kobal Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 A to moje pudełko CPU Intel Core 2 Duo E8500 Płyta Główna Asus P5Q Ram 2 x 2gb GEIL Dragon DDR2-800 Grafa ATI Sapphire HD4850 Obudowa czarna Zasilacz 500W FEEL III MediaCom Chłodzenie tradycyjne śmigiełka Freezer Extreme na procesor ,Accelero Twin Turbo na karte i coś tam na dyski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Kobal bardzo dobre kości Ram...miałem kiedyś geil-e ,ale pomarańczowe o klasę gorsze...... Jak temperatura na procku po dłuższe grze.? Kable byś doprowadził do porządku trochę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Nic mi się nie grzeje.Wiem że bałagan ale co tam.Leń jestem i tyle.Dla mnie ważne że chodzi, a zbudowałem go dwa lata temu , i tylko dysk twardy mi padł w międzyczasie.Od tego czasu zacząłem stosować też chłodzenie dysków co wszystkim polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Pytałem o temperaturę bo chłodnica CPU mi się podoba. Zapuść kiedyś Everest i sprawdź tak z ciekawości... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Tu masz dane po 2.5 godziny gry w soljankę.Dodam że komputer jako taki jest u mnie włączony non-stop Temperatury Płyta główna 39 °C (102 °F) Procesor 47 °C (117 °F) Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 42 °C (108 °F) Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 43 °C (109 °F) GPU Diode (DispIO) 71 °C (160 °F) GPU Diode (MemIO) 70 °C (158 °F) GPU Diode (Shader) 68 °C (154 °F) MAXTOR STM3500320AS 41 °C (106 °F) WDC WD10EARS-00MVWB0 41 °C (106 °F) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Bardzo dobre temperatury muszę sprawdzić u siebie i dam do porównania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Ja też mam Geile ale... pomarańczowe i jak pisze malakas - o klasę gorsze . Co do czystości w komputerze, to warto raz na pól roku wziąć do ręki czysty pędzelek - włączyć odkurzacz i zebrać cały kurz z wnętrza. Ja odkręcam zwykle zasilacz, wyciągam dyski, wypinam taśmy i ściągam wiatraczki z radiatorów. Mam potem wrażenie, że komputer pracuje ciszej i weselej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts