kondotier Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 @Anton Gorodecki Te mapki to mam, ale u nas była taka, którą można było wstawić do tekstur i wyświetlała się w modzie. Nie pamiętam nazwy tej tekstury, aby mod ją widział. Znam trochę tę pieczarę, ale jak jakaś pijawka pogoni, to trudno wrócić na właściwą drogę. A czita na Kostię nie masz? Lada moment rozpocznę jego zadania, a trzeba go wstawić przed rozmową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Wiem o którą ci Kondi chodzi, ale niestety jej nie posiadam. W kwestii schowków Kostii - korzystałem ze zdjęć umieszczonych w rosyjskich poradnikach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 @kondotier a o tą mapkę ci czasem nie chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 TUTAJ znalazłem mapkę po rosyjsku dla NS 2016. Kopiujemy ją do ...gamedata\textures\map map_peshera.zip 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 @Anton Gorodecki Mam dwie sprawy. 1. Czy mógłbyś w formie poradnika, wstawić widok zrzutu ekranu wszystkich recept dla dla składników artefaktów? Te co były w NS2016 się nie wyświetlają. Potrzebuję recepty na Wywiert ( do zadania ), a nie byłem w stanie nazbierać i nikt na razie mi takiej recepty nie dał. 2. Czy pamiętasz, skąd trzeba wchodzić do pieczary, aby się znaleźć na początku drogi do szkatułki z kodami. Idąc od górnika trafiam wszędzie, tylko nie do tego właściwego przejścia. A na mapce pieczary wyświetlanej przez moda ( tej oryginalnej ) nie znalazłem takiego układu chodników, jak na filmiku poradnikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 5 minut temu, kondotier napisał: Potrzebuję recepty na Wywiert 6 minut temu, kondotier napisał: skąd trzeba wchodzić do pieczary, aby się znaleźć na początku drogi do szkatułki z kodami. Wszedłem do Pieczary z Wysypiska. Idąc od strony Górnika nie dostaniesz się do "Wejścia do Labiryntu". Trzeba dostać się na dolny poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 @Anton Gorodecki To znaczy, że najpierw trzeba się przedostać do Labiryntu. Tak? Z przejściem do niego nie mam problemu, bo już tam byłem. Trochę niejasne jest to naprowadzenie, bo w niczym nie sugeruje przejścia pod labirynt. Jaką nazwę powinna mieć ta mapka z marszrutą, aby ją dodać do teksturowych? Masz już może gotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Tak, Szkatułka znajduje się w Labiryncie i trzeba najpierw przejść z Pieczary do Labiryntu. Miałem trochę problemów z trafieniem w teleport prowadzący do Szkatułki - kilka razy zginąłem w tym kłębowisku anomalii. Mapka z marszrutą to jedynie wycinek całości tej mapy. Sprawdzę jej ścieżkę w plikach gry i ewentualnie ci ją podeślę. Edyta: mapka od 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 @Anton Gorodecki Pamiętasz może jaką broń dostałeś od Arhary po przyniesieniu mu notatnika z podziemi Agropromu? I czy w ogóle dał? Mnie tylko powiedział, że takiej broni są 2-3 egzemplarze w Strefie, ale w ekwipunku nic mi się nie pojawiło i nie miałem klasycznej informacji co się dostało. Na filmach z poprzedniej wersji daje amunicję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Niestety nie pamiętam. Poszukałem jednak w zrzutach ekranu i rzeczywiście Arhara w zamian za notatnik daje L85A2 Balans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 @Anton Gorodecki Czyli złapałem jakiegoś buga. Podchodziłem do rozmowy dwukrotnie. Ale ty masz inny dialog. Masz coś o nabojach, a dostałeś karabin. U mnie o nabojach nie ma nic. Zobacz ten dialog na zrzucie który wstawiłem. Chyba ta pukawka co dostałeś, nie jest kwestową? No i skąd masz polskie dialogi? Zaadaptowałeś spolszczenie? Ogrodnictwo Borowa ( Dzika ) I jego schowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 9 godzin temu, kondotier napisał: Ale ty masz inny dialog. Dialog mam ten sam (sprawdzałem rosyjską wersję), a ten na zrzucie pochodzi z NS 2016 z patchem 23.02.2018 autorstwa @trurl3a. Spolszczenie dostosowałem sobie "na szybko", część zmienionych dialogów musiałem przetłumaczyć, kilka pominiętych przez gapiostwo nieprzetłumaczonych tekstów miałem w krzaczkach. Edyta: 9 godzin temu, kondotier napisał: ta pukawka co dostałeś, nie jest kwestową? Ta broń na pewno nie jest potrzebna do żadnego zadania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @Anton Gorodecki Mnie się rozchodziło o treść wersji spolszczonej. Ale już jasne, że w tej wersji, zamiast naboi jest karabin. Mam już lepsze, to brak donacji mi nie przeszkadza. Zaszedłem już sporo dalej i zaczynam mieć problem mentalny. Mimo wielkiej atrakcyjności moda, zaczyna mnie nużyć. To ta powtarzalność zadań i rozwiązań, jaką już przerabiałem wielokrotnie. Chyba przerzucę się na jakiegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 PODBICIE TEMATU: @Anton Gorodecki i wszyscy pozostali. Nie mogę dotrzeć do Kiepa na Barierze aby wykonać zadanie, bo przy podejściu zaliczam pulpit. Na zrzucie okienko informacji i wygląd loga z widocznym Fatal. Tego pliku z informacji w modzie nie widać. Oczywiście, że podchodziłem do Kiepa z różnych stron, z takim samym skutkiem. Te biblioteki potrzebne dla Engine mam dograne. Miałem też systemową informację o jakimś BingBar, że nie działa poprawnie. To ta jedynka w prawym dolnym rogu zrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @kondotier wrzuć zapis z MW oraz spoza tej lokacji (nie autozapis). Może u mnie pójdzie. 2 godziny temu, kondotier napisał: Miałem też systemową informację o jakimś BingBar, że nie działa poprawnie. Tak w ogóle, to korzystasz z tego paska wyszukiwania? Tutaj masz info jak go odinstalować: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2673774/bing-bar-is-available-for-windows-xp-windows-vista-windows-7-windows-8 oraz https://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/bing-bar-jak-sie-tego-pozbyc-z-internet-explorer-i-chrome/dw47462 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @Anton Gorodecki Muszę takie zapisy trzymające się sensu mojej gry specjalnie zrobić. Ale to już chyba jutro. Mam kilka innych zadań możliwych do zrobienia, to muszę się do nich jakoś dopasować. Tylko rodzi się pytanie. Czy w dalszej grze, będę w stanie sam przez barierę przechodzić? Przecież za każdym razem nie będę Ci "zadnicy" zawracał. A co to jest ten BingBar to nawet nie wiem i nie wiem jak wygląda, i gdzie jest. Nigdy z czegoś takiego od zainstalowania 10tki nie korzystałem. Chyba, że jest ukryty gdzieś w systemie. Ale wiem, że ostatnia aktualizacja WIN10 coś namieszała, może i u mnie coś zmieniła. A z odinstalowaniem muszę poczekać na "młodszą głowę". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 NS 2016 OGSR Engine - Aktualizacja z 09.09.2020 | Źródło informacji: [KLIK] zaktualizowany silnik do wersji 2.1.112 HUD jest oświetlany latarką, jak w ZP. poprawiony wylot przy próbie zmiany typu nabojów w broni, jeśli tych nabojów w inwentarzu nie ma. naprawiony gamemtl.xr (nie było dźwięku kroków na ziemi na ATP) pozostałe SMS'y Striełoka są udźwięcznione poprawione ogniska, które paliły się, ale nie świeciły także poprawione "dmuchające" ogniska (Dennis_Chikin) wrogowie w Barze więcej nie powinni się pojawiać poprawka błędów we wskazówkach w grze przy wczytywaniu od Vek Tor unikalny znaczek dla tagów w PDA zamiast standardowego czerwonego Poprawki od Nasar: - forty: usunięto migający rękaw, poprawiono latającą gilzę przy wyciąganiu pustej broni - u Sajgi i Mosina po kilka soczewek, zob. sekcję chudą, dla celownika Mosina wybrać w menu swoją rozdzielczość ekranu i uruchomić ponownie grę, dla upgrade'a Sajgi - nowa gra nie jest potrzebna. Prawda, że zapisy nie będą kompatybilne z poprzednim patchem. - zamiana shaderu celownika na pistolecie Gaussa zamiast białego. - wprowadzono do gry 2 kolimatory - EoTech i Kobrę - na bronie AK-74, Abakan, AEK'i, AKM, Sig'i, Wał. Modele zrobiono, dopisano do sprzedaży\kupienia, w ulepszenia też dopisano. Niuanse: przy doczepianiu\zdejmowaniu kolimatorów na bronie\z broni, będące w pierwszym slocie, bronie wędrują do plecaka lub w drugi slot (jeśli jest pusty); NPC nie chcą doczepiać kolimatorów (ale broni z nimi używają); stalkerportaal.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ten mod będzie przetłumaczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Zwinny na horyzoncie jest już NS 2020/2021 OGSR, więc zapewne poprzedniej wersji nikt nie będzie fatygował się tłumaczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) Kiedy ewentualnie wyjdzie nowa wersja, ze spolszczeniem? Edytowane 7 Maja 2021 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 12 minut temu, Lolo napisał: Kiedy ewentualnie wyjdzie nowa wersja Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. 12 minut temu, Lolo napisał: ze spolszczeniem? A tego to nawet najstarsi indianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 @tom3kb Jak będę miał dzieci to raczej w Soljankę grać nie będę Ruskiego to nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 @Lolo A wiesz, że z conajmniej 1/4 ludzi na świecie, można się porozumieć po rosyjsku? I kto wie, czy za ileś tam lat, nie będzie trendu na ten język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 @kondotier Może... Ale i tak chcę zagrać w soljankę na OGSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 10 minut temu, kondotier napisał: kto wie, czy za ileś tam lat, nie będzie trendu na ten język. E tam już lepiej chińskiego się powoli uczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi