Agrael Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Platforma: Advanced X-Ray Data premiery: 19.08.2022 r. Autor: Władysław Hirczenko (koordynator) i inni OPIS: Spoiler The Dark Legends stanowi zbiór krótkich fabularnych modyfikacji, które bazują na silniku Advanced X-Ray. Główny nacisk stawia na mroczną historię z elementami grozy i mistyki. Wszystkie części są ze sobą ściśle powiązane, a finalnie zostaną połączone, dzięki czemu gracz pozna odpowiedzi na nurtujące go pytania, tworząc tym samym wciągającą historię. Pierwsza jej część rozgrywa się w Martwym Mieście. Stalker o ksywce Serż, wykonując na polecenie Sidorowicza pewne zadanie, trafia do Martwego Miasta. Znajduje się ono na północnym wschodzie od zakładu nad Jantarem. Powiadają, że w tym niewielkim miasteczku można spotkać duchy i że nie ma z niego wyjścia. Skąd więc biorą się te historie? Cechy moda: Nowa fabuła. Zaimplementowany G.S.W.R. Pakiet broni z STCoP 3.3. Projekt stanowi zbiór krótkich historii. Mod jest dostępny tylko w języku ukraińskim. Od autorów: Spoiler Witaj! Nasz zespół pracował przez 2 miesiące nad tym niewielkim epizodem. Chcemy, abyś cieszył się modyfikacją. W tym celu należy dokładnie poszukać informacji na temat miasta, ponieważ są one niezwykle istotne dla zrozumienia fabuły. Uważnie czytaj dialogi, aby zrozumieć sytuację, w której znaleźli się nasi bohaterowie. Powstanie kontynuacja, ale chcemy, żeby była lepiej wykonana, także pomóżcie nam. Piszcie wszelkie prośby na naszym serwisie Telegram. Dziękujemy za uwagę. Udanych łowów, stalkerze! Autorzy i podziękowania: Spoiler Dodatkowe informacje o TMM Team: Koordynator projektu - Władysław Hirczenko (Владислав Гірченко). Twórca i głównym programista - Nazar Moisejenko (Назар Моісеєнко). Autor materiału video, niektórych modeli oraz pozostała pomoc - Bohdan Kysłyj (Богдан Кислий). Podziękowania: Pomoc, lokacje i modele - Мelya. Stworzenie animacji w menu głównym - Аudron. Wykorzystanie niektórych tłumaczeń - SBT localization. Logo modyfikacji - Artemii3009. Podziękowania dla autorów modyfikacji STCoP, G.S.W.R. oraz M.F.S Team. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Modyfikacja jest w formie repacka (standalone). Posiadanie podstawowej wersji gry nie jest wymagane. Rozpakowujemy pobrane archiwum i można grać. Wymagany jest zainstalowany OpenAL. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: GoogleDrive - [KLIK] Źródło: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Sierioża alias Serż (Serge), dwururka z przyciętą lufa i kolba, 500 Grzywien Ukraińskich, Martwe Miasto, 3:00, jeszcze nie świta, szkoła... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 No i mała niespodzianka. Nie dość, że mod po Ukraińsku, to i nagrywający go też mówi w tym języku. Wyjaśnił też, że nie przewiduje się wersji Rosyjskiej. Kto ciekaw, niech obejrzy od 4:45: https://www.youtube.com/watch?v=AMyHDjxMZ_c 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 PODBICIE Niestety, ale nie powiodło mi się postawienie moda. Ale nie tylko mnie. Na forum moda, też to jest sygnalizowane, w tym i przez naszą znajomą @LENA_D . Jest to scalak, więc błędu przy instalowaniu nie da się popełnić. Ustawienia dla moda byłem w stanie wykonać, a wyleciał dopiero prz uruchamianiu nowej gry. U mnie przyczyną są pliki teksturowe, których mod nie potrafi otworzyć. Próbowałem kilka razy i pulpit, z przyczyny tekstur. Za każdym razem pokazywane były pliki teksturowe, ale z różnych katalogów z kat textures. Ale fatal zawsze taki sam. Jeden z logów pokazał takie coś: Spoiler TextureLoading -> thread 11 finished! ! Can't load texture 'e:\mody\szara\gamedata\textures\crete\crete_walls_01_bump.dds' TextureLoading -> thread 19 finished! ! Can't load texture 'e:\mody\szara\gamedata\textures\crete\crete_walls_01_bump#.dds' TextureLoading -> thread 21 finished! FATAL ERROR [error]Expression : Ran out of memory [error]Function : TW_LoadTextureFromTexture [error]File : c:\mfs-team\advanced-x-ray\engine.vc2008\layers\xrrender\texture.cpp [error]Line : 153 [error]Description : D3DXCreateTexture( HW.pDevice, top_width,top_height, levels_exist,0,t_dest_fmt, D3DPOOL_MANAGED,&t_dest ) stack trace: TextureLoading -> thread 20 finished! Open Al wymagane dla moda mam zainstalowane od dawna. Na forum moda od dwóch dni cisza. Czy któryś z naszych "mędrców" jest w stanie zasugerować powód wylotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 @kondotier U mnie się uruchamia gra. Jednakże nic nie mogę kliknąć, bo gra nie rozpoznaje user.ltx. Na bar-reaktorze zalecili uruchamianie gry poprzez STALKER-COP.exe, czyli ten plik co znajduje się w głównym katalogu, a nie w folderze bin. I jeśli fsgame.ltx było nadpisane, to trzeba zmienić, żeby gamedata w fsgame.ltx wyglądała tak: $game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\ Inaczej nie zadziała, jeśli będzie 2 razy true. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 U mnie gra działa normalnie i procedura: - ściągnąć, rozpakować, nic nie kombinować, odpalić i grać - działa, tyle, że na statyce przy pierwszym starcie. Odpalany z exe w kat. bin to i 'czysty' CoP zgrzytnie. Tak jak pisze @Pancerniak77odpalać trzeba z Stalker-COP w kat. głównym gry. Można próbować usunięcia user.ltx i po starcie na statyce zmienić na DX11 (choć i tak wygląda to trochę jak stary Zew graficznie). Na koniec Lena. TR. Niczego nie trzeba (robić), rozpakuj i graj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 @qlkin Na razie mod opuścił mojego kompa. Przed postawieniem, poczytałem na jego forum. Wypakowałem, uruchomiłem z Stalker-COP , bo przecież inaczej bym nie mógł zrobić ustawień. To Raspakuj i igraj, dotyczyło podstawki. Trochę pozmieniałem ustawienia, w tym i jakości tekstur. Dwa wpisy niżej od tego jaki pokazałeś, jest wpis o tym, że mod nie opdlalił i odpowiedź LENA, że u niej też i będzie dochodzić przyczyny. I na ich forum cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Cisza, jak cisza. Tak, jak pisałem u mnie działa bez korowodów. Lena dużo pracuje z grafiką itd. - to i może ma namieszane coś na blaszaku, a mod jest żarłoczny na zasoby, przy czym wcale nie oddaje tego wizualnie. Ten 'towar' pod linkiem - to też się chyba zmienia/zmienił. Stawiać wypada na SSD i nie na partycji systemowej. Po tym wrzuconym logu to winda nie wyrabia z pamięcią, ale czy to przez błąd/brak optymalizacji gry, czy przez jakiś 'bottleneck' u użytkownika to już sądzić userowi (mocna maszyna niczego tu nie przesądza). Pierwsze uruchomienie trwa długo, ale jak już sobie 'shadery pokaszuje' to jest normalnie. ps. nie gram i nie 'grzebię' w modzie, sprawdziłem z czystej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 @qlkin Miałeś farta, że ruszył. Ośmiowątkowy procesor, 16 RAM pamięci i 8 RAM na karcie i chyba też taki plik wymiany to za mało? Ostatni wpis u nich był dwie doby temu. Czy tego przy nowym modzie nie można nazwać ciszą? Poczekam jakiś czas, pobiorę ponownie i oprócz klawiszologi i monitora nie ruszę ostawień. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Wrzucę obrazki. Bardziej, chyba, nie przekonam wszystkich. Spoiler ps. może Jej troszkę głupio, że na takiej pierdołce... lol Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 @qlkin Mody są kapryśne. Tobie się powiodło, a mnie nie. Niczego udowadniać nie musisz. U mnie mogło antywirowi z WIN nie spodobać się jakieś makro, to go nie puścił i po modzie. Nie pierwszy to taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi