wariat Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 @Zwinny Miałem wylot podczas dialogu z nim finalizującym zadanie zdobycia starych dokumentów z Zatonu. @Ignachinio zrobiłeś to zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 @wariat @Ignachinio nie macie magicznych zdolności by te zapisy naprawić ? bo rozumiem że mimo przywrócenia wersji configa, zapisy z całej gry są uszkodzone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 @Gh0sTp Powiedz co Ci trzeba konkretnie naprawić? na czym polega Twój problem? I swój zapis nie zapomnij wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Gram na wersji 7.3 nie będą Ci działały zapisy :( ani mi twoje. Aż takiej magii nie mam. Taa zrobiłem na dokumenty z Zatomu @wariat nic się nie stało. Pany rozkmina, zadania na Zatonie z Sańką Rozbójnikiem czy jak mu tam. Doszedłem z Romanem do niego i mam dwie opcje albo odpalam frajera albo płace 200 koła co wybrać? Jak zapłacę to będą jeszcze jakieś zadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 @wariat napiszę na pw by nie zaśmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 @wariat zrobiłeś to zadanie? Bo nie wiem co zrobić dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 @Ignachinio U siebie na wer. 7.3 oddałeś Dimakowi dokumenty z Zatonu bez problemu??? Dziwne, ja miałem wyloty i nie mogłem ukończyć rozmowy z nim. Po instalacji 8.0 problem zniknął. To wygląda na to że ten problem był tylko u mnie. Przepraszam panowie za zamieszanie ale skoro miałem ten problem to chciałem Was o tym uprzedzić ale jak nie macie problemów to wybaczcie za zamieszanie Co do tego gościa co Cię wykiwał na kordonie na 70 koła to go po prostu rozwal, bo żadnych zadań mieć od niego nie będziesz. W OP-2 tak samo było. Ale to tylko moje gadanie, a zrobisz jak będziesz chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 A ktoś mu zapłacił te 200 koła dało to coś? No u mnie wszystko działa Rozmowa przebiegłą bez problemów. Może to nie wina 7.3 tylko dodatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) @Gh0sTp W związku z tym , iż sam miałem róznorakie problemy na 7.3 , 8 i na 8.2 , szukając rozwiązań przekopałem całe forum rosyjskojęzyczne aby uściślic problemy z wylotami/freezami spowodowanymi ( u mnie) przez script engine.cpp . W sumie dokopałem się nastepującej informacji -ten błąd i podobne najprawdobodobniej pojawia się wtedy gdy - uwaga!- uzywamy spawnera . Któryś save lub quicksave nadpisuje błedne informacje i w którymś ( u mnie bardzo odległym od użycia spawnera dla pozyskania zapasów ammo i apteczek w poczatkowej rozgrywce) momencie nastąpi zgrzyt . Tak że @Gh0sTp - obawiam sie ze musiałbyś zacząć chyba od poczatku , ewentualnie od save sprzed jakiegokolwiek użycia spawnera. No chyba że nie używasz lub używałeś. Edytowane 4 Września 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Czyli jednak korzystanie z niego takie dobre nie jest @wariat Ponawiam pytanie jak zrobić to zadanie na przerwanie transakcji. Nie idzie tego zrobić nawet z Gaussa... jeszcze jeb... zombii włażą do góry i cię zabiją.. Ktoś ma jakiś pomysł? Filmik cokolwiek?! Edytowane 5 Września 2019 przez Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Do tego zadania najlepszy jest Gauss Potwora (przynajmniej w. OP-2). Filmik był na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) 4 godziny temu, maro napisał: Do tego zadania najlepszy jest Gauss Potwora (przynajmniej w. OP-2). Filmik był na YT. Zaraz przetestuje Ok udało się uff Sposób jest taki aby sprowokować towarzystwo by szło w twoją stronę. Granat na dół i strzał w pierwszego i jazda. Użyłem do tego Hostela wiec miałem niezłą szybkostrzelność. Panowie wrzuci ktoś filmik poglądowy na te butle z gazem na Jupiterze. Szukam i nie mogę jednej dorwać. Edytowane 5 Września 2019 przez Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Udało mi się odpalić wątek schowków Kolekcjonera. Mam aktualnie schowek na agropromie 3 miejscach : BTR. Krzaki przy włazie, i niedaleko zbiorników. Problem jest taki że sprawdziłem te miejsca dokładnie z poradnikiem nawet, ale nic tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 10 godzin temu, Ignachinio napisał: Czyli jednak korzystanie z niego takie dobre nie jest @wariat U mnie wszystko działa bez problemu. A spawnera używałem wielokrotnie. Gdyby u mnie nie śmigało jak należy to nie polecałbym go nikomu albo przynajmniej powiedziałbym z jakimi konsekwencjami to się wiąże. A że problemów z tym nie miałem to i żadnej z takich informacji nie pisałem. Powtórzę - u mnie działało bez problemu, a poza tym ja nikogo do tego nie zmuszałem, żeby korzystał, każdy wgrywa takie czity i korzysta z nich na własne ryzyko. @Gh0sTp Zrób na agro choćby szybki zapis, w opcjach włącz pokazywanie schowków Kolekcjonera, zobacz na mapie gdzie jest, a potem wczytaj zapis i go tam szukaj gdzie się pokazał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) To nie był zarzut do Ciebie Tam dalej była prośba do Ciebie o poradnik na butle z gazem Podrzuci ktoś gdzie powinno się pojawić przejście Jupiter-Wschodnia Prypeć? Edytowane 5 Września 2019 przez Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 22 godziny temu, boberm napisał: W związku z tym , iż sam miałem róznorakie problemy na 7.3 , 8 i na 8.2 , szukając rozwiązań przekopałem całe forum rosyjskojęzyczne aby uściślic problemy z wylotami/freezami spowodowanymi ( u mnie) przez script engine.cpp . W sumie dokopałem się nastepującej informacji -ten błąd i podobne najprawdobodobniej pojawia się wtedy gdy - uwaga!- uzywamy spawnera . Któryś save lub quicksave nadpisuje błedne informacje i w którymś ( u mnie bardzo odległym od użycia spawnera dla pozyskania zapasów ammo i apteczek w poczatkowej rozgrywce) momencie nastąpi zgrzyt . Tak że @Gh0sTp - obawiam sie ze musiałbyś zacząć chyba od poczatku , ewentualnie od save sprzed jakiegokolwiek użycia spawnera. No chyba że nie używasz lub używałeś. Z całym należnym szacunkiem @boberm, masz rację, ale moim skromnym zdaniem to tak w połowie. Dlatego, że ja nie miałem podobnych problemów respiąc sobie broń, ammo, apteczki i inne drobiazgi. A zgadzam się z Tobą że spawner może narobić kłopotów, ale tylko wtedy, gdy idziemy na skróty i spawnujemy "kwestowe" przedmioty. W ten sposób oszukujemy skrypt zadania. A i często przy podniesieniu kwestowego itemu możemy dostać jakąś wartościową wskazówkę dotyczącą zadania albo jakiegoś innego wątku istotnego dla fabuły a wtedy mieszamy w skryptach podwójnie i nic dziwnego że będą problemy. Kwestowych rzeczy nigdy nie respiłem. A tak z innej beczki, nie raz w temacie pisałem że gram w tego moda na dość "drewnianym" sprzęcie jak na dzisiejsze czasy, ale nie miałem z tego powodu żadnych problemów (w całym 2.1 miałem ich może z 5) i zawsze podkreślałem że ten mod od technicznej strony jest super stabilny i dopracowany. I czasami naprawdę trudno mi zrozumieć że ktoś ma wylot tu i tam, że coś się pojawia lub nie, a u mnie było wszystko cacy. Z tym modem mam pozytywne wrażenia. Ale to tylko moje skromne zdanie. Godzinę temu, Ignachinio napisał: Podrzuci ktoś gdzie powinno się pojawić przejście Jupiter-Wschodnia Prypeć? Jak po ukończeniu zadania na przerwanie transakcji na Jupiterze (to od Nieuchwytnego) po zabraniu notesu z trupa musisz pomóc żołnierzowi wydostać się z lokacji. Doprowadzisz go do przejścia i Ci się odblokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Kotobehemot po znalezieniu pierwszego jego schowka powiedział, że w Zonie pojawiła się jakaś Ludmiła i żebym z nią pogadał. Na jakiej lokacji jej szukać bo mi rozmowa w pda już zniknęła i nie pamiętam czy mówił gdzie ona jest czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 @tom3kb Daleko w grze, dopiero na Skadowsku przy wykonywaniu zadań Fenrira. Nie spiesz się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 @wariat a gdzie dokładnie na mapie. Bo mi on gdzieś uciekł i przejścia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Jak Ci ucieknie z miejsca transakcji to się zatrzyma koło zielonego wagonu przed stacją Janów. No chyba że nikt go wcześniej nie zabije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 12 minut temu, wariat napisał: Jak Ci ucieknie z miejsca transakcji to się zatrzyma koło zielonego wagonu przed stacją Janów. No chyba że nikt go wcześniej nie zabije... Prowadziłem go już do miejsca przejścia tylko że zaczęła się strzelanina.. i on gdzieś pobiegł. Zadanie się zaliczyło a ja nie wiem gdzie jest to przejście w którym miejscu na mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Na pagórku na południe od bazy kontenerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Dzięki był tam Tak ogólnie to jakby go puścić samopas to omija wszystko i dochodzi tam sam. Nic go nie rusza... Bo pseudogiganty go nie widziały chyba jak tam szedł. Panowie i Panie taka rozkmina mnie naszła.. Busty i reszta ekipy na kordonie mają na sobie egza Czarnego Doktorka. Czyli w czystej teorii podczas szturmu na posterunek może się okazać że wypadnie taki pancerz czy raczej jest to zablokowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Pytanie odnośnie zadania "Wyleczyć Dużo ludzi" mam frakcję bandytów/ wojskowych którzy są czasami neutralni a i tak nie można dać im apteczki ? W poprzedniej części można było chyba dać każdemu rannemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) W tej wersji Op-ka nie wyleczysz ani wojaków ani innych, nawet chwilowo neutralnych npc-ków. Ot taka dodatkowa "głupotka /przeszkadzałka" Twórców. Sztucznie wydłużająca rozgrywkę. BTW: @wariat W nawiązaniu do różnorakich form czitowania Op-ka: -granie w Op-ka bez normalizacji rozgrywki czyli w/g "po....ch" reguł narzuconych przez twórców tej "modyfikowanej " modyfikacji mija sie z celem rozrywki jako takiej. Edytowane 6 Września 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi