Gość Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Witajcie. W dzisiejszym programie kulinarnym, zamiast smacznych i pożywnych posiłków, zajmiemy się przygotowaniem świeżutkich, pachnących radionuklidami artefaktów! Przepisy znajdujące się w zakładce Receptury Artmodyfikacji są oparte tylko i wyłącznie na receptach zdobytych podczas mojej rozgrywki. Wraz z postępami będą aktualizacje. Zachęcam wszystkich do dodawania brakujących receptur zgodnie z poniższym szablonem! Nie będę też pisał kto daje konkretne przepisy. Możecie "psuć" sobie grę i tu zajrzeć, albo szukać na własną rękę. Poradnik będzie miał dwie części. Porady: 1. Przed gotowaniem zapisz grę. Różne rzeczy się mogą wydarzyć, a głupio byłoby stracić arta. 2. Nie chcesz czekać, aż "danie" będzie gotowe? Idź spać. 3. Jeśli podczas gotowania złapie Cię emisja i zaistnieje ryzyko zniknięcia anomalnego pola - przeczekaj emisję i dopiero wtedy zacznij pichcić. 4. Większość artefaktów z kategorii Receptury ma kilka stopni modyfikacji. Z każdym kolejnym pozytywne skutki wzmacniają się, a negatywne - osłabiają. Są jednak pewne wyjątki... 5. Nie zauważyłem, by przepisy z Receptur Artmodyfikacji miały jakąś szansę degradacji; udawało mi się za każdym razem. Te z Receptur już tak, ale niezbyt dużą. Temat nie służy dyskusji, a jedynie wstawianiu receptur - proszę, miejcie to na uwadze. I. RECEPTURY ARTMODYFIKACJI Blask Księżyca Karuzela: Spoiler Piec: Spoiler Błysk Lejek: Spoiler Piec: Spoiler Błona Lejek: Spoiler Grawi Piec: Spoiler Gwiazda Wieczorna Lejek: Spoiler Piec: Spoiler Kotlet Trampolina: Spoiler Kryształowa Kolczatka Galareta: Spoiler Kryształowy Kwiat Elektra: Spoiler Karuzela: Spoiler Kryształ Fontanna: Spoiler Trampolina: Spoiler Meduza Elektra: Spoiler Ognista Kula Elektra: Spoiler Galareta: Spoiler Złota Rybka Galareta: Spoiler Skrętak Galareta: Spoiler Śluzowiec Trampolina: Spoiler Sprężyna Elektra: Spoiler Świecidełko Trampolina: Spoiler Śluz Lejek: Spoiler Piec: Spoiler II. RECEPTURY Symbion Spoiler Składniki: Meduza Kropla Kamienna Krew Kolczatka Anomalia: Galareta Czas: 2 godziny Zony Grzechotka: Spoiler Składniki: Symbion Anomalia: Galareta Czas: 10 minut Zony Łzy Elektry Spoiler Składniki: Artefakt Kropla Anomalia: Elektra Czas: 2 godziny Zony Łzy Ognia Spoiler Składniki: Artefakt Łzy Elektry Anomalia: Piec Czas: 6 godzin Zony Łzy Chimery Spoiler Składniki: Łzy Ognia Anomalia: Galareta Czas: 2 godziny Zony Kropla Duszy Spoiler Składniki: Artefakt Dusza Anomalia: Piec Czas: 4 godziny Zony Ognista Dusza Spoiler Składniki: Kropla Duszy Anomalia: Piec Czas: 6 godzin Zony Kryształowa Dusza Spoiler Składniki: Ognista Dusza Anomalia: Piec Czas: 10 godzin Zony Gorący Kryształ Spoiler Składniki: Kryształowa Dusza Anomalia: Elektra Czas: 1 godzina Zony Stalowy Kulebiak Spoiler Składniki: Artefakt Kulebiak Anomalia: Trampolina Czas: 2 godziny Zony Tytanowy Kulebiak Spoiler Składniki: Stalowy Kulebiak Anomalia: Karuzela Czas: 5 godzin Zony Diamentowy Kulebiak Spoiler Składniki: Tytanowy Kulebiak Anomalia: Galareta Czas: 5 godziny Zony Rubinowa Bateryjka Spoiler Składniki: Artefakt Bateryjka Anomalia: Śnieżna Czas: 5 minut Zony Rubinowa Sprężyna Spoiler Składniki: Artefakt Sprężyna Anomalia: Śnieżna Czas: 5 minut Zony Płomień Spoiler Składniki: Artefakt Pustak Anomalia: Elektra Czas: 3 godziny Zony Blask Spoiler Składniki: Płomień Anomalia: Elektra Czas: 6 godzin Zony Księżyc Spoiler Składniki: Blask Anomalia: Elektra Czas: 8 godzin Zony Budyń Spoiler Składniki: Księżyc Anomalia: Galareta Czas: 12 godzin Zony Plazmowa Gąsienica Spoiler Składniki: Bezoar Kontrolera Anomalia: Piec Czas: 5 minut Zony Stare Korale Spoiler Składniki: Korale Mamusi Anomalia: Elektra Czas: 5 godzin Zony Korale Babci Spoiler Składniki: Pradawne Korale Anomalia: Karuzela Czas: 10 minut Zony Skóra Spoiler Składniki: Artefakt Błona Anomalia: Trampolina Czas: 5 godzin Zony Łuska Spoiler Składniki: Skóra Anomalia: Karuzela Czas: 5 godzin Zony Pancerz Spoiler Składniki: Łuska Anomalia: Galareta Czas: 2 godziny Zony Kwaśny Jeżozwierz Spoiler Składniki: Elektryczny Jeżozwierz Anomalia: Galareta Czas: 2 godziny Zony Kamienny Jeżozwierz Spoiler Składniki: Kwaśny Jeżozwierz Anomalia: Trampolina Czas: 9 godzin Zony Rubinowa Błona Spoiler Składniki: Artefakt Błona Anomalia: Śnieżna Czas: 5 minut Zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Od siebie tylko dodam, że informacje w zakładkach "recepty" (w grze) są fałszywe! Dlatego wstawiam screeny z posiadania danego artefaktu w inwentarzu. A tu przykład jak pomieszane są informacje na temat statystyk. Spoiler I. RECEPTURY ARTMODYFIKACJI Bateryjka Spoiler Dusza Spoiler Jeżowiec Spoiler Korale mamusi Spoiler Mika Spoiler Pustak Spoiler II. RECEPTURY Elektryczny jeżozwierz Składniki: Jeżozwierz Anomalia: Elektra Czas: 5 godziny Spoiler Jeżozwierz Składniki: Jeżowiec Anomalia: Piec Czas: 3 godziny Spoiler Korale prababki burera Składniki: Korale babci Anomalia: Piec Czas: 5 minut Spoiler Młodszy brat giganta Składniki: Diamentowy kulebiak Anomalia: Piec Czas: 3 godziny Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 @Pure Musiałeś to mówić...? Charakterystyki się różnią, ale nie rzuca się to w oczy - no, może poza przytoczonym przykładem, ale i tam po opisie można wywnioskować, że większa radioaktywność nie jest jedyną właściwością artefaktu. Wyszedłem z założenia, że skoro pojawia się już taki poradnik, to jeśli jest opcja, żeby nie dawać totalnie wszystkiego jak na tacy, to warto z niej skorzystać. Dlatego troszkę Was strollowałem i z pełną premedytacją dałem screeny z PDA, a nie z ekwipunku. No ale cóż, trudno. Moje receptury będę wrzucał dalej tak, jak są - gapa, kto nie doczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Poradnik to poradnik, ma służyć pomocą graczowi i dawać autentyczne info. Ludzie chętni poznania recept lub zmuszeni do tego bo nie mogą znaleźć w grze będą tu zaglądać z przekonaniem, że wszystko jest tak jak ma być. Dlatego się to nazywa poradnik. Nie widziałem jeszcze trollowanych poradników. Nie mniej... temat miał nie być do dyskusji jak sam wspomniałeś więc myślę, że na tym można zakończyć dyskusję bo wszystko zostało wyjaśnione. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 3 godziny temu, Pure napisał: Poradnik to poradnik, ma służyć pomocą graczowi i dawać autentyczne info. Ludzie chętni poznania recept lub zmuszeni do tego bo nie mogą znaleźć w grze będą tu zaglądać z przekonaniem, że wszystko jest tak jak ma być. Bo wszystko jest tak, jak ma być. Recepty się zgadzają. A na forum są ludzie, którzy posiadają mózg i naprawdę nie ma potrzeby sądzić, że sobie nie poradzą i / lub będzie im smutno, bo art daje nie +18, a tylko +2 do wytrzymałości. 3 godziny temu, Pure napisał: Nie widziałem jeszcze trollowanych poradników. To czyni ze mnie chyba pioniera. Jestem z siebie cholernie dumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Takie pytanko. bo próbuje wykonać kilka skrętaków. Podchodzę do anomalii i wrzucam po kolei składniki ( wódka + ogon psa + plus kamienna krew + grawi ) a przedmioty i tak nie chcą wpaść do anomalii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zrób zadania dla Kuźniecowa, to dostaniesz transmutator. A do tego momentu - jeśli nie działa, to stoisz widocznie za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - bo stoisz za daleko od anomalii. No i zobacz, gdzie upadają te wyrzucone składniki. Z boku postaci, czy za plecami. I tą stroną się do anomalii odwróć. Dobre wrzucenie sygnalizowane jest zamleczeniem ekranu. A rada zrobienia zadań dla Kuźniecowa, bezcenna. Nie tylko z powodu transmutatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Chodzi o tego Majora z Kordonu ? ... on sobie postanowił niedawno zginąć, zanim wykonałem misję ... + przedmioty wypadają przed postacią Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 @Gh0sTp, jeżeli Kuźniecow zginął, to sobie zainstaluj spawner i zespawmuj sobie ten transmutator, a najlepiej zespawnuj sobie od razu potrzebne artefakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A zdążyłeś mu przynieść itemy, aby wojsko przepuszczało cię bez łapówki w postaci flaszki? Jak nie, to radzę wrócić w zapisach, bo zamiast grać, będziesz wódki szukał. A na Kordon jeszcze sporo razy będziesz musiał wrócić. Możesz nie powtarzać i za każdym razem skakać przez płot po stronie tunelu z elektrami, albo chodzić przez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) @Gh0sTp, jeżeli Kuźniecow zginął, to sobie zainstaluj spawner i zespawmuj sobie ten transmutator, a najlepiej zespawnuj sobie od razu potrzebne artefakty. gdybym jeszcze wiedział skąd ten spawner pobrać i jego tego pana przywrócić do życia tak tylko on zginął przed X18 czyli spory kawałek wstecz ... Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Jakby mnie ktoś pytał, to poszukałbym spawnera w pobieralni moda, a gdybym miał naprawdę dobry humor, to użyłbym starodawnego, zapomnianego sposobu z magicznym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 12 minut temu, Sierioża napisał: Jakby mnie ktoś pytał, to poszukałbym spawnera w pobieralni moda, a gdybym miał naprawdę dobry humor, to użyłbym starodawnego, zapomnianego sposobu z magicznym: linki wygasłe :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 No to coś słabo szukasz, bo ja znalazłem w kilka sekund sprawne archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Spawner do NS-2016 - http://uploadfile.pl/pokaz/1178484---ufhu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 2 godziny temu, smox napisał: Spawner do NS-2016 - http://uploadfile.pl/pokaz/1178484---ufhu.html dziękuje, ale w żadne weryfikacje ,SMS i nr telefonu bawić się nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 @Sierioża dziękuje, nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) @Gh0sTp pamiętaj, że żeby spawner działał trzeba edytować plik ui_main_menu.script to jest opisane w paczce ale po rosyjsku więc na wszelki wypadek w załączniku masz mój gotowy plik do podmiany.ui_main_menu.script Spawner uruchamia się w trakcie gry ESC -> F1 Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 5 minut temu, kazik napisał: @Gh0sTp pamiętaj, że żeby spawner działał trzeba edytować plik ui_main_menu.script to jest opisane w paczce ale po rosyjsku więc na wszelki wypadek w załączniku masz mój gotowy plik do podmiany.ui_main_menu.script Spawner uruchamia się w trakcie gry ESC -> F1 jak mogę wam dać jakąś reputacje lub w jakiś inny sposób podziękować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Najedź kursorem na serduszko.... Rozwinie się menu ze strzałką w górę lub dół. Może się przyda dodałem polskie nazwy przycisków i napisałem po polsku instrukcję: Spawner NS 2016.rar Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez kazik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - jak na razie, nie możesz korzystać z tych przycisków reputacji. Dopiero jak z Turysty forum przemianuje cię na Stalkera, opcja stanie się dostępna dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi