Skocz do zawartości

STALKER золотой шар

Rekomendowane odpowiedzi

@MrocznyStalker Ta opcja działa, jak w wiosce na Kordonie wziąłeś zadanie na znalezienie arta - Nie pamiętam dla kogo, ale to masz na filmikach

@MaklerR i @Mnieciu zakładka społecznościowe -  nie zastosujesz się do zalecenia zleceniodawcy i go od razu użyjesz. No i musisz mieć odpowiednie arty w plecaku.

@MrocznyStalker  Poczytaj te wpisy, które dotyczą gry na Obrzeżach . Są jej dwa warianty i w zależności jak się tam sprawisz, będziesz miał efekty w dalszej grze.

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby po zrobieniu jednego z wariantów zrobić sobie twardy zapis i z zapisu sprzed wejście na Obrzeża zacząć grę na drugim wariancie. Nie będzie nudno, bo się całkowicie różnią. A po skończeniu porównać "zdobycze" i dale grać z tego zapisu który będzie korzystniejszy. Zapoznaj się też z powodami utraty karmy i sposobami jej poprawienia. W późniejszej grze, będziesz miał dostęp do laptopów, dających możliwość zakupów, przywołania kwestowych NPCów i kilku innych rzeczy. Radzę z tej możliwości korzystać.

A wszystkie możliwe do sprowokowania problemy, zostały dokładnie opisane. Nic tylko czytać i nie trzeba będzie pytać.

• 1 miesiąc temu...

witam powróciłem do stalkera złota kula i mam problem z dziczą bo dostałem misję żeby sprawdzić taki dom

ss_kubzon_09-23-19_19-42-06_(l06_rostok).thumb.jpg.1f4758b196223e5adb6cffe856dc0add.jpg

no i wszedłem do niego za pomocą łomu i miałem znaleźć walizkę która leżała o tu  ss_kubzon_09-23-19_19-42-48_(l06_rostok).jpg

i dostałem klucz który "otwiera" drzwi do pokoju który znajduje się w tym domu ale się nie otwierają.

Edytowane przez MrocznyStalker
złe ułożenie screenów

@MrocznyStalker  Bo tym kluczem można otworzyć albo kratę, albo sejf. Jeśli otwarłeś sejf, kraty nie otworzysz. Rozwiązaniem jest teleportacja. Tylko że przed teleportacją za kratę, trzeba w korytarzu coś wyrzucić, np. jakiś karabin, aby potem mieć punkt zaczepienia do powrotu teleportacją.

I mała uwaga. Popiersie Lenina to kruczek. W zależności od tego czy go rozbijemy, czy oddamy, dostajemy różne rozwiązania. Radzę wcześniej obejrzeć jakieś filmiki pozwalające dokonać wyboru, albo po zrobieniu twardego zapisu zagrać dwa razy. Raz rozbijając i po zrobieniu reszty zadania i twardym zapisie powtórzyć grę z oddaniem. Dalszą grę kontynuować z tej opcji która ci się bardziej opłaca.

Filmiki w języku polskim robili Mnieciu i MakleR. Są na YT.

@MrocznyStalker  Na dziczy. Kiedy podchodzisz do przewiązki, w baraku po prawej jest pijaczek śpiewający międzynarodówkę. To że Ty też musisz ją zaśpiewać, wychodzi z dialogu.

Aby wszystko na dziczy się odbyło, to musisz tam sam się wybrać po dialogu z NPCem na wieży w barze. Dokładnie już nie pamiętam.

• 1 miesiąc temu...

Misja polega na tym że musze przejść przez zakład aby dojść do sarkofagu ale abdul łapie nieznaną chorobe przenoszoną przez zombie i musze znaleść lekarstwo na nią ale jest gościół któremu mogę zapłacić i nie musze noi hehe kto by nie poszeł na darmowe usunięcie groźnej choroby z całego zakładu a tak wogule to ciekawe rzeczy się dziejo po zapłaceniu mu oczywiście leci helikopterem i "rozsiewa" szczepionkę ale po odleceniu razem z abdulem idę dalej ale po drodze zachaczam o zombi które mnie przyciąga do siebie a potem robi mi potęrzne kuku ale po zabiciu go dostaje z niego klucz który dofiera drzwi do tego miejsca gdzie mam sie dostać ale to troche upośledzone jest bo dopiero po zapłaceniu mu się ten zombi spawni tak więc jestem w kropce.

PS: Jeżeli są dwie wiadomości to ta jest tak jakby kontynułacją tamtej.

• Dodatnia 1

Mroczny Stalker - twój tekst czyta się jak łacinę, dopiero po przeczytaniu całości widać sens, lub jego zarys.

Nie wiem która solucja jest ci potrzebna - tu masz 36 filmów, wybierz:

Pokaż ukrytą zawartość

Finał:

Tutaj masz solucję tekstową (z obrazkami), jakby co to zaznacz, podeślij na prywatne i ci przetłumaczę:

http://howtogame.ru/prohozhdenie-stalker-zolotoy-shar.html

https://stalkerportaal.ru/blog/gid_po_modifikacii_zolotoj_shar_zavershenie/2017-07-18-623

http://prostalker.ru/zolotoy-shar-zavershenie-prohozhdenie/

Pełne przechodzenie:

Pokaż ukrytą zawartość

Zalecane - możesz nie musisz: https://pl.bab.la/slownik/polski-rosyjski/mały

Ja korzystam z takiego co mi został z podstawówki - aktualny tak na 60 - 70-%:

image;s=644x461

Nikt tu nie jest twoim wrogiem, bądź spójny (kompatybilny) z innymi a ci pomogą więcej.

Zeruję ci konto, zacznij nowy scenariusz.  ;) :biggrin:

Edytowane przez vidkunsen