Reyes Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Otóż gdy próbuję zbliżyć się do baru na przedmieściach Prypeci wyrzuca mnie do pulpitu. Tu jest załączony log. Proszę o pomoc, ponieważ nie mogę przejść dalej gry. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : ..\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 117 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'dynamics\weapons\wpn_rpk74m\wpn_rpk74m.ogf'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Aktualna wersja gry, tj. 1.4007? Nie kombinowałeś z jakimiś dodatkami? Jeśli na pierwsze pytanie odpowiedziałeś "tak", a na drugie "nie", to na Twoim miejscu zacząłbym od przeinstalowania gry - albo coś chrzaniłeś podczas instalacji, albo coś się nie do końca dobrze pobrało, bo nie masz modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 @Reyes Ponieważ brakuje Ci pliku dźwiękowego dla odgłosów strzelania z rpk74m, lub ten plik jest uszkodzony, żeby nie przeinstalowywać moda możesz naprawić błąd ręcznie. Trzeba znaleźć katalog z plikami dźwiękowymi dla broni, odnaleźć ten plik ( ostatni w logu ) i go przenieść np. na pulpit. Spośród pozostałych plików tego katalogu wybrać inny plik, np. AK74 i go skopiować, a następnie zmienić mu nazwę na taką jaką ma felerny plik - wpn_rpk74m. ogf . W grze rkm będzie miał dźwiek AK, ale to nawet trudno będzie odróżnić. A jeśli tego błędnego pliku w katalogu nie ma, to robisz tylko kopiowanie AK i przemianowanie. Moda nie mam na kompie, to z lokalizacją tych plików dźwiękowych nie pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Lost Alpha, to pomimo różnych opinii, dość popularny mod. Gdyby zawierał błąd skutkujący wylotem jaki przedstawił @Reyes, to byłoby na forum wiele pytań o taki wylot, a takowych brak. Bez wątpienia jest to wina, tak jak napisał @Sierioża, złej instalacji, albo coś się źle pobrało. Radzę pobrać jeszcze raz i zainstalować zgodnie z Opisem Instalacji. Można też spróbować sposobu podanego przez @kondotiera, ale nie ma pewności, że nie pojawią się kolejne błędy. Jest też możliwość, że komputer jest za słaby do ustawień zastosowanych w modzie i wylatuje z przypadkowymi logami. Ja tak miałem na poprzednim kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Rozpakowałem "meshes.db0", bo miałem przeczucie, że tam będzie folder dynamics\weapons. Był. Z taką zawartością: Nie wiem, czy reszta folderu jest w innej paczce, albo czy u mnie jest taki sam błąd, ale z racji tego, że nie gram, to nie miałem okazji go oglądać. W razie czego stary, dobry data unpacker działa jak złoto, więc jeśli chce Ci się @Reyes bawić, to łap: STALKER_Data_Unpacker_EN.exe. Ja bym i tak przeinstalował, bo szkoda czasu na grzebanie w czymś, co może być i tak uwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Nie chciałem zakładać nowego wątku więc dokleje się tutaj bo mam podobny problem z tym że u mnie wylot następuje jak się zbliżę do fabryki gdzie stacjonuje Wolność, wywala mi grę z takim błędem: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 516 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'wpn_addon_scope_galil_night_var' Domyślam się że chodzi o lunetę do Galil'a a skoro night variant to pewnie z noktowizją ale za bardzo nie wiem jak to naprawić. Mam zainstalowany PRM Weapon pack w wersji 2.65 plus spolszczenie i żadnych innych modeli broni ani weapon packów nie instalowałem. Można to jakoś naprawić czy może po prostu ta luneta w PRM 2.65 jest uwalona i nic z tym nie zrobię? Skończyłem już LA ale zostały mi narzędzia do oddania mechanikowi Wolności i nie mogę się przez ten błąd dostać do fabryki dodam że przed zrobieniem misji w X-7 na wyłączenie tego pi**dolnika od wstrząsów mogłem normalnie chodzić po fabryce bo byłem tam po kombinezon powinności(ten który leży na daszku o którym było wspomniane w poradniku) a teraz nie przekroczę bramy i wywala mnie do pulpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 @Master730 Dzięki. sprawdze i dam znać czy pomogło, jak nie no to po prostu nie oddam jednemu mechanikowi narzędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi