pacjent1972 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mojemu synowi wysiadł taki wentylator w GTX 550 Ti, niestety nie ma możliwości jego naprawy, zatarł się. Chętnie odkupię w dobrej kasie jeśli ktoś z Was posiada takowy na zbyciu. Rozstaw otworów do mocowania na radiatorze 40x40x40 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wrzuć może zdjęcie, jaka to jest konstrukcja. Np. ze strony producenta karty czy z jakiegoś sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Karta: Wentylator: http://pl.aliexpress.com/item/POWER-LOGIC-PLD10010S12H-95mm-Graphics-Video-Card-Fan-Replacement-40mm-12V-0-30A-3Wire-3Pin-for/32250836207.html Tylko co mi to da Adaś? Nowego nie kupimy bo cena wentylatora jest ponad trzy razy mniejsza od przesyłki z USA. Uszkodzona karta to ponad 100 zł w dobrym układzie ale i tak ich nie ma nigdzie. Stanie chyba na tym co znalazłem i o czym rozmawiałem ze @smox-em. Wentylator 92mm z morele.net, paski zaciskowe i do boju. Wstawiłem tu posta bo czasami ktoś ma w domu złomowisko, ale nie oczekiwałem cudu. Młodemu pomóc trzeba, w końcu to moja krew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mi raczej też chodziło o dopasowanie jakiegoś wentylatorka, czy na opaski, czy na śrubki, czy nawet na "Kropelkę" Ewentualny problem może być z wtyczką od zasilania, bo widzę, że to potrójna wtyczka, ale raczej powinno dać się coś dobrać. Rozmiar wentylatorka ma niewielkie znaczenie, skoro to i tak będzie rzeźbiona samoróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Tzw. "cepeliada". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Trzy pinowa wtyczka to jest z regulacją obrotów, przy dwu pinowej trzeba trafić odpowiednio na zasilanie i będzie śmigał tyle tylko że cały czas na maxa. Trzeba sobie jakoś radzić powiedział baca zawiązując buta dżdżownicą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Czasami sam stojan wiatraczka da się wyczyścić lub nasmarować a skoro ten obecny jest do wymiany może warto by było małym kosztem spróbować je reanimować. lub tak jest dużo takich porad w na YT Warto spróbować.. Edytowane 29 Czerwca 2016 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 @pacjent1972 mnie padła kilka dni temu GTX 560. Wentylatorki są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi