czernobyl10 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Smox bez nerwów wszystko wiem, po prostu nie przeczytałem Twojego wcześniejszego posta :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Czarnobyl, czy grasz może w tego moda? bo miałbym pytanie odnośnie niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Waler, dawno temu grałem w OL 2.2 wersje mniej rozbudowaną, ale to kawał czasu temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A ta wersja do tamtej czym się różni? Bo gram w niego ale jakoś pobocznych misji brak. Czy to normalne na tym modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Tamta jest mniej rozbudowana. Waler ogólnie tego typu mody są techniczne, dodają nowe bronie, artefakty, przedmioty ale nie zmieniają fabuły. Najlepsze to mody fabularne i fabularno-globalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Kurcze, najbardziej w tym modzie brakuje mi powiedzenia strażnika w barze "powiedziałem wejdź, nie stój tam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jeżeli naprawdę chcesz, to można wypakować lektora z podstawki i wstawić do moda. W opcjach można by wtedy wyłączyć napisy, bo jest to to samo. Zalecam też w opcjach ustawić "rzadkie schowki". Można wtedy znaleźć w nich naprawdę cenne rzeczy i to już w Kordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 To ciekawe, dzięki. A jak się nazywał ten plik z lektorem, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Pliki dźwiękowe są bodajże w gamedata.dbp A potem po kolei je odsłuchujesz aż znajdziesz ten który ci odpowiada i podmieniasz go w swojej gamedacie. Możesz jeszcze sprawdzić sobie polonizację do Priboi Story Overhaul. Dołączyłem tam paczkę plików z polskim lektorem, ale naprawdę nie pamiętam czy będzie tam akurat ten plik który cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Jeżeli chcesz mieć w tym modzie polskiego lektora, to wypakuj z podstawki gamedata. db9. Z wypakowanych folderów interesuje nas folder - sounds, a w nim - characters_voice. Możesz skopiować go w całości do moda, lub wybrać te pliki, które cię interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Już po ptakach, bo koleś wykitował podczas jednej z emisji. Kurcze, teraz mam inny problem, w x18 po pokonaniu burera wyświetla się filmik, a po filmiku gra się zawiesza, ale nie wywala do windowsa Ne dubluj postów. LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jest na to sposób. Wtedy, gdy zrobi się czarny ekran zapisz grę i wczytaj. Działa na 100%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Moda przeszedłem w całości i trochę byłem zawiedziony. Myślałem że jest to super mod a to pierwowzór Cienia Czarnobyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Waler masz to w opisie moda. To nie jest mod fabularny który dodawałby nową fabułę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 A szkoda. Dobra nazwa tego moda zmyliła mnie. Lubię jak coś się dzieje a tu nic powiem tylko no szkoda ale warty był grania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 To jeden z najstarszych modów i jeden z pierwszych większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Kiedyś w ręce wpadł mi pierwowzór Stalkera i powiem tobie tyle, że ta wersja od tamtej to niebo a ziemia. Może widziałeś wersję pierwotną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 A mnie zastanawia jedna rzecz, bo wykupiłem wszystkie celowniki optyczne i nadal nie wiem do jakich broni pasują niektóre, np. sniper scoope. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mam problem z rozliczeniem zadania u Łukasza za zlikwidowanie płk. Pietrenki...następuje natychmiast wylot na pulpit...oto log tego błędu: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'rpk_74_m1' Proszę o podpowiedź w tej kwestii... :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Wygląda, że brakuje ci plików związanych z tym karabinem maszynowym. Powodów może być kilka.Uszkodzone pliki moda, błąd (literówka ) w spolszczeniu, coś się nie załadowało tak jak powinno. Zacznij od wczytania zapisu przed wejściem na MW. Możesz też jeszcze raz przeinstalować moda. Jeśli to nie pomoże, trzeba przeglądnąć gamedatę, zaczynając od folderu weapons czy tam wszystko jest w porządku z wpisem "rpk_74_m1" ewentualnie, czy w plikach gdzie rozpisane są questy nie ma jakiejś literówki w ścieżce do tej konkretnej broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 W modzie OL Ultimate zwrot - rpk_74_m1 występuje tylko raz w gamedataconfigmisc ask_manager.ltx Line 1568: reward_item = af_dummy_dummy, rpk_74_m1. Jest to właśnie jedna z nagród za zabicie płk. Pietrenki. Dziwne, bo nie ma nic w configu i texturach o tej broni. Nie jest to więc błąd w spolszczeniu. Prześlij mi zapis, spróbuję coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Więc to błąd moda. W nagrody za questy jest przypisany ulepszony RKM, a w plikach gry go nie ma. Trzeba po prostu zmienić nagrodę za ten quest, pewnie wystarczy tylko zlikwidować z wpisu to m1. Tak byśmy dostali zwykły karabin maszynowy.Zapewne wpis powinien wyglądać "reward_item = af_dummy_dummy, rpk_74" Ale lepiej to jeszcze sprawdzić w weapons. Albo w ogóle wykasować ten karabin. W nagrodę dostaniemy tylko artefakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zriel Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Taka mała sugestia : można by jeszcze dorzucić w temacie linki do addonów - czyli mosin-nagant+ ruger GP100 , Kar-Bar, Remington 870 oraz nowy HUD http://stalker.filef...jMxMDYyMjM1OTEz http://stalker.filef...jUxMDcxNzE3ODEz http://stalker.filef...ExMTM3MzE1MTM= http://stalker.filef...jYxMTE5NDE3OTEz Edit : ze względu na podmianę configów i elementów UI instalujemy w następującej kolejności : 1. Addon 1 - Mosin/ruger GP100 2.Addon 2 - Kar-Bar 3. Addon 3 - Remington 870 Hud można instalować lub nie w dowolnej kolejności :) Edytowane 5 Maja 2012 przez Zriel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Dzięki dodam do 1 postu. Jak wygląda zgodność spolszczenia z tymi dodatkami.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Poczekaj Malakas, pobiorę i zobaczę. Spolszczę co potrzeba i jutro podeślę Ci gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi