kamilxx2 Posted March 6, 2022 Report Share Posted March 6, 2022 (edited) Witam Grając różne mody co rusz spotykamy się różnymi mechanikami których brakuje w innych produkcjach. Stąd moje pytanie, Jak skomplikowana jest możliwość dodania w modyfikacji własnych znaczników na mapie w pda ? , jak oferują to inne mody np złota kula .(akurat nie mam zainstalowanej modyfikacji aby pokazać jak to wygląda). Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem o co chodzi mi i w dobrym miejscu założyłem temat. Edited March 6, 2022 by kamilxx2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted March 7, 2022 Report Share Posted March 7, 2022 Próbowałem coś znaleźć w necie, jakieś tematy odnośnie swoich/customowych markerów/waypointów/znaczników ale mi nie wyszło, trzeba by chyba użyć inżynierii wstecznej i wygrzebać rozwiązania z jakiegoś moda bo sporo modyfikacji miało takie rozwiązania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted March 7, 2022 Report Share Posted March 7, 2022 @kamilxx2 Mogę tylko podać, z jakimi rozwiązaniami się spotkałem. Takim najczęściej stosowanym i najprostszym, są GPSy. Takie które tylko można postawić, takie którym można dodać opis i najprecyzyjniejsze, które wsadzone do schowka pokazują jego zawartość. W ZK jest zastosowany GPS, ale jeszcze nie używałem, bo nie było potrzeby. Są też rozwiązania które po otwarciu PDA pokazują przycisk dający możliwość postawienia znacznika, tak z opisem jak i bez. Z tego co widać, tak GPS jak i znacznik w PDA wymagają ingerencji w skrypt. Popatrz w temat "Dla tych co lubią zmieniać" , tam jest kilka poradników ze szczegółowym opisem działań. Może któreś to opisuje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts