kowalosiu69 Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Po zainstalowaniu gry z pudełka, wpisaniu klucza wyświetla się komunikat cyt. A required security module can not be activated. This program can not be executed. Ta sama płyta na kompie mojego syna jak i na kompie mojego kolegi instaluje się podobnie, lecz gra normalnie się odpala. Czy ktoś z kolegów zna powód takiego zachowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OldMan Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 (edited) Jaki masz system i czy gra wcześniej instalowała się na Twoim kompie? Edited November 19, 2016 by kazik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalosiu69 Posted November 20, 2016 Author Report Share Posted November 20, 2016 Żadne napędy wirtualne nie są zainstalowane. Używam Win 10. Obawiam się jednak że ok. miesiąc temu przeinstalowywałem system i może coś się nie dograło. Czyste niebo i Prypeć wchodzą bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 To może być problem z zabezpieczeniem antypirackim wpisanym w grę. Starsze wersje Securoma i SafeDisk nie są obsługiwane przez Windows 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalosiu69 Posted November 20, 2016 Author Report Share Posted November 20, 2016 Syn i kolega mają również Win 10. Ja poprzednio miałem także Win 10. Mimo to wielkie thx za próby pomocy. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strielon Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Spróbuj tego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalosiu69 Posted November 21, 2016 Author Report Share Posted November 21, 2016 Strielon pobrałem Twojego repacka, wypakowałem 7zip-em, otworzyłem 3rd pokazał się obraz startowy, następnie czarny ekran i to wszystko. Nie pomaga otwieranie jako admin, ani w trybie zgodności. Chyba brakuje czegoś w systemie. Dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OldMan Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 (edited) 5 godzin temu, kowalosiu69 napisał: Strielon pobrałem Twojego repacka, wypakowałem 7zip-em, otworzyłem 3rd pokazał się obraz startowy, następnie czarny ekran i to wszystko. Nie pomaga otwieranie jako admin, ani w trybie zgodności. Chyba brakuje czegoś w systemie. Dzięki za pomoc. Skoro mod się uruchamia i masz czarny ekran to wtedy postaraj się wywołać pulpit bez zamykania gry. Ja mam tak że po instalacji SoC mój Eset Smart Security pod czarnym ekranem gry pokazuje okienko firewall`a gdzie mam do wyboru czy mam udostępnić Stalkerowi dostęp do netu. Zawsze wybieram "odmów" i "zapamiętaj czynność" i gra wczytuje się dalej. Edited November 21, 2016 by kazik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 Dnia 20.11.2016 o 15:02, kobal napisał: To może być problem z zabezpieczeniem antypirackim wpisanym w grę. Starsze wersje Securoma i SafeDisk nie są obsługiwane przez Windows 10 Było na to obejście. "Na stronach Microsoftu znaleźć można dwa sposoby na aktywację sterownika secdrv.sys. Pierwszy z nich wykorzystuje uruchomiony z uprawnieniami Administratora wiersz poleceń, w którym należy wpisać komendę sc start secdrv, co spowoduje wystartowanie sterownika, a jego działanie zatrzymać można poleceniem sc stop secdrv. Istniej także możliwość automatycznej aktywacji secdrv.sys komendą sc config secdrv start=auto. Drugi ze sposobów wymaga wprowadzenia modyfikacji do rejestru systemowego. Wartość klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\secdrv należy zmienić na 2, żeby uruchomić sterownik automatycznie, 3 w przypadku aktywacji ręcznej lub 4 żeby go wyłączyć." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalosiu69 Posted November 23, 2016 Author Report Share Posted November 23, 2016 Serdeczne dzięki za pomoc . Mimo wszystko trzeba było przeinstalować system . Teraz jest ok . Pozdrawiam . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts