Jump to content

Brak polskich znaków w menu


Anton Gorodecki
 Share

Recommended Posts

Chciałem spolszczyć menu do "Alternatywy 1.3". Zmieniłem w pliku localization: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west (pracuje na kopii rus z przemianowaniem na pol). Przetłumaczyłem w pliku ui_st_mm.xml wszystkie linijki, zmieniłem zestaw znaków na środkowoeuropejski => Windows-1250 i zmieniłem w pierwszej linii kodowanie na:<?xml version="1.0" encoding="windows-1250" ?>.

Nadal jednak w menu zamiast polskich znaków diakrytycznych mam bigos :) Proszę o wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje...

Spoiler

Rd652HQ.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

@Anton Gorodecki  To <?xml version="1.0" encoding="windows-1250" ?> nie ma najmniejszego wpływu na tłumaczenie, to jest chyba w pliku zakomentowane, bo to tylko informacja.

Winowajcą są nasze ogonki. Dopóki nie dokonasz spolszczenia całego moda i nie usuniesz średnika z localization, tak będzie. W dialogach podczas gry, będzie to samo. Te bez ogonków będą czyste.

Usunięcie zaś średnika, spowoduje robaczywą grażdankę.

  • Dodatnia 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.

Comunity