Yossarian Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Nie ukrywam że @vidkunsen inspiruje mnie ostatnio swymi postami do pewnego grafomaństwa. Poniżej przeróbka tekstu (mam nadzieję, że nie naruszam praw autorskich A. Osieckiej) do utworu który skomponował K. Komeda. Przy okazji mała zagadka. Jaki jest tytuł filmu i wspomnianej piosenki. Od kiedy ją usłyszałem, to jakoś zawsze kojarzyła mi się ze Stalkerem. Stąd moja modyfikacja tekstu. Odpowiedź będzie uzasadniać założenie tego tematu w tym miejscu. Spoiler Ze świata czterech stron, Z Prypeci mrocznych dróg, Gdzie las czerwony, wiatr zmęczony, noc i chłód. Gdzie artefaktów plon, Gdzie promieniuje lód, Wstaje dzień. Słońce przytuli nas do swych rąk I spójrz - ziemia radiacją lśni, Zona urodzi nam fantów łan, złoty kurz. Skadowsk zaprosi nas pod swój dach, Będziemy tu śmiać się przez łzy. Znów na gitarze ktoś zagra nam. Może już. Za dzień, za dwa, Za noc, za trzy, Choć nie dziś. Za noc, za dzień, Doczekasz się, Wstanie świt. Chleby upieką się w piecach nam. I spójrz - tam gdzie tylko był dym, Kwiatem zabliźni się walki ślad, barwą róż. Dzieci urodzą się nowe nam. I spójrz - będą śmiać się, że my Znów wspominamy ten podły czas, czas psi-burz. Za dzień, za dwa, Za noc, za trzy, Choć nie dziś. Za noc, za dzień, Doczekasz się, Wstanie świt. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 @Chlebczarow Piosenka: Nim wstanie dzień. Film: Prawo i pięść. Jak to mówili o filmie taki "polski western". Co wygrałem? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Wycieczkę po własnym mieszkaniu bez przewodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 No a któż by inny jak nie "stary" kinoman miał odgadnąć Oto główna nagroda (można porównać tekst) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi