Agrael Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 30.04.2018 r. Autorzy: ABR & PYP Autor spolszczenia: @Szczepan9205 OPIS: Spoiler ABR COP MOD jest projektem typu overhaul nastawionym na survival. Zmienia balans, grafikę oraz dźwięki. 14 maja 2021 roku po długim czasie prac ujrzała światło dzienne wersja 2.0, a w 2022 wyszła najnowsza, wersja 2.1.8 Cechy moda: nowe efekty wizualne; nowa paczka broni; znacznie zmieniona grafika przy wykorzystaniu AtmosFear 3, Absolute Nature 4 i Absolute Structures; zwiększony poziom trudności oraz zmieniona ekonomia. Mod jest w pełni kompatybilny z wersją Zewu Prypeci na Steamie oraz ma przygotowane przez autorów pliki językowe dla graczy z innych krajów (m.in. polskie), ale ich zawartość była tłumaczona Translatorem Google przez osoby, które raczej styczności z naszym językiem nie miały. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zawartość pobranego archiwum umieszczamy w głównym katalogu gry. Podobnie postępujemy z zawartością pobranego spolszczenia z tą różnicą, że z archiwum kopiujemy tylko folder gamedata i plik fsgame.ltx Folder "Plik game_relations" zawiera plik game_relations.ltx, którego używamy jeżeli chcemy pozostać w neutralnych stosunkach z Wolnością i Powinnością na Stacji Janów, ale jednocześnie chcemy by, któraś z frakcji "przygarnęła" oddział byłych Monolitowców pod przewodnictwem Włóczęgi. Jeśli zdecydujemy się na taki wariant to po tym jak mamy już aktywne zadanie "Ocaleni z Monolitu" wrzucamy sobie ów plik do katalogu z grą, idziemy do przywódcy frakcji do której chcemy by przyjęto oddział Włóczęgi, ruszamy z oddziałem wybranej frakcji w miejsce spotkania, oglądamy cutscenkę, wracamy ze wszystkimi na Stację Janów po czym zapisujemy grę i usuwamy folder creatures i znajdujący się w nim plik game_relations.ltx i nasze relacje z obiema frakcjami wrócą do stanu z przed wrzucenia pliku. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: https://www.moddb.com/mods/abr-mod/downloads/abr-mod Spolszczenie: MEGA: [KLIK] Nasza pobieralnia: [KLIK] Autor spolszczenia moda NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Jeśli chciałbyś wesprzeć autora spolszczenia: Spoiler https://buycoffee.to/szczepan9205 Źródło: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Przypominam, że mod doczekał się spolszczenia Dodam, że ABR świetnie działa na steamowej wersji Zewu Prypeci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 U mnie nawet po zainstalowaniu moda na Zp wersja steam nie chce odpalić od razu mam crash report i tyle,zainstalowałem spolszczenie,moda i nic,grania nie ma nawet aby zobaczyć na własne oczy czy mod działa ;( XRayEngine_error_report_210603-114854.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 @FilmisterPL Wybacz, że dopiero teraz odpisuję. W przypadku tego moda instalacja jest banalnie prosta. Pobrane archiwum ( bin, patches ), umieszczasz w katalogu gry na steamie, a dodatków ( addons ) możesz nie wrzucać. Potem dorzucasz spolszczenie ( gamedata, fsgame.ltx ) i wsio. Jeżeli chodzi o Cudowny Kryształ - instalowałeś tego moda, gdy nie było jeszcze do niego spolszczenia. Instalujesz Zew Prypeci i usuwasz folder bin. Na końcu dodajesz pobrane archiwum - musi działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Wielce dziekuję za rozrysowanie planu bo prawdę mowiąc się pogubiłem,na dniach spodziewaj się Morka,z resztą wyślę Ci Link do filmu jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Ogrywam właśnie zew po raz pierwszy, na tym modzie. Co prawda nie mam porównania (nie grałem w podstawkę), ale bardzo polecam dla nowych graczy. Nie uświadczyłem żadnych błędów, grafika cieszy oko, klimacik wylewa się z ekranu. Poziom trudności wysoki, to dobrze. Po wyeliminowaniu np. bazy bandytów czuję w końcu satysfakcje, w CS OGSM E, które ogrywałem poprzednio było to zdecydowanie zbyt proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @Wolin12 A jak przeprowadziłeś zadanie Transakcja, w Leśnictwie? Na czyje zlecenie? Bo najciekawsze rozwiązanie z jego jeszcze ciekawszą kontynuacją na Janowie, dostaje się gdy zadanie bierzemy od Sowy. Jeśli wziąłeś od Sułtana lub Brody, a po nim niezbyt daleko zaszedłeś, warto wrócić w zapisach. W tematach forum jest dokładny opis jak poprowadzić grę, aby zadanie dał nam Sowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @kondotier O cholera! A ostrzegałeś mnie w innym temacie, żebym ogarnął jak rozegrać to zadanie. Chyba wygląd tej lokacji tak obiegał od mojego wyobrażenia leśniczówki, że nie zwróciłem uwagi... Teraz musiałbym cofnąć się parę godzin. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @Wolin12 Sam wybierz, po zapoznaniu się z nowym przejściem zadania na Janowie. Dodaje ono na nim też spory kawałek ciekawej gry, wymagającej akcji i główkowania. Ja bym gdzieś na boku zachował zapisy już zrobionej gry i powtórzył, choćby dlatego, aby zaliczyć się do tej grupy graczy którzy wykorzystali możliwości jakie daje mod. Każda taka zmiana rozgrywki na Zatonie, powoduje inną grę na Janowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 @kondotier Co dokładnie muszę zrobić w Janowie, aby aktywować quest? Na dworcu mogę spotkać Morgana, jednak nie ma z nim większej interakcji. Mówi mi, że nie mam żadnych dowodów na jego kontakty z bandytami, i żebym spadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 @Wolin12 Albo koło stacji, lub na parkingu pojawią się mocno opancerzeni najemnicy, którzy cię zaatakują. Po ich zabiciu, jeden z nich mieć będzie PDA ze zleceniem od Morgana. Dopiero wtedy on będzie miał dialog. Przy jednej z gier, nie musiałem zabijać najmów, bo ich załatwiły psy. Wystarczyło zabrać PDA. Tak więc pokręć się koło parkingu w poszukiwaniu najmów. Tu jest temat z tym rozwiązaniem. https://stalkerteam.pl/topic/8929-praca-dla-morgana/?do=findComment&comment=166808 Mała podpowiedź w innej kwestii. Patrz jeśli chcesz. Spoiler W kabinie koparki w Kopaczi jest Weles, potrzebny do scenariusza. Na samotnej lokomotywie koło kanału, jest SWD. Na biurowym budynku cementowni, sama góra jest hełm Sfera potrzebny do zadania z bąblem. To te najistotniejsze. Znasz już zasadę jak zlikwidować ten cofający teleport w Oazie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariousz1 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Na wersji z GOG też działa bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 @Mariousz1 Nie wiem, ja kupiłem zew na steamie, ale do instalowania modów używam wersji pobranej z: Polecam. Masz tam pełne wersje każdej części stalkera w różnych językach, spolszczenia itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi