Skocz do zawartości

OP-2.2 - Dyskusja ogólna

vidkunsen
Wiadomość dodana przez Agrael,

W tym temacie prowadzimy wszelkie rozmowy na temat OP-2.2.

Rekomendowane odpowiedzi

@Sarkazm znaczy tak nie ciągnij "tylko" fabuły z podstawki bo w Opkach jedziesz w sumie równocześnie inne questy. Ja zawsze robiłem tak, że np dostawałem zadanie z podstawki np na Agropromie to je robiłem, dodatkowo te inne co też mogłem na tej lokacji. Potem np pogonili mnie do Baru to znowu to z podstawki i jakieś dodatkowe. To zawsze, któreś z tych nowych popychało coś też na innych lokacjach.

Tu pozwolę się nie zgodzić z przedmówcą. Najlepiej jak najszybciej zrobić podstawkę bo po pierwsze odblokuje Ci to lokacje. Po drugie osoby do questów. Oczywiście jak masz coś do roboty po drodze to rób. Ale potem zablokują CI się zadania bo nie będziesz miał dostępu do jakiejś lokacji przez brak skończenia podstawki.

Podczas kilkukrotnego przechodzenia tego moda w różnych wersjach też wypracowałem sobie schemat przechodzenia którego staram się trzymać.

Najpierw fabuła podstawki + kwesty które mogę przy okazji wykonać, w tym poszukiwania Ducha, zabójców Kła i schowki Kostii. Jak to ogarnę to wtedy dopiero zaczynam główna linię NS - wizyty w Pieczarze, Labiryncie itp i tak do Warlabu. Tu się zawsze zatrzymuję i robię kwest na Egzo Czarnego Doktora i wyprawy na lokacje z Zewu po to, by dobrze się dozbroić i wtedy wracam kończyć całą NS. I dopiero na koniec, jak już mam dostęp na wszystkie lokacje biorę Snajpera i wszystkie inne zaległe wątki.

Jednym z powodów takiego mojego przechodzenia jest fakt, że ja uwielbiam mieć porządek w pda i nienawidzę jak mi wiszą długo aktywne zadania, toteż zawsze staram się w miarę od razu wszystko na bieżąco wykonywać i nie biorę zadań, których wiem, że szybko nie zaliczę. 

Heh, ale się rozpisałem...:vaseline:

• 2 tygodnie później...
W dniu 21.10.2024 o 17:10, Ignachinio napisał(a):

Tu pozwolę się nie zgodzić z przedmówcą. Najlepiej jak najszybciej zrobić podstawkę bo po pierwsze odblokuje Ci to lokacje. Po drugie osoby do questów. Oczywiście jak masz coś do roboty po drodze to rób. Ale potem zablokują CI się zadania bo nie będziesz miał dostępu do jakiejś lokacji przez brak skończenia podstawki.

Przeszedłem już ten główny wątek, radź mistrzu. Mogę też wrzucić sejwa byś rozjejrzał się co najpierw

Jasne możesz podrzucić save. Popatrzę co i jak.
Przede wszystkim  poszukiwania Ducha musisz robić i potem płynnie będziesz miał zadanie na poszukiwanie Kła.

Dodatkowo po drodze warto zrobić egzo Czarnego Doktora bo da Ci to dostęp do lokacji z Zewu Prypeci a tam jest trochę zadań plus dobre uzbrojenie do porobienia.

Na pewno musisz zrobić u Krzyża zadanie na poszukiwanie teleportu bo to daje dostęp do dalszej cześci fabuły (Zapomniany Las)

No i pieczara razem z Labiryntem wycieczka do Górnika on też popchnie Ci mocno fabułę do przodu.

43 minuty temu, Ignachinio napisał(a):

Jasne możesz podrzucić save. Popatrzę co i jak.
Przede wszystkim  poszukiwania Ducha musisz robić i potem płynnie będziesz miał zadanie na poszukiwanie Kła.

Dodatkowo po drodze warto zrobić egzo Czarnego Doktora bo da Ci to dostęp do lokacji z Zewu Prypeci a tam jest trochę zadań plus dobre uzbrojenie do porobienia.

Na pewno musisz zrobić u Krzyża zadanie na poszukiwanie teleportu bo to daje dostęp do dalszej cześci fabuły (Zapomniany Las)

No i pieczara razem z Labiryntem wycieczka do Górnika on też popchnie Ci mocno fabułę do przodu.

Poszukiwanie Ducha to było to z myśliwym Danem i Bagnami? A co do Pieczary I Labiryntu to wystarczy tam wejść bez żadnego zadania a samo poleci? 

606.sav

2 minuty temu, Ignachinio napisał(a):

Co do pieczary tak idź do Górnika on Cię dalej pokieruje co dalej.

Co do Ducha to linia zaczyna się u Saharowa który będzie chciał abyś przyniósł PDA Ducha mu i pojedzie dalej.

Dan na bagnach to linia Czarnego Doktorka. To odblokuje Ci szpital.

weź zobacz na jakim etapie jest misja z Duchem bo wydaje mi się że ruszyłem już dawno to PDA

41 minut temu, Ignachinio napisał(a):

PDA Tytana rób to linia Kła ważna.

No i zaginiona ekspedycja to zadania które zaprowadzą Cię do linii Ducha.

Idź też do pieczary do Górnika i do Saharowa. Gra wtedy ruszy z miejsca.

Jestem w Pieczarze i Górnik nie ma nic ciekawego oprócz niebieskich misji 

Ekspedycja z tego co widziałem to masz teraz znaleźć rannego bandytę. (BO żołnierza na kordonie pod mostkiem obok wsi kotów to odwiedziłeś)  Jest on na Wysypisku przy niedokończonej budowie (Pchli Targ z CN) jak się zbliżysz to pojawią się wrogowie. Jeśli już to zrobisz to do podziemi Agropromu gdzie będzie (powinien być) bandyta który będzie miał kolejne PDA do zdobycia bo jego likwidacji idziesz do Prapora (pilnuje przejścia do Baru)

A co do PDA Tytana masz już Dana na bagnach? Jeśli nie to idziesz do bazy CN i bierzesz misje od Swibłowa zwiadowczą. Idziesz pod plac maszynowy robisz misje Kościeja na PKM i pojawi się Dan on Cię dalej pokieruje. Jeśli już go masz to skontaktuje się z Tobą Major Kuzniecow będziesz musiał wybić psuedo wojaków czyli najemników pod mostem (polecam broń z autonamierzaniem) i potem północny posterunek (ten koło Akima) i wysypisko cmentarz maszyn gdzie będziesz miał walkę o to PDA.

Jak coś to pisz to będę pomagał dalej :)

4 godziny temu, Ignachinio napisał(a):

Ekspedycja z tego co widziałem to masz teraz znaleźć rannego bandytę. (BO żołnierza na kordonie pod mostkiem obok wsi kotów to odwiedziłeś)  Jest on na Wysypisku przy niedokończonej budowie (Pchli Targ z CN) jak się zbliżysz to pojawią się wrogowie. Jeśli już to zrobisz to do podziemi Agropromu gdzie będzie (powinien być) bandyta który będzie miał kolejne PDA do zdobycia bo jego likwidacji idziesz do Prapora (pilnuje przejścia do Baru)

:)

Tego bandyte na Pchlim Targu już dawno zaliczyłem, byłem teraz sprawdzić podziemia Agropormu ale nie ma tam nikogo ponad respiących się Bandytów więc albo zrobiłem to dawno temu albo coś jest nie tak. Sprawdziłem też Prapora ale nic ciekawego nie ma. Weź sprawdź na moim sejwie. Może to już zaliczone. Jeśli tak to co dalej