Anton Gorodecki Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0005 Data premiery: 07.03.2016 r. Autorzy: Kanyhalos, Bangalore i dawny OLP Team Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin OPIS: Spoiler Modyfikacja ta jest najnowszą wersją serii Oblivion Lost, rozwijaną przez Kanyhalosa i OLP Team. Jej celem jest jak najbardziej zbliżyć się do dawnego Oblivion Losta, który miał być wydany przez GSC, wprowadzając jego najlepsze cechy: immersyjność rozgrywki, całkowity freeplay, rozbudowany A-Life, nowe lokacje, rozszerzona główna linia fabularna, podniesienie realności rozgrywki oraz zmiany graficzne. Główna linia fabularna została niezmieniona. Po jej ukończeniu, czyli odmowie wstąpienia w szeregi Świadomości-Z, Naznaczony wysłany zostanie na CEA-2, gdzie po spotkaniu z głównych bohaterem innego moda, będzie wprowadzony w kulisy zupełnie nowej linii fabularnej. Na jej końcu czekać będzie (niczym w rasowym MMORPG) finałowe starcie z Bossem, którego zabić można tylko przez obranie odpowiedniej taktyki. Jego śmierć odegra ważną rolę w całej dodatkowej fabule. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Kolejność instalacji: Zainstalować grę STALKER Cień Czarnobyla z patchem 1.0005. Moda instalować na czystą podstawkę! Nie łączyć z innymi modyfikacjami! Rozpakować pobrane wcześniej archiwum S.T.A.L.K.E.R._-_Oblivion_Lost_3.1_Definitive_Edition.7z, a następnie skopiować folder „gamedata” do głównego katalogu instalacyjnego gry. Wersja Definitive Edition zawiera już w sobie DLC Łowcy Artefaktów (Artifact Hunters DLC) oraz dodatek polepszający grafikę (Graphical Addon). NIE TRZEBA już ich instalować osobno! Edytujemy plik fsgame.ltx: w linii nr 2 dokonujemy zmiany na $game_data$ = true| true| gamedata\ $fs_root$| Kopiujemy plik XR3DA.exe z archiwum bin moda do folder bin z zainstalowana grą, ze zgodą na nadpisanie pliku. Na samym końcu instalujemy spolszczenie - rozpakowujemy archiwum i kopiujemy folder „gamedata” głównego katalogu instalacyjnego gry, ze zgodą na nadpisanie plików. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Spolszczenie: Mediafire - [KLIK] Źródło: 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Proszę tutaj kierować wszelkie opinie i problemy związane zarówno z rozgrywką jak i ze spolszczeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Jestem ciekawy czy ktoś gra na 1.0006 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ten "bin" na 1.0006 jest opcjonalny - jednak bezpieczniej będzie grać na 1.0005. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ja zacząłem grać na 1.0006, doturlałem się do podziemi Agropromu, zero wylotów i innych problemów. Rzuciło mi się w oczy jak do tej pory to: PS: od razu uczciwie mówię, że nie jestem pewien czy dociągnę do końca - myślałem, że będzie więcej nowinek względem wersji 2.2, a tu w zasadzie dokładnie to samo... Będę rekreacyjnie wracał pewnie co jakiś czas, więc jak coś wyłapię w kwestii błędów czy problemów na 1.0006 - dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Dziękuje za info. Nazbiera się tego więcej to wrzucę uaktualnioną wersję spolszczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Opcjonalny bin na 1.0006 uruchomił mi mod. Bin z moda, który powinno wrzucić się do gry, generował info o braku lokalizacji XR_3DA. Tak że przydał się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Znalazłem takie błędy w spolszczeniu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Dziękuje. Poprawione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Stalkery, tak bardzo na szybko, bo jestem nieczasowy jeszcze przez parę dni. Kilka błędów wpadło, wrzucam już teraz, bo będę robił czystki w kompie: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Uaktualniona o poprawki wersja (1.01) spolszczenia do pobrania stąd => https://mega.nz/#!dxoy2bbT!gZ0de6ypJ9Zo-ZZ1-wXOO9hCgo3PMvr73PPpAlDUY3c lub stąd => Spolszczenie OBLIVION LOST 3.1 DE wersja 1.01.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 @Sierioża- Znajdując błędy i wstawiając na forum, wstawiaj je do spoilera. Albo posyłaj na PW tłumacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 @kondotier Wiem, wybacz, to było wstawione w wielkim pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 @Sieriożą - Patrząc na twój tytuł, to masz chyba opcję edytowania postów, Redaktorze. Wypróbuj ją na własnym postcie, przenosząc screeny do spoilera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 @kondotier Ironizowanie jest dobre, jeśli są do tego podstawy - chyba, że przyjmiemy za takie moją ewentualną nieumiejętność obsługi forum, tudzież ślepotę. Opcje edycji wyglądają u mnie tak: Więc jeśli moderatorzy mogą to naprawić, to będę zobowiązany, bo ja najwyraźniej nie jestem w stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Taki błąd jeszcze znalazłem,który powtarza się przy każdym artefakcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Poprawiłem błąd związany z błędnym wyświetlaniem się wyrazów "Radiacja" i "Krwawienie". Skopiujcie ten plik do "gamedaty" z ze zgodą na nadpisanie plików => https://mega.nz/#!MgpShSAY!S8uMBllhEBXTEGcABzQikE9BLfgfl4Dh4UItLDHVwsQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Znalazłem jeszcze dwa błędy w spolszczeniu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Następne dwa błędy w polonizacji: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Mam jeszcze dwa błędy,które powinienem dać na samym początku gry,a nie na końcu;przepraszam.Tak się dzieje gdy ustawimy rozdzielczość na 1920 x 1080.Ja grałem w rozdzielczości 1280 x 1024. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Uaktualniona o poprawki wersja (1.02) spolszczenia do pobrania TUTAJ - LINK z MEGA Aby wszystkie poprawki wyświetlały się poprawnie należy rozpocząć nową grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 @Anton Gorodecki mam pytanie.W jakiej rozdzielczości trzeba grać w tego moda?Zagrałem od początku w rozdzielczości 1920x1280 i nic się nie zmieniło gdy u Sidorowicza ze skrzyni chcę zabrać jej zawartość występuje błąd,który podałem dwa posty wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Rozdzielczość monitora nie ma żadnego znaczenia. Jak rozpocząłeś grę? Od usunięcia wszystkich starych zapisów ( ewentualnie przeniesienia do innego katalogu ) i opcji "Nowa gra", czy od wgrania posiadanego sava ze starej gry? Stare savy "pamiętają" rozpoczęcie gry z błędami i tak je będą wyświetlać. Stąd uwaga Antona, o konieczności nowej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Stare zapisy skasowałem i gram od początku.Cały czas ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Podobna sytuacja jest w Złotym kufrze 2. Też niektóre artefakty wyświetlają się nie nazwą, a adresem skryptowym. To jest niedoróbka moda, a nie błąd tłumaczenia. Tak samo jak Take All zamiast Zabierz wszystko. Trzeba dotrzeć do pliku podstawki i po przetłumaczeniu przenieść go do gamedaty. Tak to jest, jak robimy składankę z trzech rzeczy, niby takich samych, ale w szczegółach się różniących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi