gawron Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Tytuł oryginalny: Old Episodes. Episode 3 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 10.03.2016 r. Autor: CRAZY_STALKER6665 Autor spolszczenia: @kondotier Śr. długość rozgrywki: (ok. 5 godzin ) OPIS: Spoiler Dawne Dzieje. Zdarzenie 3 to modyfikacja fabularna, której głównym bohaterem jest Michaił - wojskowy, który przybył na Agroprom w celu zbadania podziemnego laboratorium. Czy misja zakończy się powodzeniem? Przekonajcie się sami! Cechy moda: zoptymalizowana grafika oraz nowe modele NPC; cutscenki; unikalna paczka broni; obszerne dialogi. Ważne: Przy pierwszym wejściu do podziemi Agropromu nie należy wchodzić do kryjówki Striełoka! Możliwe problemy: Spoiler error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object) [error]Function : CPatrolPathManager::select_point [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp [error]Line : 155 [error]Description : any vertex in patrol path [***] in inaccessible for object [***] Jeżeli napotkamy taki wylot, należy ponownie wczytać ostatni zapis gry. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Cień Czarnobyla 1.0004. Po pobraniu i rozpakowaniu archiwum przenosimy jego zawartość do głównego katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod (pełna wersja PL): Nasz serwer - [KLIK] Autor spolszczenia moda ( @kondotier ) NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl. Alternatywne linki: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] (REPACK - nie wymaga podstawowej wersji gry) - Old_Episodes_3.torrent Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Patche do spolszczenia (nr 1 i nr 2): Nasz serwer - [KLIK] Minimapa: minimapa.7z Źródło: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Odpaliłem modzika - jest mrocznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Może być ciekawie, brak wyświetlanych zadań, informacje w dialogach i w znalezionych PDA, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Wyjątkowo często oglądam w tym modzie taki widok.... Zapisy wczytują się zaskakująco szybko - widać majstrowali przy optymalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Czy faktycznie cały HUD, to te dwa paski zdrowia i pancerza? Nie ma nic z broni? Są pliki z których można wywołać minimapę? No i sugestia: aby posty od #2 przenieść do nowego tematu dyskusji o modzie, a #1 zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Cały HUD wygląda tak, jak na screenie poniżej. Natomiast mnie zaskoczyła jeszcze, śliczna Pani generał Awierjakowa, aż przyklęknąłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Czyli że, przynajmniej rodzaj amunicji i tryb ognia pokazuje. A patrzyłeś, na pliki z minimapą? Mają sekcję z nią? Bo wyciągnąć na ekran to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Da się przywróci minimapę, tę zrobiłem tak na próbę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Taka, bez tych ozdóbek całkowicie wystarczy. Tylko pod nią jeszcze zegar i kompas wstawić, i rób patcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Postaram się. Ps. Dodałem minimapę, wygląda jak na screenie wyżej + kompas, dla zainteresowanych link w pierwszym poście. Niestety nie wiem jak dodać zegar, na razie trzeba korzystać z tego w inwentarzu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Masz pliki z zegarem. Trzeba tylko współrzędne będzie dopasować. Ale ten zegar chyba był zrobiony dla minimapy takiej jak ta na screenie. ZEGAR w minimapie.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muezin70 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Witam,gdzie wkleić pliki z minimapą?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Tu: gamedata\config\ui . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Dzięki, już dodałem w #1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 @cichy - Co jest przyczyną pojawiania się tej informacji - Твой пть завершен - , błędy moda, czy trudność gry? I takie coś. W #1 mod z poprawkami waży mniej niż mod z linka. Czy na pewno jest tam wszystko i te dwa fixy też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Mody w tych dwóch linkach są inaczej spakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Postawiłem moda z linku z poprawkami. Rus na pol zrobiony i wstawiony localization. W katalogu plików tekstowych, mam ich tylko 5. Brak plików ze scenariuszowymi dialogami. Ile ich tam powinno być? Pobiorę wersję oddzielną i sprawdzę. DODANO. Mod ponownie zainstalowany, z części. Ten sam efekt. Pliki dialogowe znalazłem w gameplay. Wygląda na to, że coś nie tak jest z plikiem localizations.ltx. Coś mod się z nasza podstawką nie lubi . Może i pliki z gameplay trzeba dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Moda z poprawkami postawiłem zgodnie z #1 i wszystko jest w porządku. Link do strony zaraz wstawię. Biję się w piersi wstawiłem localization bez średnika, już poprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 W pliku localization.ltx do pobrania z #1, trzeba dodać średnik. Inaczej w nieprzetłumaczonym modzie będą robale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Gotowe! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Pograłem trochę, grałbym dalej, ale utknąłem. Jestem w labie, tym pod Doliną mroku. Przeniesiony z Agro przez teleport. Mam znaleźć kod do drzwi. Jest znacznik, tradycyjnie jak w podstawce, tam gdzie leży naukowiec. Ale tam spawnu nie mam. Obszukałem szafkę elektryczną, jedyną rzecz w pomieszczeniu, jazda w wciśniętym Użyj po podłodze i nic. Jeśli ktoś w to grał i znalazł ten kod, proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 PODBICIE TEMATU. Z tym problemem borykają się i rus gracze. Odpowiedzi jednak są dawane dla zarejestrowanych i na PW. Czyli jest jakiś kruczek. @cichy - jeśli sam nie znalazłeś, to czy możesz ich o to zapytać? Przy okazji znalazłem dwa patche: 1. Na wylot przy braniu ostatniego PDA. Nowa gra nie potrzebna.Pobrać - http://yadi.sk/d/w6fNckeXq4oY2 2. Dla tych, co nie potrafią w labie zabić nanoczłowieka. Potrzebna nowa gra.Pobrać - http://yadi.sk/d/qIXmIfSyq4q7t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Zacząłem grę i już widzę, że ten mod jest pewnym wyzwaniem. Zero znaczników, żadnej listy zadań, wszystko trzeba dokładnie czytać, na wszystko zwracać uwagę. No nic, powoli, ale na razie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Nie powoli, a szybko, bo musisz mi podpowiedzieć co z kodem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi