PiotrIwan Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Nie grałem chwilę w CoC, chciałem sobie wrócić na chwilę do Zony a tu zonk. AVG Antivirus Free nagle uznał że plik exe jest trojanem, o czym przypomina mi po każdym uruchomieniu kompa. Nie pomaga ignorowanie, a jedyny sposób na uruchomienie CoC to wyłączenie antivirusa. Nie wiem czemu tak się stało i dlaczego dopiero teraz- jakieś 3 dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 To świadczy o tym, że AVG Antivirus Free nie jest najwyższych lotów antywirusem. Mój ESET Smart Security siedzi cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Ja mam AVG i z sygnalizacja trojana nie miałem przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Widzę że ten przypadek pojawia się co jakiś czas. Miałem coś podobnego gdy testowałem tego defendera od Microsoftu. Fałszywy alarm, do tego usuwa pliki .exe, jeśli nie mamy ich w zapasie to będzie nieciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Muszę odwołać to co napisałem poprzednio. Nie miałem alarmu przy instalacji moda i podczas gry. Więc późniejszego alarmu nie skojarzyłem z nim. Po wpisie @ZapomnialemLoginu sprawdziłem u siebie i mam wycięty exe. Mam paczkę z modem, więc przywrócenie go gdy będę chciał znowu zagrać, nie stanowi problemu. Ale mam taką sugestię, aby ten plik z odpowiednim komentarzem wstawić na forum, jako deskę ratunkową dla tych, którym takie wycięcie exeka się przydarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matig Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Witam, mam następujący problem. Mam zainstalowanego Zewa, pobrałem moda, patcha, spolszczenie. Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, ale podczas rozpakowywania moda, brakuje ikonki Coc.exe. W rarze widać ten plik, ale nie mogę go ani rozpakować, ani skopiować do folderu z wypakowanym modem. W olderze bin znalazłem xREngine, i ogólnie gra się uruchamia. Pojawia się czarny ekran, jakby gra się chciała uruchomić, po czym wywala mi grę do pulpitu. Ktoś się z tym spotkał i wie jak rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Prawdopodobnie twój antywirus stwierdził że pliki Stalker-CoC.exe i xrEngine.exe są zainfekowane (co oczywiście nie jest prawdą) i usunął je albo przeniósł do kwarantanny. Dodaj oba pliki do wykluczeń skanowania antywirusa i wyłącz osłony na czas rozpakowywana archiwum z CoC-kiem. Zainstaluj ponownie CoCa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 @matig - sprawa usuwania pliku startowego omawiana była w innym temacie, ale skoro już ten jest, to tu odpowiem. ( połączono tematy ) Zainstalowałem Zew Prypeci, grałem aż do ukończenia bez sygnalizacji trojana. Kiedy już długo grałem w OP-2 wyskoczył mi komunikat od AVG o trojanie. Nie skojarzyłem tego z ZC i dałem zgodę na usunięcie. Dopiero po wypowiedzi @ZapomniałemLoginu, sprawdziłem moda i brakowało mi pliku Stalker-CoC.exe. Mam nadal paczkę z modem, więc się nie przejąłem. Ale skoro mod działa tak jakby był ZP, wkleiłem do niego Stalker-CoP.exe z gry. Nawet nazwy nie zmieniałem. Mod się uruchomił bez problemu. Trzeba jednak zrobić nowy skrót pulpitowy, od wklejonego. Skoro masz zainstalowany ZP, z przekopiowaniem pliku nie masz problemu. Życzę przyjemnej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Informacja dla tych którym antywirus wytnie plik Stalker-CoC.exe jako trojana. Zamiast niego wkleiłem Stalker-CoP.exe z podstawki, zrobiłem nowy skrót pulpitowy i mod ruszył bez problemu. DODANO: Zrobiłem scan komputera i AVG nie wrzeszczał o trojanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi