kowalosiu69 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Po zainstalowaniu gry z pudełka, wpisaniu klucza wyświetla się komunikat cyt. A required security module can not be activated. This program can not be executed. Ta sama płyta na kompie mojego syna jak i na kompie mojego kolegi instaluje się podobnie, lecz gra normalnie się odpala. Czy ktoś z kolegów zna powód takiego zachowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Jaki masz system i czy gra wcześniej instalowała się na Twoim kompie? Edytowane 19 Listopada 2016 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalosiu69 Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Żadne napędy wirtualne nie są zainstalowane. Używam Win 10. Obawiam się jednak że ok. miesiąc temu przeinstalowywałem system i może coś się nie dograło. Czyste niebo i Prypeć wchodzą bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 To może być problem z zabezpieczeniem antypirackim wpisanym w grę. Starsze wersje Securoma i SafeDisk nie są obsługiwane przez Windows 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalosiu69 Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Syn i kolega mają również Win 10. Ja poprzednio miałem także Win 10. Mimo to wielkie thx za próby pomocy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielon Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Spróbuj tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalosiu69 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Strielon pobrałem Twojego repacka, wypakowałem 7zip-em, otworzyłem 3rd pokazał się obraz startowy, następnie czarny ekran i to wszystko. Nie pomaga otwieranie jako admin, ani w trybie zgodności. Chyba brakuje czegoś w systemie. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) 5 godzin temu, kowalosiu69 napisał: Strielon pobrałem Twojego repacka, wypakowałem 7zip-em, otworzyłem 3rd pokazał się obraz startowy, następnie czarny ekran i to wszystko. Nie pomaga otwieranie jako admin, ani w trybie zgodności. Chyba brakuje czegoś w systemie. Dzięki za pomoc. Skoro mod się uruchamia i masz czarny ekran to wtedy postaraj się wywołać pulpit bez zamykania gry. Ja mam tak że po instalacji SoC mój Eset Smart Security pod czarnym ekranem gry pokazuje okienko firewall`a gdzie mam do wyboru czy mam udostępnić Stalkerowi dostęp do netu. Zawsze wybieram "odmów" i "zapamiętaj czynność" i gra wczytuje się dalej. Edytowane 21 Listopada 2016 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dnia 20.11.2016 o 15:02, kobal napisał: To może być problem z zabezpieczeniem antypirackim wpisanym w grę. Starsze wersje Securoma i SafeDisk nie są obsługiwane przez Windows 10 Było na to obejście. "Na stronach Microsoftu znaleźć można dwa sposoby na aktywację sterownika secdrv.sys. Pierwszy z nich wykorzystuje uruchomiony z uprawnieniami Administratora wiersz poleceń, w którym należy wpisać komendę sc start secdrv, co spowoduje wystartowanie sterownika, a jego działanie zatrzymać można poleceniem sc stop secdrv. Istniej także możliwość automatycznej aktywacji secdrv.sys komendą sc config secdrv start=auto. Drugi ze sposobów wymaga wprowadzenia modyfikacji do rejestru systemowego. Wartość klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\secdrv należy zmienić na 2, żeby uruchomić sterownik automatycznie, 3 w przypadku aktywacji ręcznej lub 4 żeby go wyłączyć." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalosiu69 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Serdeczne dzięki za pomoc . Mimo wszystko trzeba było przeinstalować system . Teraz jest ok . Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi