vidkunsen Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Okupacija u 26 slika (1978) reżyseria: Lordan Zafranović scenariusz: Mirko Kovač Lordan Zafranović produkcja: Jugosławia premiera: 30 czerwca 1978 (świat) Edytowane 8 Maja 2017 przez vidkunsen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Byłem na nim w kinie w 1978 roku i... pamiętam go do tej pory. Dla mnie wtedy - wstrząsający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Zerknąłem co to w ogóle jest bo nie widziałem tego filmu. Przeczytałem tylko o scenie w autobusie, już obejrzałem o co chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Także widziałem go w kinie, z klasą ze szkoły polazłem do kina Pionier na Jedności narodowej, aż dziw bierze, że "tito"(celowo z małej) pozwolił na taki film jakże niepochlebny o swoich ziomkach jednocześnie tłumaczący "miłość" Słoweńców i Serbów do Chorwatów(Hrvatów). Kolejny niepoprawny przekaz historyczny. Polecam, a scena z autobusu jest jak przekaz ze szmatłaca - wyrwana z kontekstu, obejrzyj Tom3kb cały film, to tylko 114 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi