Waffen Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 Czy jest możliwość ustawienia czasu jak w rzeczywistości [1:1] , i opcjonalnie żeby gra pobierała równolegle czas z systemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEB2E Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 (edited) Wiem że przy używaniu niektórych spawnerach jest taka możliwość (nie jestem pewien bo nie używał :P) Zobacz to jeszcze: https://www.reddit.com/r/stalker/comments/4hqegb/call_of_pripyat_timescale/ Edited July 16, 2017 by SEB2E 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 (edited) Tak jest. Plik alife.ltx i linijka. Zmień 10 na 1 i się ciesz. time_factor = 10 Edited July 16, 2017 by MonoLityczny 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 @MonoLityczny - a da się zrobić tak, ja w harcerskiej piosence "Hej pobudka, pobudka, dzień jest długi, noc krótka?" Bo po tej zmianie powyżej, to i noce będą w czasie rzeczywistym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEB2E Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 (edited) @kondotier Dokładnie, ja tam lubię jak noce są długie Ten parametr można ustawiać wedle uznania? (Pytam dla pewności) Edited July 16, 2017 by SEB2E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 Ostatnio grałem w moda, jeszcze wtedy nie przetłumaczonego i w nim dnie były prawi realistyczne. Stosunek był chyba 1:0.5 . Nie pamiętam jak było z nocami, bo je z urzędu przesypiałem. Ale cholera, nie pamiętam który to był. Wiem tyle, że napisałem o tym w jego temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 43 minuty temu, kondotier napisał: @MonoLityczny - a da się zrobić tak, ja w harcerskiej piosence "Hej pobudka, pobudka, dzień jest długi, noc krótka?" Bo po tej zmianie powyżej, to i noce będą w czasie rzeczywistym. Da się, ale to będzie troszku nierealne ze względu konieczności przestawiania plików pogodowych. Seba, można wedle uznania ustawić ale jaki to będzie miało sens? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts