Jump to content

Brak dialogu.

DaarMoo

Recommended Posts

Temat był sygnalizowany na Forum, było też podane rozwiązanie problemu. Niestety u mnie nie zadziałało. Chodzi o dialog z Pribojem w schronie Striełoka na Radarze. Jeżeli nie ma dialogu od razu, pojawić ma się po podaniu apteczki. Aby to zrobić musi być dialog. Nie ma go. Sprzedanie apteczki czy wyrzucenie na podłogę nie daje żadnego efektu. Ponowne wczytanie autosava też.        

Edited by DaarMoo

@DaarMoo Jeżeli rozwiązanie zaproponowane w wątku głównym u Ciebie nie działa to musiałeś coś wcześniej zrobić nie tak - to jest jedyne wytłumaczenie dlaczego nie masz dialogu z Pribojem. W folderze config/gameplay/dialogs_new.xml są linijki od tego dialogu, tak samo w text/pol/stable_dialogs_dimak.xml jest tekst do tego dialogu więc to jedyne wytłumaczenie, ja ogrywając Tajne Ścieżki 2 + OGSR też zmaściłem fabułę czystym przypadkiem w pewnym momencie i musiałem potem kilka godzin rozgrywki od nowa odrabiać bo nie spawnował mi się NPC na farmie w Dolinie Mroku. Ciężko tylko powiedzieć gdzie zrobiłeś błąd i jaki bo ja dopiero zaczynam ogrywać Szramę 2.

• Positive 1

@DaarMoo  W PSz2 są sytuacje ( sam się na jednej takiej sparzyłem ), że otrzymując zadanie, albo w dialogu, albo poprzez info dostajemy dodatkową podpowiedź, czego przy jego wykonywaniu nie należy robić. Jest to czasem dla grającego nieistotna sprawa, ale kończy się brakiem zaliczenia. Sprawdź, czy w tym zadaniu nie ma jakichś zakazów.

• Thanks! 1