Skocz do zawartości

Gość Diegtiariow

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, gawron napisał(a):

Generał Kryłow j jego oddział, są w podziemiach Agroprowmu, a dokładnie w kryjówce Striełoka.

Mod już skończony. Całego moda z dodatkowym obciążeniem w postaci paczki przeszedłem😝.

Przynajmniej to nie jeden z tych trudnych modów.

• Dodatnia 2

2 minuty temu, gawron napisał(a):

Fakt, bywają trudniejsze, tylko trzeba się trochę nabiegać

Nawet nie ''trudniejszy'' jedyne problemy to były kordon i Prypeć.

Kordon dlatego bo cały był zalany wojskiem, a Prypeć bo noc była i nic nie widziałem.

Całego moda z grozą pod 5.45 przeszedłem (na kordonie kupiony) i tylko zmieniłem w sakofagu bo więcej amunicji natowskiej było.

Tak samo z ubiorem, znalazłem ubranie najemnika na początku, to zmieniłem tylko gdy byłem na elektrowni bo leżało akurat ubranie wojskowego.

Problemem jak już była tylko waga, jednak świecidełko w schowku znalazłem, to pomogło.

Nawet mutanty problemu nie stanowią, bo np. pseudogigant schodzi na jeden magazynek grozy a inne to może gracz po prostu wyminąć. (jednak pijawki mogą zabić jednym uderzeniem ale ich dużo nie ma w modzie)

• Dodatnia 1

• 5 tygodni później...

ss_daniel_07-15-24_20-41-59_(l12u_control_monolith).jpg

W końcu moda przeszedłem. Dosyć krótki, ale przez panujące upały nie za bardzo chciało mi się grać.

Fabuła nie jest zbyt zawiła i z czasem Jeger dowie się, dlaczego w Zonie jest tak mało stalkerów, co się dzieje na północy i w jaki sposób niektórzy przetrwali. O dziwo jak na tak krótkiego moda mamy całkiem sporo lokacji - Zapomniany las, Szpital, Limańsk, Generatory... Trochę tego jest, ale oczywiście z pewnych względów nie ma na niektórych z nich żywej duszy. Niektórzy napiszą, że to minus, ale nie do końca, bo jest to ciekawa odmiana. Podobnie, jak niektórzy mogą narzekać na bardzo częste bieganie po lokacjach. Cóż, taki urok tego moda. 

Nie będę spoilerował fabuły, ale za to wspomnę o drobnej "ciekawostce". Kojarzycie moment, w którym przedzierając się na CEA-2 w oryginale lądujemy na chwilkę w bunkrze Sidora? W trakcie fabuły moda też się w nim znajdziemy, ale nie będzie to cutscenka. Chyba w żadnym innym modzie nie spotkałem się z tym, żeby ktoś wykorzystał to miejsce. Znaczy na pewno wykorzystał, ale nie pamiętam w jakim ;) 

Dzięki za spolszczenie @gawron :)