mordus Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witam. zaczynam że pierwszy raz gram w tego moda. Mam zainstalowaną podstawową wersje zewu Czarnobylu i patch 1 4.22 oraz wgrałem patch Arsenal Overhaul 3.1 v5 gra chodzi lecz gdy zabijam przeciwnika i czesto chcę zabrać coś z jego ekwipunku wywala mnie do pulpitu i wyskakuje taki komunikat "Unhandled exception occured. see log details" Jakieś rady może to wina patcha arsenal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Daj loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Mam windows 7 wchodze w poradnik lecz w ścieżce "C:Users/Public/Documents/STALKER-Zew Prypeci/logs" w documents nie mam folderu stalker zew prypeci OK znalazłem dokument tekstowy "xray" gry Stalker-COP czy wstawić plik z logami jako załącznik do wglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Jeszcze raz: Punkt drugi poradnika. Na przyszłość: zanim zaczniesz korzystać z jakiegoś poradnika, przeczytaj go najpierw od deski do deski, a potem zadawaj pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 przeczytałem go dokładnie. i tłumaczę jeszcze raz nie posiadam na komputerze tak jak jest podane w punkcie 1 folderu "C:...stalker - zew prypeci/logs" lecz przez wyszukiwarkę znajduje plik tekstowy o nazwie "xray_admin" któtego ścieżka u mnie na komputerze wygląda tak C:\Users\Admin\Documents\Stalker-COP\logs czy chodzi o to bo mi się wydaje że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Nie to nie o to. Po prostu xray_user.log bodajże. W dokumentach publicznych musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 no właśnie o to chodzi że nie ma mam tam tylko folder "microsoft" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Hmmm zobacz w folderze z grą. Może masz zmienioną lokalizację logów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Musi być w dokumentach jakiś folder z save-ami itp rzeczami, jak nie Stalker Zew Prypeci to np jak u mnie Stalkercop czy coś w tym stylu, szukaj folderu z Stalker w nazwie w Dokumentach. Albo tak jak napisał @Mnieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 @mordus - teraz mody nie zapisują się tak jak podstawki, ale same w sobie. W CoC masz w katalogu głównym moda katalog appdata. Tam masz wszystkie zapisy. Logi, savy, screeny i user.ltx Jak stawiasz teraz moda, to zawsze popatrz do pliku fsgame.ltx i zobacz gdzie autor moda kieruje zapisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Jest bonusowy sposób. Jak wywala do pulpitu, to od razu otwieraj notatnik i wklej zawartość schowka - możliwe, że będzie tam właśnie log. A poza tym trochę pomyślunku nie zaszkodzi: w systemach Windows jest wyszukiwarka. Wiedząc, jakiego folderu lub pliku potrzebujesz, możesz go w ten sposób zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Właśnie i w wyszukiwarce też znieść nie mogłem. Rzeczywiście w pliku appdata mam wszystkie zapisy. Logi, savy, screeny i user.ltx otwieram plik fsgame.ltx za pomocą notatnika i jest coś takiego: ;abbreviation = recurs|notif| root| add| ext| description $app_data_root$ = true| false| appdata\ $arch_dir$ = false| false| $fs_root$| database\ $arch_dir_config$ = false| false| $arch_dir$| config\ $arch_dir_maps$ = false| false| $arch_dir$| maps\ $arch_dir_resource$ = false| false| $arch_dir$| resource\ $arch_dir_sound$ = false| false| $arch_dir$| sound\ $arch_dir_patches$ = false| true| $arch_dir$| patch\ $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ $game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\ $game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\ $game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\ $game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.ogf;*.omf| Game Object files $game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\| *.anm;*.anms| Animation files $game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.dm| Detail Model files $game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\ $game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\ $game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\ $game_config$ = true| false| $game_data$| configs\ $game_weathers$ = true| false| $game_config$| environment\weathers $game_weather_effects$ = true| false| $game_config$| environment\weather_effects $textures$ = true| true| $game_data$| textures\ $level$ = false| false| $game_levels$ $game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\| *.script| Game script files $logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\ $screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\ $game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\| *.scop;*.scoc $downloads$ = false| false| $app_data_root$ Sierioża o jakim schowku mówisz? Edytowane 8 Czerwca 2017 przez mordus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 No tak CoC ma przecież swój folder Miałeś wrzucić to co było w folderze log (w nim masz dokument tekstowy xray_blablbla), a nie w fsgame @edit To co jest w nim na samym dole najlepiej po napisie Fatal error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Wdech, wydech... Przed wpisaniem mojego nicka wstawiaj "@" - z rozwijanego menu wybierasz do kogo się zwracasz, dostaję powiadomienie i przyłażę sprawdzić czego potrzeba. O takim, w którym jest podręcznik używania systemu... Nie, spokojnie. Jak coś piszesz i zaznaczasz tekst, a następnie wybierasz "kopiuj", to tekst kopiuje się do schowka. Kiedy chcesz go umieścić gdzieś indziej, to wybierasz opcję "wklej". I wklejasz tekst z tegoż schowka. Logi zapisują się w schowku. Tym schowku. Czasem tam będzie, czasem nie, ale w tym wypadku raczej tak. Wrzucasz zawartość pliku z folderu logs. Na samym dole będzie jak byk "FATAL ERROR". I kopiujesz tutaj wszystko, co jest pod tym. Ze schowka. Systemowego. Arghhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 @mordus - w pliku fsgame.ltx w drugim wierszu, masz wyjaśnienie gdzie szukać zapisów. I w tym sensie Ci go wskazałem. Zapamiętaj na przyszłość. A w katalogu o nazwie takiej jak na końcu drugiej linii, masz to co Ci potrzebne. Czyli kolejny katalog o nazwie log. Otwierasz najwyższy w nim plik i podajesz to co na samym dole jest w tym pliku pod FATAL ERROR. Wstawiasz to do takiej ramki, którą wywołujesz na ekran, klikając w taki piktogram <> na oknem posta. 7 od lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Chodzi o ten plik: Moim zdaniem szybciej będzie jak wstawisz ten plik jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Z racji tego że stary poradnik nie był aktualizowany od 2014 roku, a jak widać nadal są problemy z wyciąganiem logów postanowiłem go zaktualizować mam nadzieję że teraz wyczerpująco rozwiąże każdy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Przepraszam ja kogoś irytuje swoją nie wiedzą nie robię tego specjalnie. @kazik w folderze appdata\logs mam takie o to pliki: 1 "xray_admin" i 2 "xray_admin.bkp" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Nie irytujesz. To tylko ja jestem cholerykiem Wybacz. W pierwszym pliku masz loga, tzn. Xray_admin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam. Wybaczcie ale nie było mnie przez pewien czas. w pliku xray_admin nie znalazłem linijki z zapisem "fatal error" dodaje ten plik jako załącznik xray_admin.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordus Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 jeszcze raz ja Gra już chodzi normalnie po prostu odinstalowałem zainstalowałem jeszcze raz i nie dodaje dodatku arsenal Overhaul 3.1 v5 . Dzieki wszystkim za czas i próbę rozwiązania problemu. Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi