Agrael Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 @Marek 25 w pliku gamedata/config/localization.ltx ustawiłeś [string_table] language = pol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 @Agrael Nie zrobiłem tego. A gdzie znaleźć tą linijkę tekstu bo u mnie folder config wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 @Marek 25 Plik localization.ltx. Folder gamedata\config. Z ciekawości. Znasz język rosyjski, że ogrywasz niespolszczone mody? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 @Marek 25 Nawet jak skorzystasz z tej porady powyżej, to będzie to początek schodów... Może nie komplikuj sobie sprawy i zainstaluj moda na RUS-podstawce SoC, a nie na PL wersji world-wide SoC 1.0006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 @Marek 25 Powyższa rada jest jak najbardziej właściwa. Ale jeśli tylko zmienisz w localization.ltx nic to nie da, bo musisz jeszcze zrobić kopię kat rus w katalogu text i przemianować na pol. Ale bez posiadania moda, a ja go nie mam, jest to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Zastosowałem się do "porady". Zawisa przy próbie uruchomienia. Bezlogowo. Wklejka do txt pliku daje tylko: Expression : âûçâàí áàçîâûé îáðàáîò÷èê îøèáêè Function : handler_base File : xrDebugNew.cpp Line : 926 Description : çàêîí÷èëàñü ñâîáîäíàÿ îïåðàòèâíàÿ ïàìÿòü Co dalej? @Marek 25 Chcesz w to zagrać - zainstaluj to sobie na RUS-podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Takie robale mogą się pojawić w przypadku gdy w pliku localizatio.ltx zmieniono tylko język, ale nie podano jakie liternictwo ma mod stosować. [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west Rozchodzi się o ten podkreślnik przed cent. Jeśli on jest, to spróbuj go usunąć, a jak nie ma, dodać. Jak już pisałem, bez posiadania moda, porady są wróżeniem z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 "Wróżenie z fusów" to jest super nazwa dla tematu np. w dziale "Humor i luźna gadka". Zwłaszcza, że 1 kwietnia się zbliża i można już pomału zbierać pomysły na Prima Aprilis. A tak "porada" wykorzystana przed terminem. A tak serio - to jestem ciekaw "prawidłowej" procedury postawienia tego moda na PL-podstawkę i co to z tego wyniknie dla tekstu w grze. ??? Też 'spaliłem' przed terminem? Ps. proszę o choć odrobinę poczucia humoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 14 godzin temu, irobo napisał(a): A tak serio - to jestem ciekaw "prawidłowej" procedury postawienia tego moda na PL-podstawkę i co to z tego wyniknie dla tekstu w grze. O to należy już zapytać robiącego wstawkę. @irobo Wiem, że potrafisz to rozgryźć, więc może uzupełnisz instalację moda na polską podstawkę. Ja się o to pytałem jej, ale też nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 @k. Dawaj tę wróżkę do każdej takiej "porady" - to będzie wiadomo, że to dla śmiechu. A tak na poważnie - to można dodać do opisu instalacji w p.1, że to nie jest spolszczony mod i trzeba go stawiać na RUS-podstawkę. Może to nie dla każdego jest takie oczywiste? Od postawienia na WW, czy tam od zmiany lokalizacji na POL - to się tekst nie spolszczy magicznym sposobem, a będzie dodatkowo nieczytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Propozycje dokonania zmian w #1 mnie nie dotyczą i nie mam najmniejszego zamiaru tym się zajmować. Jest wstawiający moda @vidkunsen, niech się tym zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Dodałem do #1 postu informację o tym, że moda zaleca się instalować na rosyjskiej wersji gry. Przy okazji o usunięciu lub zmiany nazwy folderu bin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 @Agrael Dobrze by było tę informację o podstawce, zrobić większą czcionką i ostrzegawczym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Od wstawek od jakiegoś czasu jest tzw. moderator, więc nie zamierzam sie wtrącać w podwórko w/w moderatora. p.s. Irobo - zawsze gram na rus podstawce i unikam łatek językowych, kaszanią teksty zazwyczaj lub niezbyt dokładnie tłumaczą co zaciera sens dialogów i fabuły. W kwesti tzw. spolszczenia moda zazwyczaj polecany jest dział tłumaczy oraz mechaników. p.s. Irobo - moda przeszedłem a że nikt nie pytał to się nie utleniałem. Nie mam w zwyczaju stosować nadinterpretacji, nakazów itd/itp, każdy gra tak jak mu pasuje i ja zazwyczaj szukam paru dróg nie jednej czy tez alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irobo Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 @vidkunsen Siemka. To drugie "PS." to chyba o "Historii Strieloka...", mam wrażenie. Ja też tam wyeksplorowałem co się da, potem cofka w zapisach i scenario inną drogą x-razem 😉 Super modzik, tylko troszkę technicznie kuleje. Za to klimat klasa. A sprawa powyżej Twojego postu - to normalnie brak słów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Wyloty traktuję jako swego rodzaju anomalie. Właczam po wylocie od nowa i gram dalej ale już innaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi