Jump to content

Stalker COP + SGM 1.7 tnie z niewiadomych przyczyn


Adi3252
 Share

Recommended Posts

Proszę o przeniesienie jeżeli nieodpowiedni dział.

Załączam screena z dzisiejszej próby gry.

Intel Core2 Quad 2.83

4 GB GoodRamu 800

GTX 260

 

Żaden podzespół komputera nie pracuje na maksymalnej wydajności a mimo to stalker tnie się niemiłosiernie.

Na screenie gra jest otwarta w oknie na minimalnych bez textur z SGMa a mimo to i tak się tnie.

stalkerTnie.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, pacjent1972 napisał:

@Adi3252 Wrzuć to do katalogu bin z zamianą plików, Lua.7z. Jest o wiele lepiej.

Zdaje się, że jest troszke lepiej ale szału nie ma. Co ciekawe tnie się tak samo na ustawieniach minimalnych jak i na wysokich.

Najgorzej jest przy misji z Noem i obronie barki przed mutantami. Pokaz slajdów normalnie, że nie da się przejść tej misji.

W każdym razie wielkie dzięki za fixa.

Link to comment
Share on other sites

Cytat

Twoje 4GB RAM-u to troszkę mało i stąd problem.

Też mam 4gb RAM-u a falę mutantów przeszedłem po raz kolejny bez większych problemów z przyzwoitą ilością FPS, a grałem na takich ustawieniach:

28pFmYq.jpg

mbx7wDG.jpg

Chociaż co prawda to inna wersja SGM bo Geonezis, lecz na 2.2 też nie było problemu.

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, Adi3252 napisał:

Zdaje się, że jest troszke lepiej ale szału nie ma. Co ciekawe tnie się tak samo na ustawieniach minimalnych jak i na wysokich.

Najgorzej jest przy misji z Noem i obronie barki przed mutantami. Pokaz slajdów normalnie, że nie da się przejść tej misji.

Wyczyść system z syfu, zrób defragmentację dysku, wyłącz zbędne usługi i programy. Na słabych kompach jest to bardzo ważne, a często lekceważone.

Link to comment
Share on other sites

Pograłem troszkę przy różnych konfiguracjach. Przełączyłem ustawienia graficzne na wysokie. Pełne dynamiczne oświetlenie i wszystko śmiga ładnie, o ile jestem z daleka od NPCków i potworów. Wnioskuje zatem, że coś z pamięcią mam nie tak. 2 godziny robiłem test memcachem i nic nie wykrył.

 

P.S. System instalowałem 3 tygonie temu (po wymianie pasty termoprzewodzącej na procku i grafice).

 

Komputer ma swoje lata ale SoC chodzi bardzo ładnie, a CoP bez modów w miarę.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.

Comunity