OldMan Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Witajcie. Podzespoły PC Bestii na dzień 26.07.2024 01. Płyta główna MSI Z370 GAMING PRO Carbon 02. Intel Core i7-8700 Prosessor 3.2/4.6GHz 03. Chłodzenie Wodne AiO MSI MAG Coreliquid 240R 04. Pamięci RAM Avexir 4x4GB 3000MHz (16GB) 05. Dysk systemowy SSD Samsung M.2 256GB PCIe 3.0 06. ASUS RTX 3070 TUF GAMING OC V2 LHR 8GB GDDR6 07. Karta Dźwiękowa Creative Sound Blaster X AE-5 08. Zasilacz Be quiet! SYSTEM POWER 10 750W 09. Zestaw głośników 5.1 Creative Labs 5.1 Inspire T6100 10. Asus 27" LED VG278H 120Hz 3D 11. Dysk Systemowy: Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe 12. Dysk na gry: XPG M.2 1TB 13. Magazyn Danych: Dysk SSD Samsung 1TB 14. Klawiatura SteelSeries Apex 64145 15. Mysz SteelSeries Rival 3 16. Obudowa ENERMAX SABERAY Szczodrej Zony STALKERZY 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 41 minut temu, OldMan napisał: Ponieważ poprzednią kartę ASUS GTX 1060 6GB DUAL OC otrzymałem od @burer za darmo płacąc tylko za koszt kuriera w Polsce, A to się @burer zdziwi Spoko, już się zastanawiałem czy sprzętu po drodze nie wcięło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Sorry za pomyłkę. I jeszcze raz dzięki !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 No tak.Coś będzie na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 W dniu 16.05.2019 o 01:43, anatol napisał: No tak.Coś będzie na sprzedaż. Oczywiście będzie bo się zapożyczyłem i już zmówiłem płytę na Z390 i jutro odbieram. Szykuje się REWOLUCJA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Mnie interesuje dysk SSD 128 gb bo Stary pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Żeby nie dublować tematu, pozwolę sobie podłączyć się do tego wątku. W dniu dzisiejszym, około południa, po ciężkiej i pełnej przygód podróży kilkunastoma środkami lokomocji (od przesyłki lotniczej do zaprzęgu konnego i pieszego kuriera) dotarła do moich rąk dziwna, tajemnicza paczka, nadana wczoraj przez jakąś równie tajemniczą tajemniczą firmę z woj. mazowieckiego. Ki czort, myślę sobie ? Obawiając się bomby czy jakiegoś wirusa (np. opryszczki) paczka przed otwarciem została zarówno prześwietlona promieniami UV, AV, rentegenem jak i zwykłą latarką, dodatkowo sprawdzili ją niezależnie od siebie policyjni i wojskowi saperzy, a ostatnią moją szansą na przeżycie był nos mojego osobistego pchlarza, który jednakowoż po pobieżnym obwąchaniu tajemniczej przesyłki stwierdził, że smakowicie pachnących mięs ani wędlin w środku nie ma, więc ze znudzoną miną odwrócił się, machnął ze dwa razy ogonem, potem wyszedł z pokoju i zaczął wkurzać również osobistego królika. Raz kozie śmierć - poszukałem jakiegoś noża, i zacząłem rozpakowywać paczkę. Po chwili oczom moim ukazało się dziwne, czarno białe z zielonymi wstawkami pudełko z wizerunkiem cokolwiek nieprzyjaźnie patrzącego na mnie białego tygrysa Już myślałem, że to jednak moje ostatnie chwile, w końcu oko w oko z tygrysem to raczej nieciekawa sytuacja, ale wtedy właśnie, w tej ostatniej dosłownie chwili życia zauważyłem, że tygrys ma na czole napis "ASUS", a obok niego jest też napis "GEFORCE GTX 1060". Ponieważ więc nie zostałem pożarty przez tygrysa, mam przeto okazję podziękować serdecznie zarówno @OldManowi, jak i @Buberowi za tą kartę. Stokrotne dzięki Panowie !! !! Mam nadzieję, że będę mógł się Wam jakoś kiedyś odwdzięczyć 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Gdybym mógł, dałbym Ci za sam opis dwa PLUSY..... Ciesze się, że karta tak szybko dotarła. Zabrała mi ją z biura około 14stej szefowa potem przekazała naszemu działowi spedycji (mamy umowę z DPD) i około 7 następnego dnia przesyłka dotarła. Dodatkowo ponieważ przesyłka szła przez naszą spedycję wyszła dla mnie i @apg2312 gratis Miłego plądrowania ZONY ! 4 godziny temu, anatol napisał: Mnie interesuje dysk SSD 128 gb bo Stary pada. Hmm... Nic nie wspominałem o dysku SSD 128 GB.. ale Zona działa na Nas różnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Przepraszam, że się wciąłem. @apg2312 ten opis odbierania karty, wypisz wymaluj, pasuje do działu twórczości forumowiczów. Z początku myślałem że pomyliłeś działy i jest to coś na ten świeżo ogłoszony konkurs. Masz chłopie talent . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 No to zaległy plan wykonany A żeby nie było, że nic nie robię na forum to dorzuciłem też swoje " trzy grosze" do powstawania" Dziejów Zony" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 No ba! Bez @Bubera "zdechlibyśmy" z tym projektem na jakieś pół roku, jeśli nie więcej. Najlepszą formą podziękowania będzie wspólne spożycie wody życia - z racji odległości może nie wszyscy razem (chociaż kiedyś... kto wie), ale solidarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Dzisiaj dotarł do mnie mail: Co oznacza, że od firmy MSI dostanę GRATIS (według trackingu w najbliższą środę - paczka już wyjechała z Holandii) zestaw słuchawkowy MSI GH70 GAMING HEADSET Po prostu się cieszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Podobają mi się te głośniki Creative Labs 5.1 Inspire T6100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 W dniu 17.06.2019 o 19:37, anatol napisał(a): Podobają mi się te głośniki Creative Labs 5.1 Inspire T6100. Głośniki według mnie są tak dobre, że nie planuje ich wymiany a obecnie można używki kupić na allegro za około 100zł. Polecam Mała sesja. Jak widać pierwsze testy przeprowadziła moja Buba Słuchawki dostałem od MSI jako gratis po zakupie ich nowej płyty MSI MEG Z390 ACE. Wystarczyło zarejestrować sprzęt na stronie producenta w wyznaczonym czasie. To się nazywa promocja - słuchawki w necie kosztują 550zł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Kolejny mały upgrade: Ponieważ musiałem skorzystać z zakupu ratalnego a mój stary dysk HD 750GB miał ponad 10 lat i startował jak samolot (nie mówiąc już o drganiach przenoszonych na obudowę) podpiąłem pod ten zakup małe co nie co do mojej bestii Demon prędkości to nie jest ale na magazyn danych w sam raz no i mam na niego 5 lat gwarancji. Podsumowując po wielu latach 29.06.2019 roku era dysków talerzowych w moim kompie dobiegła końca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Trochę mnie nie było więc kolejny mały upgrade: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Dajj znać jak AE-5 ci się sprawuje. Ja jestem zadowolony, ale czasami sterownik się zglitchuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 W dniu 17.10.2019 o 15:06, Mnieciu napisał: Dajj znać jak AE-5 ci się sprawuje. Ja jestem zadowolony, ale czasami sterownik się zglitchuje. Mam tą kartę już jakiś czas i powiem, że jest SUPER !!! Nie mam z nią żadnych problemów. Moja poprzednia karta ASUS Strix SOAR też była dobra ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach..... Z ASUS`em trzeba było trochę powalczyć jeśli chodzi o nagłośnienie pokoju i dźwięk 5.1 a i tak nie byłem do końca zadowolony. W Creative nic nie musiałem robić i zmieniać od razu karta grała tak jak trzeba i teraz jak w filmie pada deszcz to u mnie w pokoju też W grach jest podobnie i pozycjonowanie dźwięku działa bez zarzutu. I jeszcze jedna sprawa ale moim zdaniem bardzo ważna. W ASUS`ie były sytuacje gdy musiałem używać karty powyżej 50% głośności na suwakach a jak wiadomo i głośniej tym głośniejsze są szumy. W Creativie najgłośniej karta pracowała na około 20% i to był max czego potrzebowałem. Na co dzień używam jej na poziomie 15% praktycznie brak szumów. Bas nie dudni dźwięk jest dynamiczny czuli miód i orzeszki Podsumowując jestem MEGA zadowolony i jest to NAJLEPSZA z kart dźwiękowych jakie miałem Jedynym minusem karty jest na pewno cena ale sprzedałem ASUS`a + butelki z piwnicy + "dałem śwince w łeb" (dla wrażliwszych chodzi o skarbonkę = zaskórniaki ) i starczyło. Moim zdaniem karta AE-5 jest warta każdej złotówki. @Mnieciu nie mam żadnych problemów ze sterownikami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 6 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca No i stało się Kurier dostarczył mi małe co nieco: Jeszcze nie wpinałem karty, ale dam znać co i jak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Extra a co ze starą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca To jeszcze wrzuć Windows 11 (oczywiście, jako aktualizację 10), i możesz szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Ło panie To teraz pozostaje tylko czekać na S2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Ło kurde, teraz będzie grane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 15 godzin temu, Anatolij napisał(a): Extra a co ze starą? Na sprzedaż. 12 godzin temu, apg2312 napisał(a): To jeszcze wrzuć Windows 11 (oczywiście, jako aktualizację 10), i możesz szaleć Mam za stary sprzęt. Moim zdaniem tak można zrobić, ale od 13 generacji procesora i wyżej. 11 godzin temu, Agrael napisał(a): To teraz pozostaje tylko czekać na S2 Taki jest plan. 11 godzin temu, Polski_Szogun napisał(a): Ło kurde, teraz będzie grane Oj będzie się działo Takie małe pożegnanie z moją GTX 1080: Uważam, że GTX1080 to nadal jest dobra karta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca @OldMan A nie chcesz zamienić tego Intela 8 generacji na jakiegoś tańszego Ryzena? Z tego co widzę sprzedajesz kartę graficzną i na spokojnie pare stówek z 1080 wyciągniesz. Do 3070 wystarczy na spokojnie R5 5600 i procesor nie będzie dusił Ci karty. https://www.x-kom.pl/p/735703-procesor-amd-ryzen-5-amd-ryzen-5-5600.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-ai0BhDPARIsAB6hmP6av52Z2gULPyqdyVJNlWjZVynQOlh6fhbyjnzd-iBwHnztfglwbMAaAmYkEALw_wcB (CPU) https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/plyty-glowne/plyta-glowna-msi-b550-a-pro?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-ai0BhDPARIsAB6hmP47pY4raeN5m0ZPe3A0dgi1qMk7FWOqoQsfKQkQs4Vh5tWM-1lXrukaAul0EALw_wcB (mobo) Wrzucasz sobie ten procek i płytę główną i masz zestawik na parę ładnych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi