cichy Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 05.09.2016 r. Autor: Alecto OPIS: Spoiler Od autora: Niestety, dotychczas wszystkie widziane przeze mnie mody przy wszystkich ich dobrych pomysłach, często grzeszyły czterema niedostatkami: Zakłócony bilans i realistyczność komponentów walki w grze. Ja nie jestem przeciw hardcore, jednakże jestem przeciw masochistycznemu przerobieniu gry, kiedy bohatera zabijają jednym strzałem z PM, a zabicie NPC następuje po wywaleniu połowy magazynka. Albo jeżeli na początku gry GG, uzbrojony w AKS z 60 nabojami i jedną apteczkę, dociera na CEA przeciw 10-15 ubranym w egzoszkielety monolitowcom z Gaussami. Dlatego gra powinna dostarczać przyjemność, a nie wzbudzać rozdrażnienie. Były cziterki (GG od samego początku otrzymywał minigun lub SWD z 1000 amunicji i elitarny kombinezon, i już na Kordonie nabierał towaru na milion), Były koszmarnie zbugowane - nie dające się przechodzić. Prócz tego - ten mój osobisty pogląd - wiele globalnych modów, wykrzywiało początkową fabułę, oceniam to za największy błąd. W najlepszym wypadku wychodzi inna gra na platformie SoC, z gorszym, bezsensownym chodzeniem po lokacjach w poszukiwaniu przygód i rupieci. Ten mod – to próba otrzymania na wyjściu maksymalnie stałego, grywalnego i przyjacielskiego STALKERA z 2007 roku i ciekawego dodatku, z tymi elementami, które nie weszły do oryginalnej gry, lecz później pojawiły się w CN i ZP. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler INSTALACJA NA POLSKĄ PLATFORMĘ: 1. Po rozpakowaniu plików kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol. Wklejamy gamedata do gry. 2. Zmiany w pliku localization.ltx na takie: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west Pozostała część pliku bez zmian. 3. Dodajemy parametr " -nointro" po spacji w elemencie docelowym, w skrócie gry na pulpicie. 4. Gramy. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Cloud Mail: [KLIK] Yandex: [KLIK] Źródło: wortor.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Podbiję temat. W modzie jest naprawa sprzętu, śpiwór, narzędzia do naprawy znajdowane przy ciałach. Balans jest w końcu taki jak być powinien - kto chce - ten zagra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Odpaliłem wczoraj moda, pobiegałem, wykonałem kilka qestów. Mod całkiem fajnie się prezentuje, tak samo się gra. Przy zabitych stalkerach można znaleźć tak, jak napisał Cichy prawie wszystko, co jest potrzebne do przeżycia w Zonie, warto zbierać PDA (niezły zarobek). Sidorowicz oprócz handlu zajmuje się naprawą oraz ulepszaniem broni. Pierwszy raz spotkałem się w Zonie, żeby handlarz wyłożył na ladzę telewizor. Nie mogłem nie skorzystać. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ja pociągnąłem dalej... Jestem na Agropromie - warto teraz zbierać schowki po poległych. Mam grozę 5,45. W schowku Strzelca jest prócz AK szturmowego kombinezon W/W . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Szkoda że po rosyjsku i na 1.0004 ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Cichy i kondotier, namówiliście mnie, pobrałem i zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi