Agrael Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Szkoda. Może jakiś przyszły patch to naprawi. Tak sobie biegam po Kordonie i znalazłem parę nowości. Nieopodal wioski nowicjuszy możemy natknąć się na wojskowego, który zechce z nami handlować. Wystarczy dać pistolet Chaleckiemu. Spoiler Między wioską nowicjuszy a posterunkiem wojska ( szwendają się tam psy ) znalazłem trupa a przy nim fleszke, którą możemy sprzedać dowolnemu mechanikowi. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Miałem też problem z zadaniem na Czołgowy karabin maszynowy - zleceniodawca nie chciał ze mną gadać. Zostawiłem tę pukawę w skrzyni i grałem dalej. Podczas następnego wejścia do Czerwonego lasu dialog zaskoczył i wykonałem zadanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 W Dolinie Mroku też można natknąć się na parę trupów. Przy nich można znaleźć takie rzeczy: Za bazą Wolności leży martwy stalker. Ma przy sobie fleszke z informacjami na temat modyfikacji broni: Spoiler Na zewnątrz fabryki pod którą jest X-18 kolejny trup i ciekawe dokumenty: Spoiler Warto kupować informacje o schowkach. W tym znajduje się unikatowa broń PP " Bizon ". Coś dla kolekcjonerów. Spoiler Obok bagna i zamkniętej kraty, która prowadzi do kanałów leży kolejne ciało stalkera. Ma przy sobie drogą fleszkę, którą możemy sprzedać mechanikom. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Stalkerzy,orientujecie się co sierżant Rzepkin ma do zaoferowania ? Jak z nim rozmawiałem była tylko opcja dialogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @blacho Riepkin takie '' cuda " ma w swojej ofercie. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Podbijam temat. Przestroga dla tych, co zamierzają wstąpić w szeregi frakcji. W Czystym Niebie i tak jest skopana wojna ugrupowań, ale w tym modzie dołączenie do któregoś z nich może zaowocować tym, że nie ukończymy gry. Ja pokusiłem się standardowo na bandytów, ale po pewnym czasie zorientowałem się, że wszystkie inne frakcje są do mnie wrogo nastawione (w czystym CS Wolność i Czyste Niebo było neutralnie nastawione do bandytów) i zrobiło się lekko mówiąc.. Nieciekawie Cofnąć się w zapisach też już nie mogłem, bo wszystkie nadpisałem. Tak więc grałem sobie dalej wiedząc co mnie czeka. Dotarłem do mostu przed Limańskiem, ale Lebiedew od razu otwiera ogień. Udało się nawet opuścić most i przebiec na drugą stronę, ale co z tego skoro nie da się popchnąć fabuły do przodu. Na brak kasy nie narzekałem. Wystarczy szukać dokumentów albo fleszek z informacjami i jesteśmy bogaci. Ewentualnie zająć się poszukiwaniem artefaktów. Trochę pognębiłem sobie stalkerów. Bandyci mają przechlapane, bo z każdej strony trzeba bronić posterunków przed wrogimi oddziałami. Ale jakimś cudem udało się przejąć drogi na kordonie i... Zająć bazę neutrałów. Co prawda moi upośledzeni koledzy z frakcji po chwili i tak zostali odparci, ale satysfakcja pozostała Co prawda mógłbym zagrać od nowa, ale jakoś nie chce mi się wałkować tego samego. Zwłaszcza że mod nie wprowadza nowości do fabuły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ale czy nie można ponownie zmienić frakcji? Taka zmiana jest na sztywno? Ja nigdy jak gram nie usuwam zapisów. Co jakiś czas, przenoszę je do folderu poza grą i mam w razie czego jak znalazł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Niestety nie. Będąc w innej frakcji z pewnością się da, ale nie u bandytów, bo wszyscy są do nich wrogo nastawieni. A nie ma żadnego nowego NPC, który by zmieniał przynależność frakcyjną. Prawdę mówiąc to sam sobie jestem winien. Zbyt późno zajrzałem do PDA. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @Agrael Jako że jest okres świąteczny, w ramach rozgrzeszenia za popełniony grzech, nakazuję Ci nową grę. I więcej nie grzesz . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 witam, dzieki za polonizacje.., jedno pytanie..czy wojna frakcji w tym modzie jest w jakiś sposób ,,uporządkowana,, jak w Hardwarmod(rewelacyjnie rozwiązali) ..czy taki sam groch z kapustą ..jak w podstawce..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Wojna frakcji jest tylko dodatkiem do fabuły i nigdy nie przywiązywałem do niej większego znaczenia. Oczywiście na Bagnach trzeba to przejść i nie sprawiło mi to większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Po przedarciu się do Szpitala w pewnym momencie natknąłem się na dziwną sytuację. Cały obraz stał się mętny, rozmyty. Przez chwilę myślałem, że już u mnie z oczami jest coś nie tak, ale po wczytaniu poprzedniego zapisu znów to samo. Cóż.. Spróbowałem po prostu na " ślepo " przebiec przez szpital i zobaczyć jak będzie wyglądała sytuacja dalej. Trafiamy na " nową " lokację przed bitwą pod CEA - Podziemia Prypeci. Niestety znów to samo.. Obraz rozmyty a ja mam cały czas wrażenie, że mi się nagle wzrok pogorszył Co robić ? cholera wie Tak to się prezentuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @Agrael, nie przypominam sobie takiej sytuacji w mojej rozgrywce. Może to zwykły problem np. ze spaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Susłow Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 AKM i RPK są w tym modzie, czy zostały wywalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Już nie pamiętam, ale masz plik - ui_icon_equipment. Zobacz co jest dostępne w modzie. ui_icon_equipment.dds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Susłow Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Iikony broni są ,ale configów nie ma więc chyba je wykopałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Nic nie wykopywałem Zadaniem tłumacza jest przetłumaczenie plików, a nie usuwanie, czy dodawanie czegokolwiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Susłow Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 edit xd, "zostały wykopane" xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PERESTO Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Priviet Wie ktoś co może być przycyzną: gdy dochodze do wioski (gdzie siedzi sidorowicz) gra mi się zacina . Nie wyskakuje żaden błąd , komputer działa nadal, czekałem 10m ale nie rusza dalej gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Pograłem trochę w tego moda, nie jestem zadowolony do końca. Przede wszystkim, mod ma w zwyczaju zawieszanie się, broń jest zupełnie nieefektywna, w ogóle obrażenia broni są skrajnie nierealistyczne, niektórych zadań nie da się dokończyć gdyż nie pojawiają się linie dialogowe (niektóre się pojawiają dopiero po czasie by znowu potem zniknąć). Generalnie mod fajne rzeczy dodaje, ale wymaga jeszcze dopracowania, 6/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Cześć. Mam pytanie co do zadania z mapą migracyjną,które bierze się w Agropromie od kolesia co jest kolekcjonerem wypchanych mutantów. Otóż za cholerę nie mogę znaleźć tej mapy. Zadanie zostaje nie zaliczone po tym jak zalewam podziemia Agropromu więc mapa powinna gdzieś tam być. Może ktoś sprawdzić proszę w plikach gry czy ten item jest wpisany w rozgrywkę/mapę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Mapa Migracji mutantów jest w podziemiach Agropromu. W pomieszczeniu gdzie musisz obrócić dźwignię, żeby zalać podziemia są drzwi. Otwórz je i zejdź po drabince w dół. O ile pamięć mnie nie myli to tam właśnie powinna znajdować się ta mapa. Jeżeli drzwi nie będą chciały się otworzyć to po prostu w nie strzel parę razy a '' puszczą ". Ewentualnie użyj granatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Ok. Wielkie dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Witam serdecznie. Mam mały problem z moim stalkerem. Gram na 1.5.10 z tą wersją moda plus spolszczenie z fixem. Odkąd jestem w dolinie mroku moje savy zostały uszkodzone. Zdarzyło się to dzień po skończeniu gry. Było wszystko okej, wszystkie savy działały do momentu aż nie wczytałem pierwszy raz gry. No cóż, życie. Wczytałem zapis sprzed pół godzinki, wybiłem najemników z fabryki i znowu zonk. Nie mogę zmienić lokacji, w ogóle. Przy korzystaniu z przewodnika/przejść crashuje mi grę na momencie gdy robi mi autosejwa z lokacji. Chciałbym bardzo podać logi ale nie mam w ogóle nic w notatniku. Nie wyskakuje nawet bugtrap, tylko czarny ekran plus proces w tle. Prosiłbym o pomoc, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 8 godzin temu, DuzySiuraq napisał: Chciałbym bardzo podać logi ale nie mam w ogóle nic w notatniku. Nie wyskakuje nawet bugtrap, tylko czarny ekran plus proces w tle. @DuzySiuraq, to jest zastanawiające, bo nikt z grających nie zgłaszał takiego problemu. Robisz szybkie zapisy? Jeżeli tak, to nie rób i zapisuj grę w menu gry. Brak loga błędu często świadczy o tym, że komp nie wyrabia, spróbuj zmniejszyć ustawienia, bo mod ma spore wymagania i potrzebuje mocnego kompa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi