Junx Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Platforma: Call of Chernobyl (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 27.07.2016 r. Autor: DoctorX01 Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki Dodatek stanowi powiązany zestaw różnorodnych zadań, które można wykonać, będąc członkiem każdego ugrupowania. zaimplementowano dziesiątki nowych zadań oraz cyklicznych. nieograniczona powtarzalność, dzięki czemu rozgrywka nigdy nie będzie taka sama, nawet jeśli ponownie dołączysz do danego ugrupowania. fabuła i zadania są przydzielane dynamicznie, a zadania i ich cele są bardziej zróżnicowane oraz losowe. dodano możliwość zmiany frakcji. zwiększono immersję dzięki dialogom z postaciami niezależnymi. postacie mogą zaoferować wykonanie tylko jednego zadania w tym samym czasie. przyjąć nowe zadania można co kilka godzin. nagrody za wykonanie zadań są teraz bardziej zróżnicowane i zbalansowane. zwiększono szanse na znalezienie zestawu narzędzi dla mechaników w schowkach. Kompatybilność: doctorX Questlines działa z innymi dodatkami autora; w przypadku zaimplementowania innych dodatków trzeba będzie edytować pliki; nie działa z innymi dodatkami, które oferują nowe zadania. W trakcie wyboru frakcji nie należy zaznaczać trybu fabularnego. DoctorX Questlines 1.25 nie jest kompatybilny z trybem reinkarnacji. aby w czasie rozgrywki zmienić przynależność do frakcji, należy porozmawiać z jednym z niżej wymienionych NPC. aby zostać Samotnikiem, porozmawiaj z Sidorowiczem; aby dołączyć do Powinności, porozmawiaj z pułkownikiem Pietrenką; aby dołączyć do Wolności, porozmawiaj z Łukaszem; aby dołączyć do Czystego Nieba, porozmawiaj z Zimnym; aby zostać Ekologiem, porozmawiaj z profesorem Sacharowem; aby zostać Najemnikiem, porozmawiaj z Duszmanem; aby zostać Żołnierzem, porozmawiaj z majorem Kuźniecowem; aby zostać Bandytą, porozmawiaj z Sułtanem; aby dołączyć do Monolitu, należy WŁĄCZYĆ Mózgozwęglacz lub porozmawiać z Królikiem, przebywającym w Prypeci; aby przezwyciężyć pranie mózgu i odejść z Monolitu należy WYŁĄCZYĆ Mózgozwęglacz. Zostaniesz automatycznie Samotnikiem. INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Call of Chernobyl. 2. [OPCJONALNIE] Instalujemy inne dodatki kompatybilne z Call of Chernobyl 1.4.22 PL oraz DoctorX Questlines v.1.23. 3. Pobieramy dodatek DoctorX Questlines 1.23, rozpakowujemy i kopiujemy folder gamedata (ze zgodą na nadpisanie plików) do katalogu instalacyjnego Call of Chernobyl. 4. Pobieramy wersję beta polonizacji DoctorX Questlines 1.23, rozpakowujemy i kopiujemy (ze zgodą na nadpisanie plików) folder gamedata do katalogu instalacyjnego Call of Chernobyl. 5. Uruchamiamy Call of Chernobyl z pliku Stalker-CoC.exe i rozpoczynamy nową grę. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Spolszczenie: MediaFire - [KLIK] Nasz serwer - [DoctorX Questlines 1.23 -CoC 1.4.22 PL- Wersja Beta polonizacji.7z] Spolszczenie zostało dostosowane do v.1.23 dodatku. Wszelkie znalezione błędy prosimy zgłaszać tutaj - KLIK. Źródło: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 To trzeba podrzucić tłumaczom a zresztą już dałem cynk. Zadań nigdy za wiele, a w tym modzie to raczej niezaciekawie na razie z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Ciekawe czy to kolejne zadania z cyklu ,,Przynieś, zabij, pozamiataj" (oby nie :D). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Niestety w opisie dodatku nie uwzględniono dokładnego określenia jakie są to zadania. Podejrzałem jednak z grubsza pliki tekstowe i są to jednak zadania typu aportuj t.j @blablabla napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opis moda poprawiony, powinno być bardziej czytelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Kontroler Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 średnio z tymi zadaniami: raz że są to zadania typu "przynieś podaj pozabijaj", to jeszcze nie różnią się na moje oko zbytnio od generowanych w vanili. Poza tym zdarzyło mi się dostać zadanie przeprowadzenia uderzenia na monolit w radarze, pomimo że mózgozwęglacz był wciąż włączony. Wciąż czekam na jakiegoś poważnego moda fabularnego do CoC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Trudno o moda fabularnego do moda freeplay . Wystarczyły by bardziej zróżnicowane zadania poboczne no i może jakieś małe linie fabularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 2 godziny temu, blablabla napisał: Wystarczyły by bardziej zróżnicowane zadania poboczne no i może jakieś małe linie fabularne. No i właśnie o to chodzi, jak nie ma fabuły to zadań pobocznych powinno być kupa do wyboru. Nawet jeśli jest to np schemat przynieś przedmiot to powinno być jak najwięcej kombinacji. Nie wiem jak w CoC(k)u jest ale ja to bym sobie życzył (i jak tak będzie to już będę w miarę happy) questy w stylu przynieś wszystkie rodzaje artów, każdy rodzaj broni, każdy rodzaj pancerza, o jeszcze questy takie jak były w Czystym Niebie, czyli przynieś amunicję (ileś paczek), dostarcz granaty, dostarcz mięsko z każdego mutanta. A nie jak w Cieniu ten zbierał tylko Kotleta, tamten ogon Nibypsa i co chwilę mieliśmy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 W tym modzie (mówię o CoC-u) drzemie ogromny potencjał i prędzej czy później powstanie wartościowy mod fabularny na jego bazie. Trzeba cierpliwie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Kontroler Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 18 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: W tym modzie (mówię o CoC-u) drzemie ogromny potencjał i prędzej czy później powstanie wartościowy mod fabularny na jego bazie. Trzeba cierpliwie czekać. O to to to to - chodzi o to żeby był sens zbierać ten szpej cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Czy to prawda że ten mod powoduj crashe jak ma się spolszczanie CoC'a? Wiadomo kiedy ten zostanie spolszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Polonizacja CoC-a nie jest kompatybilna z zadaniami DocaX. Mod będzie wkrótce spolszczony, jednak nie mogę podać nawet orientacyjnego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Dzięki śliczne za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Link do polonizacji oraz instrukcja instalacji dodana została do #1 postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 @Anton Gorodecki Mam takie pytanko odnośnie tego zdania. Dnia 11.12.2016 o 03:02, Junx napisał: UWAGA: W czasie wyboru frakcji należy pozostawić niezaznaczonym Tryb Fabularny. "DoctorX Questlines 1.23" nie jest kompatybilny z Trybem Reinkarnacji. Czyli jak mam to rozumieć? Jak wybiorę Tryb Fabularny to CoC będzie mi losował questy tylko ze swojego zestawu standardowego, a z tego packa nie? Bo pisałeś o ile mnie pamięć nie myli, że mod ingeruje też w questy z podstawki i tak się zastanawiam czy gra może mi się sypać po pewnym czasie jeśli wezmę tryb Fabularny. Na razie po zainstalowaniu tego dodatku odpaliłem save-a z mojej gry fabularnej i poszło ale jestem w podziemiach (nie ma od kogo wziąć zadania ) i nie wiem jak wypadnie branie questów losowych. Czy też może jednak rozbuduje on mi losowość zadań nawet jak wybiorę ten tryb. @edit Dostałem dwa nowe typy zadań, których jeszcze nie miałem w CoCku, przeszukaj schowek i znajdź dla mnie dokumenty ale nie wiem czy to są questy z tego dodatku czy z podstawki. Normalnie w CoCku questy losowe na mapie miałem zaznaczone na biało, te 2 mają zielony krzyżyk. Czy takie jest może oznaczanie nowych questów w DoctorX Questlines, czy on zmienia wszystkim questom losowym ikonkę na taką ale wtedy chyba i te wcześniej brane miały by ja zmienioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 1 godzinę temu, tom3kb napisał: Bo pisałeś o ile mnie pamięć nie myli, że mod ingeruje też w questy z podstawki Wzorem naszych polityków - nie przypominam sobie abym takie coś mówił a tak na serio raczej tak nie pisałem. Tak - mod ingeruje w zadania z podstawowego CoC-a i jednocześnie dodaje swoje, całkiem nowe zadania (typu przynieś, odbierz, zlikwiduj). 1 godzinę temu, tom3kb napisał: Na razie po zainstalowaniu tego dodatku odpaliłem save-a z mojej gry fabularnej i poszło ale jestem w podziemiach (nie ma od kogo wziąć zadania ) i nie wiem jak wypadnie branie questów losowych. Dodatek DoctorX Questlines 1.23 wymaga do poprawnego działania rozpoczęcia nowej gry. W razie kombinacji z zapisami mogą wystąpić, a raczej na pewno, wystąpią przekłamania i błędy. 1 godzinę temu, tom3kb napisał: Dostałem dwa nowe typy zadań, których jeszcze nie miałem w CoCku, przeszukaj schowek i znajdź dla mnie dokumenty Zadanie na odnalezienie dokumentów jest nowym "questem". Poza tym łatwo od razu zauważyć czy gra się w dodatek, ponieważ na samym początku gry wszystkimi frakcjami jest tylko jedno zadanie w PDA: "Porozmawiaj z ...(i tu ważna postać z twojej frakcji). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 @Anton Gorodecki Tak dla sprawdzenia wziąłem nową grę Fabularną i w tym trybie są na początku te 3 zadania fabularne CoCka (pogadaj z doktorem, Psi emiter, Mózgozweglacz), nie ma tego zadania "porozmawiaj z gościem ze swojej frakcji". Ale questy poboczne są zarówno z podstawowego Cocka i z DoctorX Questlines, a w sumie o to mi chodziło żeby zwiększyć różnorodność tych zadań losowych. Co prawda niby gram wtedy wbrew zamysłowi twórcy wiec teoretycznie mogą mnie spotkać jakieś problemy ale zaryzykuję sobie też taką grę Cytuj Poza tym łatwo od razu zauważyć czy gra się w dodatek, ponieważ na samym początku gry wszystkimi frakcjami jest tylko jedno zadanie w PDA: "Porozmawiaj z ...(i tu ważna postać z twojej frakcji). Jak zacząłem grać totalnie freeplayowo w ten dodatek to oprócz "Pogadaj z..." miałem też questa "Wyłącz Mózgozweglacz" (2 razy po wyborze nowej gry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Cytuj Normalnie w CoCku questy losowe na mapie miałem zaznaczone na biało, te 2 mają zielony krzyżyk. Dlatego że cel zadania znajduje się w schowku, zielony znacznik schowka po prostu nakłada się ze znacznikiem zadania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Aha, proste, a nie zaskoczyłem Ale nie zmienia to faktu, że to są te nowe zadania i o tym chciałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Kutwa, tyle tych dodatków jest że masakra. Dałbyś radę zrobić kompilacje modów? Ofc jak spolszczysz questline? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 @lolekbolek Przecież ten dodatek questowy jest już spolszczony No i przecież kompilacje to sobie możesz zrobić samemu, wrzucasz to co ci pasuje bo nie wszystko można ze sobą połączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 12 godzin temu, tom3kb napisał: Jak zacząłem grać totalnie freeplayowo w ten dodatek to oprócz "Pogadaj z..." miałem też questa "Wyłącz Mózgozweglacz" (2 razy po wyborze nowej gry). Rozumiem, ale to zadanie występuje również w trybie fabularnym, i rozpoczynając nową grę możesz nie zauważyć różnicy. Chciałem zwrócić uwagę właśnie na zadanie "Pogadaj z...", po którego obecności łatwo się przekonać że grasz w dodatek z zadaniami DocaX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Pytanie głównie do @tom3kb Jest info, że nie powinno się odpalać trybu fabularnego, a Ty jednak odpaliłeś i wszystko działało jak należy - zgadza się? Szkoda mi trochę tracić tę mikro fabułę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 @Kirai Coś za coś Jak odpalisz tryb fabularny to masz głowną fabułę coc-a i bardziej rozbudowane te questy cykliczne alenie masz tych nowych fabul dka frakcji zaczynających się od gadki z waźnym npcem z danej frakcji. Jak odpalisz bez fabuly to masz to co jest w tym packu. Takze spokojnie moźesz na pierwszy raz ńdpalić z fabułą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 @tom3kb a nowe fabuły są "ciekawe"? Jestes w stanie mi je polecić? Grać w zwykłą wersję grałem naście razy, acz podoba mi się klasyka , stąd moje pitolenie i wydziwianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi