Skocz do zawartości

Junx

Rekomendowane odpowiedzi

@sHaDe27 a masz na kompie zainstalowany gdzieś Zew Prypeci lub czy w ogóle kiedyś miałeś?

Bo widzę tam info o braku wpisu o Zewie w rejestrze. To po pierwsze.

Jakbyś nie pisał, że wrzucałeś na kilka dysków to bym strzelił, że może gra instalowana na dysku systemowym w Program Files ale to raczej odpada.

Weź może wrzuć cały log w spoiler w poście zobaczymy, co tam jeszcze jest.

No i zawołamy @Junx :) bo on zrobił Hybrida więc może najszybciej wpadnie na jakiś pomysł.

Aktualnie startuje od początku w wolnej chwili. Orginalny Zew Prypeci był na dysku, nie wiem dlaczego go nie czyta mod. 

Kolejność tego co zrobiłem to:

Oryginał Zewu był już dawno na dysku.
Pobranie Moda Dead Air plus spolszczenie i Hybrid.
Instalacja Dead Air.
Wrzucenie Spolszczenia do folderu z grą.
Wrzucenie Hybrid do gamedata.

Sprawdzam ale zapewne coś się wykrzyczyło w CoP. Gry bardzo dawno nie odpalałem pewnie będzie kilka lat. Jeżeli nie wczyta moda po instalacji po raz kolejny CoP oraz samego moda plus hybrid to wrzucę cały zapis z logów, może będzie jakaś interesująca informacja, która przybliży do naprawy działania moda.

W dniu 25.03.2021 o 13:39, tom3kb napisał(a):

@sHaDe27 tylko wiesz, że Dead Air to mod samodzielny czasem nie wrzucaj go na Zew Prypeci tylko instaluj osobno.

Rozwiń  

Nie wrzuciłem tego do tego samego folderu. Instalowałem osobno. Od której dokładnie linii logi chcesz bo jest tego multum?
Ponowna reinstalacja wszystkiego nic nie dała.

Dodanie -skip_reg również nic nie pomogło.

Edytowane przez sHaDe27

W dniu 25.03.2021 o 13:57, sHaDe27 napisał(a):

Od której dokładnie linii logi chcesz bo jest tego multum?

Rozwiń  

Wrzuć całego, tylko wklej go w spoiler żeby post nie miał kilometra długości. :)

Weź też może powiedz od razu czy komp nie jakiś zabytek, jaka grafa. Jaki system operacyjny?

Pokaż ukrytą zawartość

Komputer nie jest zabytkiem jeśli o to chodzi. https://www.x-kom.pl/p/623689-notebook-laptop-140-asus-rog-zephyrus-g14-r9-4900-32-1tb-w10-anime-matrix.html

To odnośnik dokładnie do modelu mojego laptopa. Nie wiem o co chodzi z problemem działania moda. Nie miałem takiego problemu przy odpalaniu CoC.

Tak czy siak rozwiązałem problem. Działa na dysku systemowym w Program Files. Problem polegał na moim niedopatrzeniu. Instalowałem w kółko SoC zamiast CoP i się dziwiłem dlaczego mi nie może znaleźć zewu prypeci. Wybacz, że stworzyłem sztuczny problem i dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy. 

• Dzięki! 1

@sHaDe27  Nie cytujemy treści z wpisu pod którym piszemy.

Jeśli chcesz wskazać konkretną osobę, to napisz "małpę" @, a za nią bez odstępu litery z jego ksywki zachowują wielkość liter. Po kilku literach otworzy ci się rozwijana lista, z której kliknięcia wybierasz ksywkę . Będzie wyglądała tak, jak ta Twoja.

A na pytanie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie bawię się nim.

• 2 tygodnie później...

@Ulman a jakbyś na chwilę zmienił ustawienia z minimalnych na średnie i sprawdził czy wtedy ikonki się nie zmienią. Jak nie to oświetlenie na dynamiczne. A jak nie to potem rozdzielczość np na jakąś o proporcji 16:9. Możliwe, że po każdej zmianie musisz wyłączyć i włączyć grę od nowa.

Kiedyś miałem tak w modzie Deja Vu, że przy tak niskich ustawieniach moda ikony źle się wyświetlały.

W dniu 6.04.2021 o 23:24, majorthe1st napisał(a):

Robię coś źle?

Rozwiń  

Raczej nie. Zobacz w menu gry czy na dole masz napisane Dead Air plus Hybrid coś tam coś tam wersja taka czy siaka. Jak jest to dobrze zainstalowałeś wszystko. Ten mod to "zmieniony" Dead Air więc jak włączysz Hybrida to dalej jest Dead Air "tylko" ze zmienionymi giwerkami, pancerzami itd.