Jump to content

Jak zabic Sznyre na ATP ?

Recommended Posts

Jak to zrobić skoro zawsze robi to wcześniej monolit ? Próbowałem już chyba wszystkiego . Z zadaniem na Sznyre , bez zadania , zaraz po pierwszym wejściu na ATP bez rozmowy z jakimkolwiek NPC . Zawsze gdy podchodzę do bazy na ATP bandyci są już atakowani przez Monolit a Sznyra nie żyje...

Przepraszam temat do skasowania moja błędna interpretacja ze Sznyra jest cały czas na ATP a on się spawnuje dopiero po wzięciu zadania

Edited by Qguar

Może być, że Sznyra spawnuje się dopiero jak weźmiemy na niego zlecenie od Kalinina. Tak samo jak monolitowcy do zadania Wkręta, co z kolei ma związek z tym, że rzekomo przy jednym z nich można znaleźć mózg kontrolera z CEA-2, który z kolei jest potrzebny do zadania Łukasza. Nie trzeba wtedy ganiać na CEA-2. Można wcześniej rozliczyć zadanie, ale ja nigdy tego mózgu przy nich nie znalazłem.

• 3 weeks later...

Trup i tak się nie liczy. Musisz go sam zabić. Sznyra spawnuje się dopiero po wzięciu na niego zlecenia od Kalinina. Wcześniej go na ATP w ogóle nie ma. Zabić go mogą tylko monolitowcy, którzy spawnują się na ATP do zadania na imadło dla Wkręta. Czyli jak wlazłeś na ATP z zadaniem na imadło a nie zabiłeś Sznyry wcześniej to najpierw czyścisz całą bazę z bandytów i monolitowców a dopiero potem idziesz do Kalinina wziąć zlecenie na Sznyrę.

Reasumując, czyszczę ATP z Monolitu i Bandytów potem idę do Kalinina po zadanie i wtedy wszystko gra?

Ile mózgów leży na ATP?

Witam. Na ATP jest jeden ale nie musisz się aż tak bardzo skupiać na tym mózgu bo i tak jedna sztuka nie zalicza Ci zadania.
Dopiero gdy będziesz na CEA-2
zdobywasz drugi i jest tam ich wiecej około 7 do 9 sztuk.
W PDA przy zadaniu masz oznaczone na mapce miejsca gdzie można znaleźć mózgi:

ss_dom_12-05-15_10-18-39_(l12_stancia_2)

A tak wygląda jedno z tych miejsc gdzie można mózgi znaleźć:

ss_dom_12-05-15_10-21-03_(l12_stancia_2)

Edited by kazik

Te mózgi niestety lubią też  zapaść się czasami w tekstury aczkolwiek raczej nie powinna się zapaść ilość większa niż wymagana do zadania bo jest ich dużo natomiast są one zebrane w takich "skupiskach" po kilka mózgów na małym obszarze i mogłeś nie trafić ;)

Witam. Na ATP jest jeden ale nie musisz się aż tak bardzo skupiać na tym mózgu bo i tak jedna sztuka nie zalicza Ci zadania.
Dopiero gdy będziesz na CEA-2
zdobywasz drugi ...

Gdy wybrałem się w końcu na CEA to już miałem obydwa mózgi i zaliczone zadanie na ich zdobycie. Świta mi - dosyć dawno zaczynałem i pamięć ciut szwankuje -że ktoś z Wolności dał mi  tego drugiego jako nagrode za zaliczenie questa.

Edited by boberm