Jump to content

Kradzież przedimotów

Recommended Posts

To właściwie nie tyle problem, co pytanie.

Mam w barze coś w rodzaju schowka na wszelkie graty, które potrzebne będą do questów z collectora.
Podzielone były one na typy i umieszczone w plecakach oraz w skrzyni obok Freemana. Zauważyłem ostatnio, że zniknęło mi całkiem sporo amunicji do miniguna i gaussa, a przynajmniej tylko to zauważyłem, bo reszty złomu było całkiem sporo.
Wiem, że w podstawce Soli też była możliwa kradzież, ale znalezienie delikwenta oraz poderżnięcie mu gardła nie było trudne i działo się to bardzo rzadko.
Zauważyłem też, że ze schowka w skrzynce nie zniknął mi jeszcze żaden przedmiot (a przynajmniej tak mi się wydaje).

Stąd też moje pytania.
Czy przedmioty umieszczone w skrzyniach też mogą być ukradzione? Najważniejsze z pytań. Wolę mieć pewność, że nie będę musiał tego od nowa zbierać i nikt mi questowych itemków nie zakosi.

W jaki sposób dodać sobie kasy na odkupienie sprzętu? Znalazłem trochę skradzionego towaru u Arniego i szkoda go zabijać. :biggrin:

Jak szybko odnaleźć ludzi, którzy mnie okradli? Przeszedłem połowę baru i nie znalazłem sprzętu nikogo oprócz Arniego. Nie ma on go zbyt dużo, bo mniej więcej 1/4 (150 naboi do miniguna z 600 skradzionych).

Skradzione może zostać wszystko - jedynie zamek (do kupienia u Akima) zabezpiecza przed kradzieżą. 

Jeśli masz znacznik GPS w schowku, wtedy dostaniesz info że okradziono schowek.

Jak szybko odnaleźć ludzi, którzy mnie okradli? 

Metodą prób - zabijaj po kolei wszystkich i przeszukuj ciała aż znajdziesz delikwenta;) a później wczytaj zapis gry.

• Positive 1

Dobrze wiedzieć. Co prawda nic mi nie "zwinięto"-chyba , bo nie sprawdzałem- a faktycznie rozłozyłem sie na całej ścieżce z plecakami - tak troche w/g Twojej metody - w plecaku nr I - arty , nr II bron , etc... ale trzeba bedzie posunąć z buta do tego niewydarzeńca z Kordonu - Akima ( nota bene jedna z bardziej udanych  postaci -  jego głos i facjata niedorobionego wampira są unikalne) i kupić zamki.

• Positive 1

Skradzione może zostać wszystko - jedynie zamek (do kupienia u Akima) zabezpiecza przed kradzieżą.

Hmmm...w czystej Narodnoj Soliance zamek nie chronił przed kradzieżą. Ani żadne wymyślne miejsca - w offline świat Stalkera jest płaski :)

Dobry wbrew pozorom schowek to skrzynka u Sidorowicza na Kordonie :) Szczególnie, jak mamy już ręczne teleporty.

Najlepiej jest zrobić schowek w późniejszym czasie gry gdzieś  w Warlabie bo jest tam piękny teleport i nikt tam nie łazi.

Jeśli chodzi o wcześniejszy czas gry to najlepsze miejsce jest spoza ścieżki npców. Na przykład za ogrodzeniem w barze, npce nigdy nie mogą tam wejść bo nie ma tam drogi innej niż przeskoczenie przez siatkę.

Co do kasy to CheatEngine twoim przyjacielem ;)

• 3 weeks later...