cez137 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Co robimy po akcji z najemnikami co porwali naukowców i rozmowie z Nowikowem? Niby Walpurgia przekazał wiadomość że da znać co i jak ale chodzę już kilkanaście minut i przespałem się kilka godzin i zero odzewu, jak ruszyć dalej fabułę? Dobra temat nieaktualny, poradziłem sobie ale mam inny temat, zadanie w Prypeci po akcji z Charonem w szklarni, siedzę z Walpurgią na ostatnim piętrze szpitala, nagle atak tuszkanów i wylot log i monit FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : ..\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ...- na rozdrożu 2\gamedata\scripts\bind_stalker.script:442: attempt to concatenate field '?' (a nil value) stack trace: 0023:00B07671 xrCore.dll, xrDebug::fail() 0023:0A976821 xrGame.dll, CDialogHolder::CDialogHolder() Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 mam arta serce oazy i chce go oddać na zatonie. chcę pogadać z gościem a tu brak mozliwości. puste okno. spotkał się ktoś z tym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 @miki19941 Mógłbyś podesłać zapis? pliki z rozszerzeniami .dds i .scop z folderu appdata\savedgames Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 oaza.dds oaza.scop wgl zadne klawisze nie działają. ESC ani F . gra dalej działa . tylko ctrl+alt+ del. i wyłączyć x-reya oaza.scopoaza.dds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 @miki19941 Szybkie pytanie. Czy przeszukałeś ciało Ławrika (te w SEVIE) przed pójściem po serce? 22 minuty temu, miki19941 napisał(a): wgl zadne klawisze nie działają. ESC ani F . gra dalej działa . tylko ctrl+alt+ del. i wyłączyć x-reya U mnie zapis działa, może coś się z samą grą stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 7 minut temu, LisKot napisał(a): @miki19941 Szybkie pytanie. Czy przeszukałeś ciało Ławrika (te w SEVIE) przed pójściem po serce? teraz nie powiem. bo to z wczoraj i nie pamiętam. a to ma jakieś znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Po wczytaniu twojego zapisu aktywne było zadanie, aby się spotkać z Walpurgią. Po zabraniu pda zadanie się zakończyło i dostałem zadanie na przeszukanie kompleksu (szukanie serca). Może nie po kolei zrobiłeś i dlatego dalej nie idzie. A co do niedziałających klawiszy to niestety nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 18 minut temu, LisKot napisał(a): Po wczytaniu twojego zapisu aktywne było zadanie, aby się spotkać z Walpurgią. Po zabraniu pda zadanie się zakończyło i dostałem zadanie na przeszukanie kompleksu (szukanie serca). Może nie po kolei zrobiłeś i dlatego dalej nie idzie. A co do niedziałających klawiszy to niestety nie mam pojęcia. dzięki stalkerze. jutro rano zobacze co i jak. wczytam wcześniejsze sejvy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 modzik dzisiaj ukończony. Ale po zakończeniu widać że będzie kontynuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Pomoże ktoś z tym wylotem? szybki skan i kasowanie rejestru nic nie daje, nie mam pojęcia dlaczego wylatuje, do tej pory nic takiego sie nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @cez137 Czy to było to zadanie co mamy poczekać? Ja wtedy zszedłem na dół i po oberwaniu w łeb fabuła się kontynuowała. Prypeć jest strasznie problemowa w porównaniu do wcześniejszych lokacji pod względem wylotów. Może po przeniesieniu unikniesz wylotu. U mnie od momentu rozmowy z rannym monolitowcem nie działały zapisy (czasami nawet zapisywanie wywalało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @LisKot 4 minuty temu, LisKot napisał(a): Czy to było to zadanie co mamy poczekać? Tak, mamy czekać, no i w miedzy czasie zjawia się zgraja tuszkanów, jak tylko zacząłem je tłuc wyleciałem i od tej pory nie mogę uruchomić moda, tzn uruchamia się niby ale na etapie ładowania wylatuje z tym monitem o robaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 3 minuty temu, cez137 napisał(a): na etapie ładowania Masz na myśli podczas wczytywania zapisu? Jeśli tak to zapis do kosza i pewnie spory ciąg za nim. Tak jak pisałem u mnie od momentu rozmowy / a może ranienia jeszcze przed rozmową zapisy się psuły. Nie dało się ich wczytać. Powczytuj parę wcześniejszych zapisów. Któryś zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @LisKot Zrobiłem tak, wczytałem Autosejva czyli tego gdy pojawiliśmy się w Prypeci, wczytał się, porobiłem od początku wszystko do momentu gdy mamy doczekać do nocy i iść do Charona i zrobiłem twardy zapis i wyłączyłem grę, specjalnie żeby sprawdzić czy ten twardy się wczyta i doopa zbita, to samo, czyli czyta mi do autosejwa a później już nie, czy to quick czy twardy jest to samo, nie wiem co teraz, chyba go nie skończę bo nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Możesz spróbować przejść Prypeć na jednym życiu tam i tak dużo nie zostało. Po Prypeci jest jeszcze trochę gry, ale zapisy po wyjściu normalnie działają. Mogę doradzić tyle, że przed wejściem do tego budynku schowaj gdzieś sprzęt. Stracisz ekwipunek, a ze zwalonymi zapisami to i mi nerwy puściły xd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 eee tam po co chować ekwipunek. po zabiciu tego z deaglem to poszedłem na zombiaki i od razy broń była najgorzej to było z bossem CHARONEM. powodzenia stalkerzy. A pro po to spróbuj zmniejszyć ustawienia oświetlenia. Moze komp nie daje rady. dałem na pełne na dx11 i śmigadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 5 minut temu, miki19941 napisał(a): najgorzej to było z bossem CHARONEM Co ja mam powiedzieć. Tak mnie z zaskoczenia wzięła ta walka, że 3/4 pojedynku musiałem nożem wojować. + Po walce wysłało mnie na stado psów, które atakowały jeszcze przed załadowaniem się (podczas czarnego ekranu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 mi poszło łatwo. ale Charona zabić. Bo myślałem ze to zamknięty pokój. podbiegłem do lewej ściany oni ustawili się w rzędzie i po głowach to wczytywanie gry ze 5 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 A nie, mi się z tymi nibyolbrzymami pomyliło. To tam z nożem walczyłem. W Prypeci miałem duże problemy z zapisami, więc poszedłem tam z Gaussem (nie chciałem zginąć, by znowu pół Prypeci przebiegać) to nawet nie wiedziałem, że on jest bossem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 ale mod fajny. na końcu widać ze będzie kolejna część. i na to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 No, no... Ciekawa kontynuacja przygód Berga, w której znów pierwsze skrzypce gra Weliar. Intrygująca postać od pierwszego spotkania aż po sam finał. Zresztą Bergowi też niczego nie brakuje, bo w przeciwieństwie do niektórych bohaterów z różnych modów on bez skrupułów potrafi pociągnąć za spust i nie wydaje się mieć z tego powodu wyrzutów sumienia. Zresztą wcale mu się nie dziwię, bo czasami nie warto rozmawiać z osobą, która próbuje nas wykiwać i wykorzystuje nadarzającą się okazję, żeby strzelić w plecy. Natomiast brakowało większej ilości zadań pobocznych. Szkoda, że autor moda nie wykorzystał takich NPC, jak Gonta, Broda, Hawajczyk lub Wolności i Powinności na Jupiterze. W każdym razie polecam, a za ostatnią scenę, podczas której rozmawiamy z pewną postacią - i zwłaszcza muzykę w tle z Wiedźmina - ogromny plus. Tak szczerze mówiąc to Na rozdrożu stanowi dziwne połączenie Stalkera z nutką atmosfery z Wiedźmina. Myślę, że chociażby z tego powodu każdy powinien zagrać. No i oczywiście nasuwa się pytanie, czy będzie kontynuacja. Moim zdaniem raczej nie, bo od czasu premiery NR2 w grudniu miną trzy lata. Dzięki za spolszczenie @metek58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Czemu nie da sie pobrać spolszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia @Karozilla Już zgłosiłem problem do @portals. --- Już można pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi