Vorenus Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 W domku gdzie dawno szyby Odeszły w zapomnienie Dach został jakby 'na niby" Stalker znalazł schronienie Gdzie drzwi i meble spalone Normalka - jak to w Zonie Rozpalił ognisko mużyk I patrzy jak ogień płonie A płonie sobie wesoło Raz mrugnie a raz strzeli Może dlatego że w koło Skarby swoje rozdzielił Leżą przy ogniu konserwy Jest chleb i wódki butelki Kiedyś normalka lecz tutaj Majątek i rarytas wielki Jest syto bezpiecznie i ciepło Cóż trzeba by to docenić... Czy człowiek wejść musi w piekło By swoją mentalność zmienić Pamięta dobrze te święta Wtedy ich nie lubił Dziś, rzecz to nie pojęta Duszę by dla nich zgubił Ech.. trzeba łyknąć z butelki I zagryźć przy tym syto Wysiłek w Zonie to wielki By człeka nie ubito Jak jedna już będzie pusta To druga ją zastąpi Wigilia dzisiaj więc Stalker Niczego sobie nie skąpi Tak siedząc przy wspomnieniach Tych dobrych i radosnych Znowu się znalazł w podziemiach Ciemnych, strasznych, żałosnych Lecz co to, czary jakieś? A... już w porządku wszystko Zadrzemał a gdy się ocknął Popatrzył na ognisko Mocno już jest zmęczony Złapał nawet czkawkę Co znowu, jest szalony? Widzi przecież Pijawkę Przy ogniu sobie siedzi I pomrukuje cicho Łapy bezczelnie grzeje O żesz.. cóż to za licho Jeszcze tego brakuje, żeby go objadła Cud, że nie zabiła we śnie, ale... Dlaczegóż się przysiadła Coś mu w głowie zaświta Że północ i opłatek Przecież to wszystko wymysły Księży, babek i matek... Tymczasem potwór przemówił: Uważaj Ty na siebie W Zonie wigilię spędzasz A nie w bezpiecznym niebie Z wódką ostrożnie bracie Ale ja Ci pomogę Wstała, zabrała flachę I wyruszyła w drogę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Super Vorenusie ... Super Kawałek z Pijawką to super pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Vorenus jak zwykle w formie..doskonały wierszyk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Jak zwykle jesteście mili, ale w końcu są święta.... Co do Pijawki - dino, to mój ulubiony mutant - odkryłem to całkiem nie dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamo103 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Następny wiersz http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/confused.gif. ,,A ja w lesie'', heh też muszę coś napisać bo zostanę w tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Coś pięknego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Stalker jak widać inspiruje i jest źródłem wszelakiej działalnosci literackiej i plastycznej na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 kamo103, nie pisz nic "na siłę" . Jak złapiesz bakcyla to samo się napisze, to musi być zabawa a nie męczarnia.http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/confused.gif. Po nowym roku na pewno poczujesz odpowiednią muzę. Masz rację czrnobylu http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif - Stalker inspiruje, ważne jest to, że inspiruje pozytywnie . Opowiadania i wiersze to jedno, a ja dodatkowo zawsze jak pooglądam sobie te wszystkie zniszczone chatki na lokacjach to mam większy zapał do utrzymywania mieszkania w czystości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamo103 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Bakcyla to ja zawszę łapie po załapaniu danego tematu .Najgorzej jest coś napisać gdy się nie ma pomysłu.U mnie jest z tym najgorzej. Jeśli ktoś podsunie mi początek lub sam pomysł na coś to zawsze łapię tego bakcyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tychon Sokołow Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ładnie bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi