Gość Nieaktywny Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Problem jest praktycznie opisany w tytule. Mody które wgrałem to : -Absolute Nature -Mod dodający oddziały na PDA -ESFX -OWR3 v6 -Warfare - Lektor Polski ( to raczej nie spowodowało błędu ) Logi : FATAL ERROR [error]Expression : g_uiSpotXml->NavigateToNode(path_base,0) [error]Function : CMapLocation::LoadSpot [error]File : map_location.cpp [error]Line : 102 [error]Description : XML node not found in file map_spots.xml [error]Arguments : circle_empty stack trace: 0023:00933813 xrCore.dll, xrDebug::fail() 0023:0A6AB127 xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:723AB12D MSVCR120.dll, $I10_OUTPUT() Dziękuje za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Usuń zapis gry i graj na poprzednim. Wylot jest spowodowany przez dodatek Warfare (wciąż niedopracowany a przy dużej liczbie jednostek na mapie powodujący częste wyloty i znacznie obniżający płynność wyświetlania grafiki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dobra, chyba trochę źle nazwałem temat , wyloty pojawiają się po stworzeniu nowej gry , gdy gra ma już się prawie załadować do końca. I niestety nie pomaga robienie nowej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Nie instaluj moda na pokazywanie jednostek na mapie. Być może koliduje on z Warfarem, który już zawiera tą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Zamiast zgadywać co z czym się gryzie to zainstaluj CoC na nowo, dodawaj mody po jednym i po dodaniu każdego uruchamiaj nową grę. Zobaczysz na którym modzie się wywali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Właśnie zaczynam robić tak jak piszesz Gatzek. FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\x-ray source\x-ray_callofchernobyl\src\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 153 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 116 stack trace: 0023:009537BA xrCore.dll, xrDebug::fail() 0023:04B41A2B xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() -------------------------------------------------------------- Jeśli to jest trudne do naprawienia to wieczorem dalej będę instalować. ------------------------------------------------------------ Ok , sprawdziłem i dopiero po zainstalowaniu moda Warfare występuje fatal error taki jak powyżej. Edytowane 14 Maja 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Niepoprawne miejsca spawnu - zaleca się wczytać wcześniejszy zapis i wylot nie powinien występować. Radę znalazłem tu: ŹRÓDŁO: http://stalker-gamers.ru/forum/168-1314-3 POST # 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Taa... Ciekawe jak mam wczytać wcześniejszy zapis skoro w ogóle nie mogę zacząć gry ? Eh... Chyba już sobie odpuszczę. Edytowane 14 Maja 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Wielu ludzi gra teraz w ego moda, napisz jakie dodatki masz zainstalowane to może ktoś ma podobna konfigurację i podeśle Ci zapis z początku gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 A może da się jeszcze coś zrobić ? Zresztą , jaka jest pewność , że nawet jakby mi ktoś podesłał save to będzie on u mnie działać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 @Nieaktywny Na razie słyszę od ciebie tylko "Chyba sobie odpuszczę" ,a sprawa jest prosta. 1.Usuwasz Stalkera; 2.Traktujesz kompa CCleanerem; 3.Instalujesz znowu stalka razem z CoC-iem; 4.Dodajesz dodatki z pominięciem "Mod dodający oddziały na PDA" bo takowa opcja jest już w warfare addon, zresztą to na pewno to po nazwie pliku "map_spots.xml"; 5.Po dodaniu każdego dodatku odpalasz grę i sprawdzasz czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 @Nieaktywny - tego co przeczytałem, nie zastosowałeś się do porady @Gatzek. Piszesz, że "wywalasz" dodatek i masz fatal. Miałeś uruchomić czyste CoC i zobaczyć czy pójdzie. A następnie po jednym dodawać "ulepszenia" i po każdym dodaniu zaczynać koniecznie nową grę. W końcu dowiesz się które ulepszenie nie chce współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Ah... zrobiłem jak Gatzek tylko nie potrzebnie napisałem " Wywaliłem " , chyba wywalę tego Stalker'a do kosza bo straciłem kolejny dzień na naprawianie czegoś czego nie naprawie. Ulepszenie które nie chce pracować to Warfare " Ok , sprawdziłem i dopiero po zainstalowaniu moda Warfare występuje fatal error taki jak powyżej. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 No to go nie wstawiaj. Powodzenia i przyjemności z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) " No to go nie wstawiaj. Powodzenia i przyjemności z gry. " Dziękuję. Poddaje się , żaden z wymienionych sposobów nie zadziałał , zmarnowałem Weekend na naprawianie Fatal Error'ów , ale chciałbym podziękować wszystkim za to , że próbowali mi pomóc . Edytowane 14 Maja 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Pamiętajcie po zainstalowaniu każdej modyfikacji w trakcie gry trzeba zaczynać grę od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 @Nieaktywny Z jednej strony dziękujesz, z drugiej mam jakieś sieriożowate wrażenie, że trochę tak ironizujesz. Może się mylę, niemniej dorzucę od siebie parę słów. Weekend może i zmarnowałeś, ale nauczyłeś się czegoś - mody bywają kapryśne i czasami trzeba się napocić, żeby wszystko działało jak trzeba. Na szczęście rzadko. Poza tym każdy chętny do pomocy, stara się jak może. Na szczęście nie jest to ostatni weekend w Twoim życiu, więc w następny możesz spokojnie zasiąść jak król i zacząć grać, bo wiesz co nie trybi Także głowa do góry i pierś do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) @Sierioża Z tym drugim to się mylisz Wiesz , wiele razy modowałem i jeszcze nigdy nie spotkało mnie tyle Error'ów tak jak w tym przypadku. Edytowane 14 Maja 2017 przez Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Tak bywa. Teraz może być już tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Taką mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi