arwena44 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Witam. mam problem z Shadowmanem w Czerwonym Lesie. Po otrzymaniu zadania od Kła na uratowanie Denisa ,idę do czerwonego lasu i mam polecenie porozmawiać z Shadowmanem. Ale gdy tylko pojawię się w zasięgu wzroku Shadowmana ,on i jego kolega z Czystego Nieba wyświetlają się na czerwono i o żadnej rozmowie nie ma mowy, Co robić? Co zepsułem ? Nie wiem. Rozumiem , że jest niedziela tak więc nie oczekuję szybkiej odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 @arwena44 za bardzo nic na forum o tym nie ma. Tam się gada z kilkoma typkami jeszcze chyba z Leśnikiem, może podejdź do niego jeśli tego nie robiłeś i zobacz czy nie ma jakiegoś dialogu, a potem podreptaj do Shadowmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Nie postrzeliłeś nikogo z jego ekipy? Przy moście do Limańska też często jest CN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Witam, dzięki za zainteresowanie ale do rzeczy. Nie postrzeliłem nikogo z jego ekipy, bo to moja pierwsza wizyta w Czerwony Lesie. Coś jest nie tak, bo Kieł mówi, że po wejściu na lokację powinienem iść w prawo, w kierunku zaznaczonego na mapie terenu. Kłopot w tym, że wchodzę na lokację od południa i od razu napotykam Shadowmana i potem już wiadomo, strzela bez opamiętania. Nie wiem czy tak to powinno wyglądać ,bo przechodzę z Radaru i pojawiam się przy południowym przejściu a przejście to prowadzi na ATP. Żeby to miało sens musiałbym się pojawić na północy lokacji i wtedy gdybym kierował się w prawo dostałbym się do Denisa... Próbowałem szybko uciec i ominąć shadowmana to typ mnie tropił z kumplem do połowy Lasu...Nie mam pojęcia co sknociłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 A tam nie było tak że jak się wchodziło pierwszy raz na lokację to musiałeś razem z nim most odbijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Tak jest, ale nie mogę z nimi odbijać mostu, bo gość mnie od razu atakuje, zanim go jeszcze dobrze zobaczę. On i jego kumpel z CN, reszta ekipy jest żółta i zielona,tylko oni dwaj tak fiksują. Teraz próbuję grać w ten sposób, że uciekłem przed Shadowmanem do lasu i uwolniłem Denisa. Podziałam jeszcze z myśliwymi i spróbuję potem porozmawiać z Shadowmanem. Mam też do wykonania poszukiwanie uczonych na Jupiterze ,ale to chyba nie ma z tym nic wspólnego, choć głowy bym za to nie dał.. . Edytowane 28 Czerwca 2021 przez arwena44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Z tego jasno wynika, że masz kosę z Czystym Niebem jakie masz z nimi stosunki? Sprawdź w PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 tylko dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zobacz w danych, i wyślij screena co tam widzisz. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Nie prowadziłeś do nich gdzieś ognia. Jak grałeś jako monolit najemnik nie odwiedziłeś ich i nie odstrzeliłeś? Idź do Sidora on może naprawić stosunki z frakcją ale za siano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Może to być dziwne ale nie mam takiej statystyki w PDA, próbuję różnych możliwości ale nic z tego.🤥 U Sidora byłem, owszem pojawia się dialog o zmianie nastawienia frakcji za 350000,klikam dalej ,że ok. zgadzam się i nic się nie dzieje. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez arwena44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Bardzo dziwne. Tak jakbyś nie miał relacji z frakcjami. Albo jakbyś nie grał w Op 2.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Więc wychodzi na to, że chyba trzeba grzebać w game_relations.ltx. Jeśli nie masz rozpakowanych plików gry, to tutaj ktoś inny będzie musiał ci pomóc je rozpakować, ja nie grałem w NS 2016, w OP 2.1 grałem, i tam zmieniać też sobie musiałem coś w relacjach. Chyba że ktoś ci podeśle swój plik game_relations.ltx to sobie pewnie będziesz musiał antycheata zdjąć, później wpakujesz w gamedata->config->creatures. Teraz mi jeszcze przyszło do głowy, spróbuj kliknąć w PDA w danych na napis "reputacja" u mnie w OP 2.1 wtedy pokazuje te relacje. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Dr_Sztychowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Niestety ,klikanie w napis "reputacja" nic nie daje, napis jest nieaktywny. Pliku game_relations.ltx. też nie mogę znaleźć, chyba ,że jest w gamedata .db no to nie mam dostępu....😔 Sorki ,zmęczenie robi swoje .Znalazłem plik game_relations.ltx. Pytanie: jak ustawić relacje "nebo"? Edytowane 29 Czerwca 2021 przez arwena44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Arwena44 - zajrzyj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Godzinę temu, arwena44 napisał: Sorki ,zmęczenie robi swoje .Znalazłem plik game_relations.ltx. Pytanie: jak ustawić relacje "nebo"? Podeślij tutaj plik, może coś ja spróbuje zrobić, mam już trochę doświadczenia, ogółem to jest jak gra w statki. Ale to nie jest dobre wytłumaczenie jak to działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Próbowałem tego programiku SUE2,ale przy tych "krzaczkach" poległem. A Tu podsyłam plik game_relations.ltx. ze ścieżki gamedata->config->creatures. game_relations.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Sprawdź czy działa. game_relations.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arwena44 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Dzięki Ci o Panie za pomoc, pomału już zacząłem wątpić, że pogram dalej, a tu niespodzianka. Dużo było zmieniania? Pytam , bo chciałbym jeszcze popykać z CN na moście a godzina już nie młoda i odpuszczę sobie dziś porównanie obu plików. Jeszcze raz pięknie dziękuję. Potwierdziła się opinia , że na tym forum zawsze można liczyć na pomoc😊. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Cieszy mnie widok, że pomogłem 13 minut temu, arwena44 napisał: Dużo było zmieniania? Nie, ale żeby nie zepsuć całego pliku, jest trochę stresu. Tak jak byś bombę rozbrajał. Raz miałem tak że sobie zapisałem plik, źle coś tam sie porobiło i już mam po pliku, całe gamedata musiałem rozpakowywać od początku. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Dr_Sztychowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi