Jump to content

Wrogość wszystkich po wykonaniu zadań

Recommended Posts

Pisałem w innym temacie:

że wykonanie zadania "ukaranie dłużników" zmienia wszystkich na wrogów. Dodatkowo przejście przez Radar i "Walka z fanatykami" też zmienia wszystkich na moich wrogów, nawet Barman ucieka ze swojego baru, a reszta mnie atakuje. Sprawdzałem to dwa razy przechodząc przez Radar, nie mam pojęcia kiedy to się zmienia i przyczyny.

Na dodatek reputacja w PDA pokazuje jakby nic się nie stało, są na zielono i żółto.

5 godzin temu, kilerstalker napisał:

Nikt z atakujących mnie nie jest zombi, oni są przyjaźni.

Dopiero za trzecim razem było ok, zadanie wykonane i nikt mnie nie atakuje.

Gdy podczas misji "ukarać dłużników" zabijesz jakiegoś stalkera który jest dla ciebie neutralny, to jego frakcja zacznie cie atakować, ponieważ go zabiłeś. 

A koledze wyżej chodziło o to że możliwe iż podczas przechodzenia przez Radar zamieniłeś się w zombie. 

Na terenie Radaru są takie duże anteny, tzn mózgozwęglacz i one zamieniają każdego w zombie, jeśli ktoś się zbliży na zasięg ich działania. Możliwe że przebywałeś tam za długo, albo podszedłeś za blisko, albo miałeś prototyp hełmu PSI który nie wytrzymał fal PSI. 

Albo przez przypadek zabiłeś swoich i dlatego cie atakowali 

@Monolithalian "Ukaranie dłużników" wskazuje na bazę ślimaków w Mrocznym Parowie. Po dojściu zabijam tych którzy mnie atakują, i nic się nie zmienia w statusie zadania. Dopiero wybicie całego obozu zmienia status na wykonany, już @Gatzek o tym pisał w wcześniejszym temacie.

Druga sprawa z Radarem, udało mi się ustalić że w czasie wybijania strażników na wieżach z podejścia pod górę, nagle wszyscy na mapie robią się czerwoni (dalej jestem Samotnikiem według PDA i ekwipunku).

Jeszcze sprawa z PDA który to nas oszukuje, to są po prostu bugi w modzie. Takim bugiem też jest pogoda i na początku brak starzenia się ekwipunku.

Edited by kilerstalker

• 1 year later...