cichy Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 С.У.М.Е.Р.К.И - Слезы неба (Łzy Nieba). https://www.youtube.com/watch?v=3fltoFTp73c Tekst i chwyty: С.У.М.Е.Р.К.И. - Слезы Неба (Баллада Зомби), аккорды Прокрутка Тональность Шрифт E B Трудно идти по темной дороге... C#m A Кто не дойдет, тех ждет печаль... E B Сталкер, скажи, - "Где наши Боги?" C#m A "Их больше нет..." - a жаль, а жаль... B A E Зона, прошу тебя, - упокой наши души, И не тревожь больше холодную кровь Сделай так, что вечный покой никто не нарушил Лишь только дай нам допеть эти несколько слов... Припев: E B Слезы неба-в море печали E B Ночью воскреснешь, а тебя не ждали... C#m A Северный ветер украдет беглые души E B И унесет их, унесет в вечную стужу. Трудно идти по темной дороге... Кто не дойдет,тех ждет печаль... Сталкер,скажи,-"Где наши Боги?" "Их больше нет...",А жаль,а жаль... Зона,прошу тебя,-упокой наши души, И не тревожь больше холодную кровь Сделай так,что вечный покой никто не нарушил Лишь только дай нам допеть эти несколько слов... Припев Слезы неба-в море печали Ночью воскреснешь,а тебя не ждали... Северный ветер украдет беглые души И унесет их,унесет в вечную стужу. 2-й куплет Не поминайте лихом меня... Признаться и сам забыл давно... А луна красивее день ото дня, Так пусть же все будет, Как в старом кино... Зона,прошу тебя,-упокой наши души, И не тревожь больше холодную кровь Сделай так,что вечный покой никто не нарушил Лишь только дай нам допеть эти несколько слов... Припев Слезы неба-в море печали Ночью воскреснешь,а тебя не ждали... Северный ветер украдет беглые души И унесет их,унесет в вечную стужу... ŹRÓDŁO: http://tekstovoi.ru/text/02713911_70245471p504137573_text_pesni_slyozy_neba_v_more_pechali.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Pozwólcie, że dodam moje tłumaczenie tych słów o głębokiej treści, zawierającej wiele skrótów myślowych, pozwalających czytającemu (słuchającemu) na własny odbiór przesłania. Trudno iść po mrocznej drodze... Kto nie dojdzie, tych czeka smutek... Stalkerze powiedz - "Gdzie są nasi Bogowie?" "Ich już nie ma...". A szkoda, a szkoda... Strefo, proszę cię - daj wieczny spokój naszym duszom. I nie trwóż więcej zimnej krwi. Zrób tak, że wiecznego spoczynku nikt nie naruszy, tylko daj nam dośpiewać te kilka słów... Refren: Łzy nieba - w morze goryczy. Nocą wskrzeszony, choć nie czekali... Wiatr północny , skradnie zbiegłe dusze. I zabierze je tam, gdzie wieczny chłód. 2-ga zwrotka. Nie wspominajcie mnie źle... Przyznaję, sam zapomniałem, dawno temu... A księżyc piękniejszy z dnia na dzień, więc niech wszystko będzie tak jak w starym kinie... Strefo, proszę cię - daj wieczny spokój naszym duszom. I nie trwóż więcej zimnej krwi. Zrób tak, że wiecznego spoczynku nikt nie naruszy, tylko daj nam dośpiewać te kilka słów... Refren: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Kolega @kondotier przetłumaczył mi tę piosenkę ze słuchu - za co do dziś jestem Mu wdzięczny - to były jeszcze czasy SU . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 W tej piosence według mnie słowem/ami kluczem jest Zwrot: północny wiatr - który pokazuje duszę głównego bohatera w której jest tenże, swoją drogą to Luty zawsze oznaczał -20 i zimny wiatr z północy i nas Słowian, nasze cechy charakteru. p.s. włączyłem napisy by nic mi nie umknęło z tekstu - 2.40, kawałek "Póki żyję" - to jest o każdym z nas o Stalkerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi