Jaszka Szeryf Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Mam zainstalowaną wersję 1.0c i żadne tłumaczenie mi nie działa (nawet po dodaniu do folderu gamedata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Musi działać, bo sam sprawdzałem. Wrzucasz plik i zmieniasz w opcjach na pol. Według mnie lepiej grać na wersji ENG. https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=10057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 8 godzin temu, Jaszka Szeryf napisał: Mam zainstalowaną wersję 1.0c i żadne tłumaczenie mi nie działa (nawet po dodaniu do folderu gamedata). Zastanowiło mnie to - "nawet po dodaniu do folderu gamedata". Pamiętam ile sam miałem problemów, gdy zaczynałem grać w mody do Stalkera. Otóż @Jaszka Szeryf, spolszczenie będzie działać TYLKO jeżeli doda je się z zamianą plików do folderu gamedata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Jakie konkretne pliki mam zamienić? Gdy podmieniam cały folder gamedata z COM robi mi się COC xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Wypakowujesz plik spolszczenia i przeciągasz (nakładasz) na folder instalacyjny CoM zastępując pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 42 minuty temu, daniu napisał: Wypakowujesz plik spolszczenia i przeciągasz (nakładasz) na folder instalacyjny CoM zastępując pliki. Jak wygląda ten folder instalacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 @Jaszka Szeryf Zainstalowałeś CoM, a nie wiesz jak spolszczyć, przecież to taka sama robota Wypakowujesz archiwum ze spolszczeniem. Bierzesz folder gamedata i wrzucasz tam gdzie zainstalowałeś CoM-a. Jak się zapyta czy zamienić pliki to bierzesz tak/oczywiście/ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 4 godziny temu, daniu napisał: Musi działać, bo sam sprawdzałem. Wrzucasz plik i zmieniasz w opcjach na pol. Według mnie lepiej grać na wersji ENG. https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=10057 Jakich opcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 @Jaszka Szeryf - W wypakowanym spolszczeniu, w katalogu configs, zobacz czy jest plik localization.ltx. Jeśli jest, a zasadniczo jest w każdym spolszczeniu, to już w postawionym modzie po jego uruchomieniu masz ekran startowy z nazwami czynności. Jedną z nich są Opcje. Klikasz w nie i przechodzisz do kolejnego okna, w którym wybierasz ustawienia graficzne. Masz też przyciski przejścia głębiej. Klikasz w rozszerzone i masz kolejne okno. Tam powinna być opcja Język ( Langue). W niej wybierasz język polski. Przy okazji wybierasz wiele innych opcji, zgodnie z upodobaniami i możliwościami Twojego komputera. Wracasz do ustawień podstawowych i kolejno otwierasz okna dźwięku - ustawiasz, sterowania - ustawiasz, albo zostawiasz oryginalne. Przyciskiem Zatwierdź potwierdzasz dokonane wybory. Teraz i to zapamiętaj na zawsze, aby nie mieć problemów w grze, musisz wyjść z moda aż na pulpit. Jest to potrzebne, aby zostały prawidłowo zapisane w user.ltx Wchodzisz do moda i rozpoczynasz nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 W tym problem że nie da się otworzyć tego pliku (dodałem go w całości do gamedata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 1 godzinę temu, Jaszka Szeryf napisał: W tym problem że nie da się otworzyć tego pliku (dodałem go w całości do gamedata) @Jaszka Szeryf o którym pliku piszesz? Pliki z rozszerzeniem ltx możesz możesz otworzyć zwykłym notatnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 8 minut temu, Chlebczarow napisał: @Jaszka Szeryf o którym pliku piszesz? Pliki z rozszerzeniem ltx możesz możesz otworzyć zwykłym notatnikiem. Mówię o zew nędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 @Jaszka Szeryf - coś u Ciebie ze znajomością określania katalogów i plików nie tak. Jak coś wygląda jak żółty prostokąt, to jest katalogiem. Ma tylko nazwę, bez rozszerzenia po kropce W nim mogą być następne katalogi i pliki, wyglądające jak biały prostokąt, z jakimś znaczkiem w środku. Jego opis po kropce ma rozszerzenie. Np. ltx, script, itp. Zew nędzy znajduje się w katalogu o nazwie gamedata, a w nim inne katalogi. Otwierasz je dwuklikiem. Tak samo jest ze spolszczeniem. Ale skoro piszesz, że nie możesz go otworzyć, to zasadnicze pytanie. Czy pobrane spolszczenie rozpakowałeś zipem lub rar-em i uzyskałeś gamedatę? Czasem po wypakowaniu pojawia się katalog z nazwą, a w nim dopiero jest jego gamedata. Tę gamedatę wklejasz do folderu głównego, tam gdzie była podstawka i została wklejona gamedata moda. Część gamedaty spolszczenia wgra się sama, ale o jej część system zapyta, czy chcesz aby to zrobił z zamianą. Ptaszkujesz na dole okienka "tak na wszystkie", wtedy pobiera katalogi, a następnie jak dojdzie do plików, na dole masz do zaptaszkowania podaną liczbę konfliktów i na samej górze "kopiuj i zamień". Ja pisałem o pliku localization.ltx, który jest w gamedata\config\ Jeśli natomiast piszesz o user.ltx, to masz go tam, gdzie pokazuje ścieżka z fsgame.ltx Zrób screena wyglądu Twojego katalogu głównego moda i wstaw tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dnia 7.07.2017 o 15:07, Chlebczarow napisał: @Jaszka Szeryf o którym pliku piszesz? Pliki z rozszerzeniem ltx możesz możesz otworzyć zwykłym notatnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 @Jaszka Szeryf wytnij zaznaczony przez Ciebie plik i wklej np. na pulpit. Zainstaluj sobie jakiś archiwizator np. 7z . Klikasz na plik prawym przyciskiem myszy, z rozwiniętego menu kontekstowego wybierasz 7z -> wypakuj tutaj. Na pulpicie pojawi się folder gamedata. Kopiujesz ten folder do folderu z grą ze zgodą na zamianę plików. To wszystko. Gdyby był jeszcze jakiś problem to : Dnia 7.07.2017 o 11:02, kondotier napisał: po jego uruchomieniu masz ekran startowy z nazwami czynności. Jedną z nich są Opcje. Klikasz w nie i przechodzisz do kolejnego okna, w którym wybierasz ustawienia graficzne. Masz też przyciski przejścia głębiej. Klikasz w rozszerzone i masz kolejne okno. Tam powinna być opcja Język ( Langue). W niej wybierasz język polski. Wszystko co napisałem, napisali też koledzy powyżej. Ja zrobiłem to tylko w sposób łopatologiczny, prościej się raczej nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 @Jaszka Szeryf Ten zew_nedz-bet_update jest plikiem czy katalogiem, bo oknem otwórz przesłoniłeś koniec nazwy. Jeśli jest to paczka spakowanego moda, lub spolszczenia, to nie powinno jej tu być. Wypakowujesz gdzie indziej, a tu wstawiasz tylko to co jest w gamedacie, lub całą gamedatę do folderu z modem, ze zgodą na zamianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radossi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Ma ktos linka do spolszczenia CoM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 @Radossi Parę postów wyżej było https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=10057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Tłumaczenie działa wspaniale, niestety co pewien czas wywala mnie z gry (fatal error). Edytowane 11 Lipca 2017 przez Jaszka Szeryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 @Jaszka Szeryf - a gdzie ten Fatal Error? Wstaw, aby ktoś mógł Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) 11 minut temu, kondotier napisał: @Jaszka Szeryf - a gdzie ten Fatal Error? Wstaw, aby ktoś mógł Ci pomóc. Gra się zamyka i wyskakuje okienko: Edytowane 11 Lipca 2017 przez Jaszka Szeryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Lepiej zajrzyj do loga. Jest na samym dole. Łatwiej go wkleić na forum, bez robienia zrzutu ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 9 minut temu, kondotier napisał: Lepiej zajrzyj do loga. Jest na samym dole. Łatwiej go wkleić na forum, bez robienia zrzutu ekranu. FATAL ERROR [error]Expression : SG [error]Function : CRender::model_CreateParticles [error]File : FStaticRender.cpp [error]Line : 191 [error]Description : Particle effect or group doesn't exist [error]Arguments : amik\weapons\smoke_particles\smoke_particles_pump_01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszka Szeryf Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dalej dzieje się to co wcześniej. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidek224 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Drobne pytanie do was. Tylko mi ten link do spolszczenia nie działa? O ten konkretnie https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=10057 A przydało by mi się Edytowane 25 Września 2017 przez dawidek224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi