Agrael Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Tytuł oryginalny: ФОТОГРАФ - SELFMADE Platforma: Cień Czarnobyla | OGSR (Repack - wersja samodzielna) Data premiery: 04.11.2022 r. [OBT] Autorzy: 1beer, Nimi, Paracetamol, ZonaChe OPIS: Spoiler Selfmade to wariacja Fotografa - klasyki na platformie Cienia Czarnobyla, która zadebiutowała w 2013 roku i po dziś dzień wzbudza spore zainteresowanie. Podstawowym założeniem autorów moda jest rozszerzenie Fotografa o nową linię fabularną, przebudowa dialogów oraz zaimplementowanie silnika OGSR, co w efekcie znacznie poprawia grafikę. Główne zmiany: Przeredagowano większość dialogów. Nowa linia fabularna. Nowy interfejs - MonolithUI. Dostosowano modele rąk (trzymania broni) z Zewu Prypeci z dynamiczną teksturą kombinezonów. Nowe tekstury otoczenia. Animacje podczas korzystania z przedmiotów i jedzenia. Silnik OGSR. Wykorzystane projekty: Silnik OGSR i interfejs Monolith UI. Opracowania, tekstury i pomoc autora Tajnych Ścieżek 2 i Złotej Kuli na silniku OGSR. Materiał video do menu głównego i intro autorstwa Логово Харриса. Pakiet broni STCoP Weapon Pack 3.4, Shoker Weapon Mod 2.1 i The Armed Zone. Modele NPC New Model NPC for S.T.A.L.K.E.R. i MNP meshes. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Modyfikacja jest w wersji samodzielnej, a więc nie wymaga posiadania i instalacji podstawowej wersji gry. Pobrane archiwum wystarczy rozpakować do dowolnego folderu. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: GoogleDrive - [KLIK] Źródło: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Pobrane, postawione, zagrane. Nowa linia fabularna: pobudka, gadka sznata z Kowalem (Smith), bambetle ze skrzynki, Smith, schody, manuskrypt potem go zjadam i przenosi mnie do melino szałasu Striłciw na/w podziemiach Agropromu. Spoiler p.s. za chińskich bogów nie moge porawic jasności w ustawieniach - gamma, kontrast i to trzecie?! Mod już zrobił sie ciekawy. Zobaczyłem elementy starego fotografa, NS5 TT2 i wielu innych modów. Jest fajny, gram: Fabuła jest odmienna niż w pierwowzorze, pograć, porównać, polecam. Ten facet kopsa teleport w modzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 No i pech. Kiedy można było moda pobrać, odłożyłem to na później. A dzisiaj ze względu na przeciążenie popranie trzeba odłożyć "na zaś". Poczekam. Chyba, że ktoś zna inny adres niż na googla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Mod w końcu pobrany i uruchomiony bezproblemowo. Pograłem trochę i jestem już na Poligonie Doświadczalnym. Graficznie różni się bardzo od podstawowego moda FOTOGRAF. Ale jak to OBT ma niedoróbki. Trzeba się przyzwyczaić do nowego HUDa, który chyba jest standardem na silniku OGSR. Zaskakuje też akcją. Po zjedzeniu kartki z informacją, teleportuje nas na lokację wyglądającą jak ukrycie Striełoka w podziemiach Agropromu. Tu miałem mały dylemat, czy odbyć tylko rozmowę z Siemieckim, czy najpierw sprawdzić co to z wojna toczy się za jego plecami. Sprawdziłem i w podziemiach po zlikwidowaniu "lokatorów" obłowiłem się sprzętem. Udźwig GB bez cziterki wynosi 120, to i zabrać można sporo. I nareszcie w modzie pojawiło się to, że dynamiczny celownik nie jest twardo przywiązany do środka ekranu, ale skazuje miejsce, na które "patrzy" lufa broni. Chyba dla malkontentów jest dodana ciekawa rozmowa z Sidorowiczem po której mamy znaleźć marudę. Spoiler Z nim dialog jeszcze ciekawszy.... ... skutkujący sporym ułatwieniem gry. Dający dodatkowe teleporty ( ma ich być wiele więcej ). Ale powód mojego wpisu jest inny. Do tych co już w moda pograli mam pytanie o kupiony u handlarza plecak na schowek. Próbuję schowek postawić, ale bez względu na jakim podłożu i którym miejscu lokacji bym go nie robił, nie pojawia się. Z plecaka znika. U was też tak się dzieje? I drugie pytanie, czy też kasa jaką dysponuje GB, przy zakupach nie maleje, a przy sprzedaży wzrasta? Na rus forum nudnowato, tak jakby niewielu modem się zajęło. DODANO: Znów dostałem po mordzie i info o teleporcie na Poligonie Doświadczalnym. Logika wskazuje, że powinien być w bazie Woronina, ale zryłem całą i go nie ma. Linia fabularna "Tajne ścieżki" jest nową, więc podpowiedzi z Fotografa się nie dostanie. Dla tej linii trzeba zrobić nowy poradnik. Potrzebna jest podpowiedź ( dobrze by było ze zrzutami dla przyszłego poradnika ) , gdzie ten teleport teraz umieścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 PODBICIE TEMATU. Kończę przygodę z tą OBT moda na lokacji Topiele. Najprawdopodobniej z przyczyn teksturowych takich jak ta, nie jestem na razie w stanie wykonać zadania Krugłowa na zbadanie 7. anomalii. Grę na topielach zrobiłem trzykrotnie, z czego raz nawet po emisji. Ale za każdym razem pojawiało mi się mnóstwo anomalii tylko trzech rodzajów. Szukanie w miejscach gdzie pozostałe znalazł robiący wideo, nie dały rezultatu. Mieliśmy w tych miejscach inne, lub ja nie miałem żadnej. Podobne problemy z teksturami i wylotami mieli piszący na Aproru i jak na razie nie ma na to patcza. Są też sprawy nie dokończone. Tak było na KorpusieONZ i były teleporty. A tak jest na Poligonie i teleportów brak. Trzeba więc spokojnie poczekać, aż autorzy uporają się z wszystkimi zgłoszeniami ( testerzy piszą na diskordzie ) i dopiero wtedy ewentualnie powrócić do gry. A tu kilka widoczków na osłodę. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi