.2015 r. Autor: Сэр_Макс OPIS: Spoiler Kontynuacja historii przedstawionej w pierwszej części moda. Striełok podczas swojej ostatniej wizyty w Instytucie Badawczym Agroprom odnajduje niezwykle rzadki artefakt. Zaraz po tym wydarzeniu dochodzi do krwawej potyczki pomiędzy wojskiem a stalkerami. Na domiar złego całą tę sytuację wykorzystuje Liebiedew, któremu udaje się zbiec. Striełok szukając wyjścia z tej sytuacji, zdaje sobie sprawę, w jak beznadziejnym położeniu aktualnie się znajduje. Od teraz liczy się tylko jedno - przetrwanie. Artefakt niesiony przez bohatera w plecaku, choć raz po raz ratuje swojego właściciela przed nieuchronną śmiercią, to coraz częściej wywołuje niepożądane efekty. Striełok zaczyna dostrzegać wydarzenia z przeszłości. Czy uda mu się przetrwać? GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Pobrane i rozpakowane archiwum umieszczamy w głównym katalogu gry. Zmiana w pliku fsgame $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ LINKI DO POBRANIA: Spoiler 1. Mod https://yadi.sk/d/X73znWDYjBahQ - Yandex https://stalker-torrent.net/viewtopic.php?t=919&spmode=full#seeders - Torrent 2. Poprawka https://yadi.sk/d/NFQ97OuljLdmU - Yandex Źródło: AP-PRO.RU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) vidkunsen - wiesz gdzie jest Koniec świata 1? Skoro to jego dalszy ciąg, trzeba by zacząć od początku.A za wstawienie moda "po ludzku" masz plusa. Edytowane 22 Września 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Mówisz i masz: http://ap-pro.ru/forum/35-10570-1Od Jack(rus) Понедельник, 27.10.2014, 10:39i : http://stalker-gaming.ru/load/mody_stalker/ten_chernobylja/stalker_konec_sveta_chast_1/2-1-0-2517S.T.A.L.K.E.R. Тень Чернобыля v1.0004; Windows 7\XP\vista;Fabuła: o co chodzi w zonie/co się stało/dzieje w dniu i dalej - 22.12.2012- AMK mod 1.4.1;- Sound Remake 3.0;- Бьющиеся лампочки; - lepsze oświetlenie, sprzęt.- Некоторые текстуры из Фотореалистичной Зоны. fotorealne niektóre tekstury/. skrin:ttp://ap-production.moy.su/_fr/105/6960566.jpgściąganki: https://yadi.sk/d/XChnHuyScJFSUprzechodzenie w wideło: https://www.youtube.com/watch?v=3jp8TDnO7ds przed; 286,7 mb po: 491 mbTeż na cienie 10004 Edytowane 22 Września 2015 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Tutaj, to ta cz1 zginie. Skoro to jest mod ukończony, wstaw go oddzielnie. Ja Ci splendoru znalezienie nie zabiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Kondotier! he he he ani razu mi nie chodziło o splendor i inne takie ale o grę/zabawę oraz o fakt, że jak gra więcej twarzy w danego moda to i problemy z rozgrywka szybciej znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Nie ględź, tylko wstawiaj moda oddzielnie. Dostaniesz kolejnego plusika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Jestem w barze więc: zaczynasz na 1 piętrze budynku "b" na agropromie - tam gdzie zazwyczaj jest baza stalkerów, walczysz z trepami, potem udałem się do podziemi żeby ukryć się przed wukaemami 2-óch szturmowików(mi 24) a tu niczym teufel z pudełka zaś bandyci i pijawki a potem kaszpirowski/kontroler i hyc na bazę po walizkę u dowódcy trepów którym w tym modzie jest jaszczyk z amunicją?Od początku masz przy sobie artefakt kierozinka, dostajesz info na pda żeby go dostarczyć na bar, jest noc, strzelają ciemno jak w ... u tych zza ciepłego morza ;0, agro - podziemia - wysypich - tu musisz pogadac na bramie z powinnością innaczej pstrykaja z pestek do ciebie, daja zezwolenie, misja na skowyry/psy przy wejściu na bar.Bar - jak zwykle niezwykle niczym w usa - żydowskim lombardzie czyli skupuja za kopiejki sprzedają za ruble, barman bla bla bla i namiar na pozbycie się kierozinki - sacharow/jantar.W miedzy czasie masz odebrać nagrodę u wora-sidora za knajaków na wysypichu, nie mam solucji więc na czuja jadę a wideło nie oglądałem.Jakby cos to se gadajta z tłumaczami o spolszczeniu a Cichym o solucji z obrazkami ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Z tłumaczeniem, to trzeba sporo poczekać, aż do finalnego moda, powstałego z połączenie już istniejących dwu części i planowanej(nych). Na razie to mod w produkcji, który jest testowany częściami. Ja oglądałem trajlery. Zawiedziesz się na końcu KŚ2, a masz już blisko, bo ma koniec "domyślny".A jak połączą, to będzie to rzecz lekka, łatwa, niewiele różniąca się od podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Najnowszy fiks na wylot przy ciuszkach - Среда, Сегодня, 10:23 | Сообщение # 352 :http://rghost.net/79jwwcTwQ ze strony; http://ap-pro.ru/forum/35-11009-24#794017i bonus w formie autosejfu: Среда, Сегодня, 00:12 | Сообщение # 347 : https://yadi.sk/d/m_a4DFtFjFxxh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 " Niewielki " odkop. Mod zebrał nawet nie najgorsze oceny, a przypominam, że został wydany w 2015 roku. Recenzja od AP-PRO.RU: [KLIK] Oraz przejście moda w wykonaniu HugTV: [KLIK] ( 2020r ). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 @Agrael a po odsyłaczach dotarłeś może do jego pierwszej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 @kondotier Tak. Jest tutaj: Jej wstawkę również poprawiałem, ale obie części moda nie cieszyły się zbytnim zainteresowaniem u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 @Agrael Nie pamiętam, czy w mody grałem, ale po przeczytaniu swoich wpisów, chyba nie. A przyczyną było niedopracowanie modów, oraz brak ich połączenia w całość, co było zapowiadane. Ale jak się uporom z tym co robię, spróbuję pobrać i zagrać. Bo jak mają mieć wzięcie, jak nie ma żadnego opisu z gry kogoś z naszych. A bełkot vidkunsena nie jest zachęcający. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Jeżeli chodzi o drugą część, to wydaje mi się, że nie jest najgorzej. Poczytałem 3 recenzje na AP-PRO i są raczej pozytywne. Oto jedna z nich: Spoiler Вот и выходит вторая часть не очень известной модификации "Конец света". Играл в первую часть не долго, после чего просто удалил. Не понравилась стабильность, постоянно вылетало. Тут же я играю почти целый день и меня, честно говоря, все устраивает. Как в любых хороших модах, здесь нету никаких меток на карте, нужно очень внимательно и вдумчиво читать диалоги и слушать неписей, ведь без этого вы просто не пройдете дальше по сюжету. К слову о сюжете, мне он понравился, даже не смотря на то, что мод не пройден полностью. Он не такой уж шаблонный, местами даже очень интересный, а иногда происходят неожиданные моменты Не забуду сказать и о новом ХУДе, насколько я понял, он абсолютно новый и оригинальный. Единственное замечание, что все-таки карта в левом нижнем углу - не самая лучшая идея) Насчет погоды и атмосферы тоже остались некоторые вопросы. Практически, сколько не играю, постоянно кромешная тьма. Иногда надоедает, в остальном атмосфера замечательна. Отдельно хочется отметить озвучку данной модификации. Это некоторое удивление, честно говоря. Озвучка персонажей выполнена на весьма хорошем уровне, голоса подобраны здорово. , всем актерам хочется пожелать удачи. В итоге, получился довольно неплохой мод на ТЧ, со своей собственной атмосферой и хорошим сюжетом. Качаем, не стесняемся! 4/5 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale sam mod nie jest w pełni dokończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Musiał mod czekać rok, zanim się uporałem z innymi sprawami. I moda ukończyłem ( cz1 też ). Muszę przyznać, że ani się nie nudziłem, ani nie wściekałem przy nim. Chociaż na początku, po hardkorowym rozpoczęciu trochę sobie pobiegałem po lokacjach bez większej akcji, to w dalszej części stał się ciekawym, pełnym wartkich wydarzeń i nagłych zwrotów akcji. Przez większość czasu nasz PDA nie pokazuje zadań, więc trzeba je pamiętać. Ale one dotyczą najbliższego czasu, więc trudno zapomnieć. Fabuła na podstawie książki której tytuł i nazwa jest w napisach końcowych, ale zbyt krótko aby przeczytać. Takie s-f w Strefie. A na zakończenie niespodzianka. W żadnym innym modzie, tych panów nie spotkamy na tych lokacjach ze zrzutów. Możemy sobie pojechać Ładą po lokacjach. A wyposażenie od moda zadowoli każdego. Takie miałem tuż przed finałem A w spojlerze zrzuty z zakończenia moda. Kto nie chce mieć na koniec niespodzianki, niech do niego zajrzy. Spoiler Po ciężkich bojach, aby uratować świat, ma nasz bohater polecieć na CEA i umieścić arta który jest przyczyną ciemności w sarkofagu. Śmigłowce przyleciały... .. ale komuś to było nie w smak i ... ... zamienił je w pochodnie. W Strefie nastał świt. Następujący po tej scenie filmik, sugeruje, że to był na ziemi ostatni dla ludzkości. Czy warto zagrać? Na pewno tak, choćby dla tej fantastycznej fabuły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Witajcie, wie ktoś jak poradzić sobie z takim wylotem ? Mod zainstalowany na rosyjskiej podstawce. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Jak na moje rozeznanie to coś z plikiem/linijką dialogów w scripts: ... of czarnobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: próba porównania liczby z zerem Napisz do mechaników, to ci na niebiesko barwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi